Vacature docent beeldend/CKV in Breda

Onderwijs

Over Newmancollege

Naam school
Contactpersoon
Mevr. H. Manders
Plaats
Breda
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
Het Newmancollege is een school die op allerlei gebied veel oog heeft voor de leerling. Het Newman staat bekend als een open en hartelijke school die goed is in onderwijs én begeleiding, met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Dat zien wij terug in het aanbod onder én na schooltijd.
Met de start van ons technasium en het Bèta Challenge Programma gingen er heel veel deuren open voor leerlingen met interesse in bèta-vakken. De technasiumafdeling op het Newmancollege is uniek voor Breda en omgeving. Havo en vwo-leerlingen met belangstelling voor techniek en vormgeving volgen het vak Onderzoek en Ontwerpen en werken in projecten aan realistische opdrachten aangeleverd door het bedrijfsleven en door instellingen. Voor de mavoleerlingen is er het Bèta Challenge Programma. 
Verder heeft het Newmancollege een eigentijds vak Design & Multimedia. Het vak D&M is een aantrekkelijke combinatie van muziek, tekenen en informatiekunde. D&M biedt de leerlingen de mogelijkheid hun creativiteit te ontwikkelen.
Omdat kinderen van nature leergierig zijn, richten wij het onderwijs zo in dat het uitdagend en interessant is. Docenten hebben een stimulerende rol en geven hun leerlingen de ruimte om te groeien naar zelfstandigheid en naar verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Wij bieden een energieke, aantrekkelijke en veilige omgeving met een sterk pedagogisch klimaat. Dat vinden wij essentieel voor het goed functioneren van zowel leerlingen als personeel.
Bijzonderheden
Vanaf het schooljaar 2019 2020 ziet het lesrooster van de leerlingen er anders uit dan voorheen. We starten nu elke lesdag met een invest-uur van 35 minuten. U kunt een idee krijgen van deze uren door het bekijken van het filmpje hierover op onze website. Leerlingen mogen zelf kiezen waaraan ze tijdens het invest-uur hun tijd aan willen besteden. Het kan gaan om ondersteuning voor een bepaald schoolvak, maar ook om verbreding/verdieping van lesstof of bijvoorbeeld begeleiding bij het maken van opdrachten. De leerlingen krijgen meer keuzevrijheid maar daarmee ook meer verantwoordelijkheid. 

Vacature

Functietitel
docent beeldend/CKV 
Plaatsingsdatum
28-11-2019
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4 tot 0,5 fte
Aantal uren
8
Omschrijving
De leerlingen in de onderbouw krijgen 2 lessen per week D&M, tijdens een lesuur is de specialistische expertise van een muziek docent belangrijk en tijdens het tweede uur de expertise van een docent met een beeldende achtergrond. Deze twee vakken vormen samen het vak D&M, als zodanig staat het vak ook in de lessentabel. Voor het onderdeel beeldend zijn wij dringend op zoek naar een bevlogen docent. 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Een afgeronde opleiding of ruime ervaring met het verzorgen van lessen waarin de nadruk ligt op beeldende vorming is noodzakelijk. Ook moet de docent kunnen werken met verschillende digitale programma's zoals Adobe Photo. 
De sectie ontwikkelt zelf het lesprogramma voor het totale vak D&M.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Volgens CAO VO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Alle brieven worden direct bij binnenkomst doorgestuurd naar de sectievoorzitters en een lid van de schoolleiding. Wij hopen op zeer korte termijn kandidaten uit te kunnen nodigen voor een nadere kennismaking.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.