Vacature Docent Nederland tweede graad in Amsterdam

Onderwijs

Over Sweelinck College

Naam school
Contactpersoon
Mevr. Bensellam
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Het Sweelinck College is een kleine, ongeveer 500 leerlingen, overzichtelijke VMBO-t met HAVO kansklas in het hart van Amsterdam. We hebben leerlingen die veel structuur nodig hebben. Werken op het Sweelinck College betekent meer dan alleen lesgeven. Wij zijn er op gericht een klimaat te realiseren waarbij op een positieve manier het groepsproces en de individuele ontwikkeling tot hun recht komen. Het is een school waar men met plezier leert en werkt, met waardering voor elkaar en elkaars sociale en religieuze achtergrond. We nemen elkaar en onze leerlingen serieus en handelen daarnaar, of dit nu om leerachterstanden gaat of om problemen thuis. Wij willen dat leerlingen onze school verlaten met een diploma in de hand maar ook dat zij zich tijdens hun schooltijd hebben ontwikkeld tot zelfbewuste mensen die zich verantwoordelijk voelen voor de volgende stap in hun leven. We vragen van al onze medewerkers dat zij onze pedagogische grondhouding onderschrijven.
Bijzonderheden
Het Sweelinck College maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.

Vacature

Functietitel
Docent Nederland tweede graad 
Plaatsingsdatum
10-1-2020
Met ingang van
12-03-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,65
Aantal uren
10
Omschrijving
We zijn op zoek naar een docent Nederlands tweede graad of in opleiding, of een docent met een pabo-achtergrond die onze collega Nederlands vervangt (zwangerschapsvervanging) tot het einde van het schooljaar. Bij voldoende formatie in augustus 2020 is het mogelijk om de aanstelling te continueren. Dan is het mogelijk om een vaste benoeming aan te bieden..

Lessen worden gegeven in een eerste en tweede klas mavo.  De docent is ook mentor en geeft mentor-lessen aan een tweede klas.

De docent Nederlands is tevens dyslexiecoach en geeft remediale hulp aan leerlingen met een achterstand op het gebied van begrijpend lezen, woordenschat en spelling.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Pabo
Functie-eisen
Het Sweelinck College is dé school voor mavo en havo in Zuid. We hebben een Amsterdamse leerlingpopulatie.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Reacties met cv en motivatiebrief indienen voor 20 februari 2020. We houden sollicitatiegesprekken in week 9, na onze voorjaarsvakantie.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.