Vacature Docent Nederlands in Lelystad

Onderwijs

Over Scholengemeenschap De Rietlanden

Contactpersoon
Dhr. R. van den Dool
Plaats
Lelystad
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo
Beschrijving

Werken bij SG De Rietlanden betekent werken in een team van enthousiaste professionals die staan voor kwaliteit, zichzelf voortdurend ontwikkelen en goed functioneren in diverse teams. Als medewerker van De Rietlanden ben je kritisch op jezelf, op je collega’s en op de organisatie. Je communiceert op een constructieve manier en levert zo je bijdrage aan de ontwikkeling van de school. Je geeft leerlingen vertrouwen en zorgt ervoor dat ze kansen krijgen om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Als tegenprestatie verwacht je dat leerlingen altijd hun best doen in de door jou en je collega’s geschapen veilige omgeving. Vakinhoudelijk ben je up-to-date en volg je de ontwikkelingen op de voet.

De Rietlanden wil dat je je als nieuwe collega snel thuis voelt en garandeert passende ondersteuning vanuit het team.
Wij vinden een goede ondersteuning belangrijk en daarom verzorgen wij voor nieuwe medewerkers een begeleidingstraject, zodat je al snel goed kunt functioneren binnen de organisatie. Voor beginnende docenten bieden wij een meerjarig begeleidingstraject aan zodat zij tevens ondersteund worden bij het werken aan de eigen ontwikkeling. Nieuwe medewerkers krijgen een laptop van de zaak, maken gebruik van onze ruime ICT-voorzieningen en krijgen scholing en ondersteuning op ICT-gebied aangeboden. 

Werken bij De Rietlanden is werken in een groeiende, lerende organisatie die goed scoort in onafhankelijke keuringen en beoordelingen. Als medewerker vind je het belangrijk om hier jouw bijdrage aan te leveren.
 
 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
10-1-2020
Met ingang van
per direct
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0 FTE
Aantal uren
25
Omschrijving
In Lelystad, een jonge en dynamische stad, wordt gebouwd aan het onderwijs van de toekomst. De drie scholengemeenschappen voor VO – De Rietlanden, Arcus en de SGL -  openen in 2021/2022 de deuren van Porteum: 1 campus, bestaande uit 7 gebouwen, voor 3.800 middelbare scholieren. Dat vraagt om vernieuwend onderwijs in het vmbo, havo en vwo waarbij de focus ligt op de individuele leerling. Jij bent de docent Nederlands 2e graads die dat samen met ons wil waarmaken: vernieuwend onderwijs op een spiksplinternieuwe locatie, leerlinggericht en toegespitst op samenwerking.
Meer dan lesgeven
We zijn op zoek naar een ervaren docent Nederlands die zijn/haar liefde voor het vak weet over te brengen op onze leerlingen. Per direct hebben we een nieuwe collega nodig voor 25 lesuren van 50 minuten (1,0 fte per week). Je geeft les in de onderbouw en de bovenbouwklassen van het VMBO.
Eenmaal binnen bij één van onze scholen krijg je de kans een nieuwe dimensie te geven aan jouw vak. Het wordt namelijk zoveel meer dan lesgeven. Met Porteum breekt er een nieuw tijdperk aan dat vraagt om jouw inspirerende ideeën en creativiteit. In nauwe samenwerking met jouw team geef je nu al vorm aan onze nieuwe school waar gepersonaliseerd onderwijs centraal staat. Traditioneel, klassikaal onderwijs verdwijnt grotendeels en maakt plaats voor zelfstandigheid en eigenaarschap. Onderwijsmateriaal en lessen ontwikkel je zelf, zodat je maatwerk kunt bieden voor onze diverse mix leerlingen die een waardevolle afspiegeling van de samenleving vormen. Je biedt deze leerlingen ruimschoots individuele aandacht, zodat zij een glansrijke carrière tegemoet kunnen gaan.
Werk in uitvoering
SG De Rietlanden vind je op 5 minuten fietsen van station Lelystad, een bushalte is op 2 minuten lopen. Met de trein vanuit de Randstad of het Noorden ben je er dus zó. Liever met de auto? Vanaf de A6 of N302 is SG De Rietlanden goed bereikbaar en parkeren kan gratis. Porteum verrijst uit de grond waar nu nog rietvelden staan, met een bushalte voor de deur en nog geen 10 minuten fietsen vanaf station Lelystad. Het wordt een hypermoderne, duurzame en kleinschalig georganiseerde scholencampus die een gezonde werkomgeving biedt door onder andere klimaatbeheersing en de nieuwste ICT-faciliteiten.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Wij verwelkomen je graag als jij beschikt over:
 • bij voorkeur een afgeronde lerarenopleiding voor 2e graad docent Nederlands; ook als je een PABO-diploma hebt, mag je solliciteren; hetzelfde geldt wanneer je nog studerend bent voor de 2e graad bevoegdheid of een zij-instromer bent, die graag in het onderwijs aan de slag wil als docent Nederlands.
 • werkervaring met leerlingen van het vmbo van een brede scholengemeenschap is een pré.
 • een portfolio waarmee jij je ervaring, competenties, kwaliteiten en je vermogen tot reflectie kan onderstrepen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO VO
Arbeidsvoorwaarden
Je kan op ons rekenen
 • bruto maandsalaris tot € 4.186 (LB) plus eindejaarsuitkering; een LC-functie behoort tot de mogelijkheden
 • reiskostenvergoeding
 • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof, een individueel keuzebudget aan verlofuren t.b.v. duurzame inzetbaarheid en zorgverlof.
 • pensioenregeling.
 • intensief begeleidingsprogramma voor onze nieuwe docenten.
 • ruime mogelijkheden als het gaat om nascholing en doorontwikkeling.
 • studieverlof en opleidingsbudget.
 • eigen laptop.
 • cafetaria-regeling met o.a. bedrijfsfitness en fietsplan.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Het begint nú
Een docent als jij wacht niet op de perfecte beginsituatie. Dus nu deze unieke kans voorbijkomt, deel je direct jouw cv en motivatie. 

Solliciteer liefst zo snel mogelijk, dan hebben we ruim de tijd om alles te regelen voordat je na de kerstvakantie start. Je krijgt hoe dan ook bericht van ons. Goed bericht is een uitnodiging voor een eerste gesprek, bij wederzijdse enthousiasme plannen we een tweede gesprek. Een proefles kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Vragen? Over onze toekomstvisie en/of deze vacature? Bel Indra de Boer, afdelingsleider, voor het antwoord via 0320 -295959 of via i.deboer@rietlanden.nl.  
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.