Vacature Docent Nederlands 2e graads in Hoofddorp

Onderwijs

Over Kaj Munk College

Naam school
Contactpersoon
. Afdeling HR
Plaats
Hoofddorp
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo, technasium
Beschrijving
“ Ruimte voor jouw talent!” op het Kaj Munk College

Samen met alle collega’s hebben wij deze slogan bedacht. Ruimte bieden voor een ieder om zich verder te ontwikkelen. “Ruimte voor jouw talent!” is wat wij bieden. In alles wat wij doen, houden wij ons hieraan vast. Dat geldt voor ons werk met leerlingen. Dat geldt ook voor jou, als potentiele nieuwe medewerker op onze school.

Talent, Relatie, Invloed en Veiligheid zijn sleutelwoorden waarmee de ambities op onze school worden gekenmerkt. Wij gebruiken deze als handvat tijdens ons werk, zowel in de klas als in de omgang met elkaar. Hierdoor weten wij een warm en duidelijk leerklimaat te creëren.
Onze school staat bekend om dit warme en duidelijke leerklimaat. Dat merk je in de klas, in de medewerkerskamer, in de gangen en aula’s en op de pleinen van de school.
Ouders zijn op een positieve manier betrokken in klankbordgroepen. We werken in lerende teams aan steeds weer kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Collega’s zijn betrokken op elkaar. Het denken over leren van leerlingen staat centraal.
Onderwijskenmerken als Kunst, Media en Cultuur zijn speerpunten: alle leerlingen krijgen elk jaar extra’s op dit gebied. Daarnaast profileren wij ons als Bèta-school met ons Technasium voor de havo, onze Science-Technasiumstroom in het vwo en bètadesign voor de mavo.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graads 
Plaatsingsdatum
10-1-2020
Met ingang van
01-03-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,375 fte
Aantal uren
9
Omschrijving
We zijn per 1 maart 2020 tot het einde van het schooljaar op zoek naar een docent Nederlands om de vakgroep te versterken. De lesuren zijn verdeeld over drie klassen, waarvan twee tweede klassen en een derde klas. Deze klassen vallen in het team Technasium, waar de leerlingen bètatechnisch onderwijs volgen op havo niveau. 

We zoeken een teamplayer die op een coachende manier met leerlingen om kan gaan en enigszins ICT-vaardig is.
Het is belangrijk dat de docent op de hoogte is van de veranderingen in het onderwijs en de didactische mogelijkheden die daarbij horen, en daarmee de aansluiting probeert te vinden bij de belevingswereld van jongeren. Affiniteit met formatief evalueren is een pré.

Voor deze vacature zoeken wij een docent met een 2e graads bevoegdheid. 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Voor deze vacature zoeken we docenten die enthousiast zijn en inspiratie vinden in het onderwijs, waarbij leerlingen een groter deel van de verantwoordelijkheid voor het leren op zich nemen en ruimte krijgen om eigen keuzes te maken. Leerlingen verschillen van elkaar, ook in de manier waarop zij leren. In ons onderwijs staan we open voor die verschillen en bevorderen we dat elke leerling tot zijn/haar recht komt. Van docenten op het Kaj Munk College verwachten we dat het geven van leerlinggerichte feedback en feed forward een soort tweede natuur is en dat zij goed kunnen samen werken, ook over de grenzen van het eigen vak heen.
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Het Kaj Munk College maakt onderdeel uit van Stichting IRIS. Binnen deze stichting zijn op alle scholen voor zowel eerste als tweede graads docenten royale doorgroeimogelijkheden. Wij kennen daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder uitgebreide interne en externe scholingsmogelijkheden. Opleiden en ontwikkelen staat bij Stichting IRIS, en dus op alle scholen centraal.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.