Vacature Docent Handel en Verkoop in Uithoorn

Onderwijs

Over Praktijkschool Uithoorn

Adres
Legmeerplein 55, 1422RG Uithoorn
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet Onderwijs
Contactpersoon
Dhr. K Klok
Niveau
pro
Omschrijving
Praktijkschool Uithoorn biedt praktijkonderwijs aan ruim 200 leerlingen uit Uithoorn en de omliggende regio. De nadruk ligt op de praktische vorming van de leerling uitgaande van de domeinen wonen, werken, vrije tijd en burgerschap.
Wij zetten in op het aanbieden van branchegerichte cursussen voor de richtingen algemene techniek, bouwtechniek, groentechniek, horeca, verzorging en winkel & administratie. In een aantal gevallen bereiden wij leerlingen voor op een vervolgopleiding binnen het mbo.
Wij streven een veilige sfeer na waarin het welzijn van de leerling voorop staat. Naast de praktische vakken ontvangen leerlingen onderwijs in de vakken uit de basisvorming.

De school kenmerkt zich door een veilig klimaat waar veel aandacht is voor leerlingen. Wij hechten aan een heldere structuur met duidelijke regels, waar iedere leerling, maar ook iedere medewerker, zich thuis mag voelen.

Vacature

Functietitel
Docent Handel en Verkoop 
Plaatsingsdatum
3-12-2019
Sluitingsdatum
26-2-2020
Met ingang van
1 maart 2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Aantal uren
20
Omschrijving
Speerpunt in ons onderwijs is de personalisering van ons onderwijs, waarbij iedere leerling op zijn of haar niveau onderwijs volgt. De sleutel hiertoe wordt gevormd door differentiatie. Ook zetten wij een digitale leeromgeving in met de inzet van Profijt, dat speciaal voor het praktijkonderwijs is ontwikkeld. Kun jij je hierin vinden? Dan ben jij wellicht onze nieuwe:

Docent Handel en Administratie (0,8-1,0 FTE) 
vanaf 1 maart 2020.

(lessen in leerjaar 2, leerjaar 3 als keuzevak d.m.v groepsstages en bovenbouw leerlingen die in de winkel stage lopen)

Er is een in eigen beheer ontwikkelde methode die door de huidige docent is opgezet. De nieuwe docent heeft de ruimte om deze methode verder aan te passen en te ontwikkelen.

Wij zijn Praktijkschool Uithoorn, een school voor Praktijkonderwijs in Uithoorn. We maken deel uit van de Dunamare Onderwijsgroep. 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige of Pabo
Functie-eisen
Bij voorkeur verwelkomen wij kandidaten met een PABO-opleiding of een vakgerichte opleiding. Ervaring kan een pré zijn, maar is niet vereist. Belangrijk is dat je affiniteit hebt met de doelgroep van de moeilijk lerende leerling.

Een onderwijsbevoegdheid is voorwaarde.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wat biedt Praktijkschool Uithoorn jou?
 • een goed inwerktraject (één op één begeleiding door een collega docent);
 • een enthousiast en vitaal team;
 • een goed netwerk in de regio;
 • moderne docentwerkplekken in een mooie, groene omgeving;
 • Dunamare Academie;
 • interne scholing op schooleigen thema’s en overlegtijd voor lesvoorbereiding;
 • ondersteuning en financiering van aanvullende ontwikkelingsmogelijkheden;
 • uitstekende primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden;
Klinkt dat goed? Lees dan vooral verder, we vertellen je graag meer.

Een enthousiast en vitaal team
Bij Praktijkschool Uithoorn krijg je er (onder andere) 20 leraren als collega’s gratis bij! Het is natuurlijk ideaal om vanuit deze groep samen met andere collega’s intervisie te hebben, om samen te ontwikkelen en te werken en te werken aan goed en eigentijds onderwijs.
Daarnaast zijn dit ook nog eens gezonde collega’s. Praktijkschool Uithoorn vindt het namelijk belangrijk dat medewerkers de mogelijkheid hebben om aan hun vitaliteit te werken. Vandaar dat er onder andere een gunstig fietsplan is. Daarnaast ontvang je jaarlijks een vergoeding van EUR 100,- vanuit de vitaliteitsregeling.  

Een werkplek in een mooie groene omgeving
Praktijkschool Uithoorn ligt in een mooie, groene omgeving. De mogelijkheid op een mooie wandeling (of een mooi uitzicht vanuit het gebouw) is dus aanwezig. Daarnaast is Praktijkschool Uithoorn ook goed bereikbaar met de auto.

Dunamare Academie
De Dunamare Academie is een kennis- en leercentrum voor onze medewerkers. Hier wordt met elkaar gereflecteerd, naar elkaar geluisterd en dus met en van elkaar geleerd. Het belangrijkste doel hierbij is de persoonlijke en professionele ontwikkeling om de kwaliteit van onderwijs hoog te houden.

We investeren in jouw ontwikkeling
Wij beseffen zeer goed dat onze docenten de kwaliteit van ons onderwijs bepalen. Daarom staan we altijd open voor jouw initiatieven om je verder te ontwikkelen. Misschien wil je een (extra) bevoegdheid halen? We kijken altijd graag wat de mogelijkheden zijn om je actief te ondersteunen in je ontwikkeling en of we de kosten daarvoor voor onze rekening kunnen nemen.

Arbeidsvoorwaarden
Als docent op Praktijkschool Uithoorn kun je rekenen op uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je onder andere:
 • een uitstekende verlofregeling;
 • een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • een eindejaarsuitkering van 7,4 procent van het jaarsalaris;
 • een bindingstoelage voor docenten die het maximum van hun salarisschaal bereikt hebben en goed functioneren;
 • goede doorstroommogelijkheden naar andere Dunamare-scholen;
 • automatische pensioenopbouw bij het ABP;
 • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
 • goede mogelijkheden om in deeltijd te werken;
 • goede scholingsmogelijkheden, extern en intern via de Dunamare Academie;
 • een fiscaal aantrekkelijk fietsplan.
Dunamare Onderwijsgroep
Praktijkschool Uithoorn behoort tot de Dunamare Onderwijsgroep. Daaronder vallen 23 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Haarlem, Haarlemmermeer, Velsen en Harlingen. In totaal werken er 1.600 medewerkers bij Dunamare en bieden we onderwijs aan zo’n 13.500 leerlingen.
Om geweldig onderwijs te kunnen bieden, hebben we geweldige docenten nodig. Daarvan zijn we zeer goed doordrongen en daarom leggen we voor onszelf de lat ook nog wat hoger als het om ‘goed werkgeverschap’ gaat. We kijken enorm uit naar jouw sollicitatie.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Sollicitatieprocedure
Wij ontvangen graag jouw cv. Zien wij hierbij een match dan nodigen wij jou uit voor een kennismakingsgesprek. Ben jij net als wij daarna ook nog enthousiast, dan nodigen wij jou uit voor een tweede en tevens laatste gesprek. 

Neem contact met ons op
Voor inhoudelijke vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Gerrit EIndhoven (teamleider) via g.eindhoven@praktijkschooluithoorn.nl .
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.