Vacature Docent Nederlands in Den Helder

Onderwijs

Over ROC Kop van Noord-Holland

Contactpersoon
Mevr. M. Franssen
Plaats
Den Helder
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Praktijkonderwijs
Sector
Middelbaar Beroepsonderwijs
Beschrijving
Het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt beroepsonderwijs, cursussen en trainingen voor bedrijven en particulieren in het noordelijke gedeelte van de provincie Noord-Holland. Met meer dan 450 medewerkers verzorgen wij ieder jaar onderwijs voor zo’n 5.000 studenten en cursisten. Dat doen we vanuit verschillende vestigingen in Den Helder en Schagen. Stuk voor stuk centraal gelegen en goed bereikbaar. Zo zijn we altijd dichtbij.

Samenwerking in plaats van concurrentie
Het ROC Kop van Noord-Holland is in 1993 ontstaan uit een fusie tussen verschillende onderwijsinstellingen op het gebied van beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en vormingswerk in Den Helder, Schagen, Middenmeer en Den Burg. Aanleiding voor deze fusie was de realiteit van een versnipperd onderwijsaanbod in relatie tot het in die jaren door de overheid gevoerde bezuinigingsbeleid op het gebied van onderwijs. De onderwijsinfrastructuur in Noord-Holland dreigde aangetast te worden, iets wat alleen kon worden tegengegaan door bundeling van krachten. De vorming van één regionaal opleidingscentrum was het antwoord op deze ontwikkelingen. Op deze manier bleven zoveel mogelijk opleidingstrajecten voor de regio behouden. Samenwerking in plaats van concurrentie is een goede zet gebleken en dat geldt tot op de dag van vandaag.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
2-12-2019
Soort vacature
Parttime
FTE
0,6 fte
Omschrijving
Werken bij het ROC Kop van Noord-Holland: gewoon een goede school

Wie kiest voor het ROC Kop van Noord-Holland kiest voor (werken op) een school voor middelbaar beroepsonderwijs, vavo en (volwassenen)educatie. Daarnaast verzorgen we beroepsonderwijs (maatwerktrajecten) in opdracht van bedrijven en instellingen. Bij het ROC Kop van Noord-Holland is veel aandacht is voor de individuele student. Persoonlijke begeleiding staat bij ons voorop; we helpen studenten hun eigen talenten en mogelijkheden te ontwikkelen, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op hun toekomstige beroep of een eventuele vervolgopleiding.

Voor de afdeling Zorg (Den Helder en Schagen)zijn wij per direct op zoek naar een:

Docent Nederlands (0,6 fte)

Wat je gaat doen
Je verzorgt lessen Nederlands bij de afdeling Zorg in Den Helder en in Schagen en draagt daarnaast bij aan de ontwikkeling en vernieuwing van het middelbaar beroepsonderwijs. Je bent in staat om op 3 taalniveaus gedifferentieerd les te geven.
Tevens kan je de generieke taaleisen vertalen naar de beroepen waar studenten voor worden opgeleid. Gezamenlijk met vakdocenten geef je inhoud aan de opleidingen. Je draagt zorg voor het naleven van examenstandaarden voor het vak Nederlands. Je levert een bijdrage aan de activiteiten van zowel de afdeling als de instelling.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Iets voor jou?
Bergen ervaring zijn geen vereiste om bij ons te werken. Het belangrijkste is dat je graag met studenten werkt, hen kunt motiveren en dat je een aansprekend en gevarieerd leerplan kunt opstellen. Enthousiasme en flexibiliteit zijn ook eigenschappen dit je in dit beroep goed van pas kunnen komen. Vanzelfsprekend heb je een passende vooropleiding gevolgd; ‘professionaliteit’ is niet voor niets een van onze kernwaarden.

Profiel
Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur tweedegraads Nederlands. Ben je docent in opleiding of heb je de PABO afgerond? Dan nodigen we je ook graag uit om te solliciteren.
Vanzelfsprekend beschik je over de competenties die nodig zijn bij het motiveren van leerlingen. Hierbij maak je gebruik van verschillende didactische methoden en technieken. Je kunt goed inspelen op veranderende onderwijsvragen en bent bekend met 'beroepsgericht leren'. Daarnaast kun je goed in teamverband werken en heb je affiniteit met de doelgroep.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
Wij bieden een leuke uitdagende functie in een klein team van professionals. Naast goede dienstverlening vinden wij humor ook belangrijk. De functie is ingedeeld in schaal LB, conform de vigerende cao mbo. Het salaris bedraagt maximaal € 4.218 bij een fulltime dienstverband. Naast een riante vakantieregeling bieden wij conform cao ook een eindejaarsuitkering in de vorm van een dertiende maand.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Miranda Kramer, opleidingsmanager afdeling Zorg, telefoon 0223 611260.

Gaan voor deze baan!
Solliciteren is mogelijk tot en met zondag 5 januari, uitsluitend via de website werkenbij.rockopnh.nl. De gesprekken vinden plaats op woensdag 8 januari.

Wegens de kerstvakantie zijn wij gesloten van 21 december tot en met 5 januari.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.