Vacature docent wiskunde 1ste graads in Breda

Onderwijs

Over Newmancollege

Naam school
Contactpersoon
Mevr. H. Manders
Plaats
Breda
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
Het Newmancollege is een school die op allerlei gebied veel oog heeft voor de leerling. Het Newman staat bekend als een open en hartelijke school die goed is in onderwijs én begeleiding, met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Dat zien wij terug in het aanbod onder én na schooltijd.
Met de start van ons technasium en het Bèta Challenge Programma gingen er heel veel deuren open voor leerlingen met interesse in bèta-vakken. De technasiumafdeling op het Newmancollege is uniek voor Breda en omgeving. Havo en vwo-leerlingen met belangstelling voor techniek en vormgeving volgen het vak Onderzoek en Ontwerpen en werken in projecten aan realistische opdrachten aangeleverd door het bedrijfsleven en door instellingen. Voor de mavoleerlingen is er het Bèta Challenge Programma. 
Verder heeft het Newmancollege een eigentijds vak Design & Multimedia. Het vak D&M is een aantrekkelijke combinatie van muziek, tekenen en informatiekunde. D&M biedt de leerlingen de mogelijkheid hun creativiteit te ontwikkelen.
Omdat kinderen van nature leergierig zijn, richten wij het onderwijs zo in dat het uitdagend en interessant is. Docenten hebben een stimulerende rol en geven hun leerlingen de ruimte om te groeien naar zelfstandigheid en naar verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Wij bieden een energieke, aantrekkelijke en veilige omgeving met een sterk pedagogisch klimaat. Dat vinden wij essentieel voor het goed functioneren van zowel leerlingen als personeel.
Bijzonderheden
Vanaf het schooljaar 2019 2020 ziet het lesrooster van de leerlingen er anders uit dan voorheen. We starten nu elke lesdag met een invest-uur van 35 minuten. U kunt een idee krijgen van deze uren door het bekijken van het filmpje hierover op onze website. Leerlingen mogen zelf kiezen waaraan ze tijdens het invest-uur hun tijd aan willen besteden. Het kan gaan om ondersteuning voor een bepaald schoolvak, maar ook om verbreding/verdieping van lesstof of bijvoorbeeld begeleiding bij het maken van opdrachten. De leerlingen krijgen meer keuzevrijheid maar daarmee ook meer verantwoordelijkheid. 

Vacature

Functietitel
docent wiskunde 1ste graads 
Plaatsingsdatum
28-11-2019
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,62
Aantal uren
12
Omschrijving
Wij zoeken een ervaren docent die zowel aan de bovenbouw mavo als bovenbouw havo vwo les kan geven. De vacature is ontstaan door het plotseling uitvallen van een van onze wiskunde docenten. De inschatting is dat het herstel minimaal enkele weken maar wellicht ook enkele maanden kan duren. De dagen waarop de lessen gepland staan zijn maandag, dinsdag en donderdag.

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Omdat het hoofdzakelijk om lessen in de bovenbouw gaat is een afgeronde 1ste graads opleiding noodzakelijk. In de mavo afdeling wordt de methode Moderne Wiskunde gebruikt en de havo/vwo leerlingen gebruiken de methode Getal en Ruiimte.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LC of LD
Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van opleiding en ervaring is een LD functie bespreekbaar. 
We volgen de arbeidsvoorwaarden zoals omschreven in de CAO VO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De vacature staat in eerste instantie tot en met 6 december open. Graag ontvangen wij uw reactie via de site van Meesterbaan en niet via het secretariaat van het Newmancollege. 
In de week van 9 december vinden de gesprekken plaats. De sollicitatiecommissie bestaat uit de sectievoorzitter en een lid van de schoolleiding.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.