Vacature Docent Nederlands in Amsterdam

Onderwijs

Over De Apollo

Naam school
Contactpersoon
Mevr. Heringa
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, havo
Beschrijving
Wie zijn wij:
De Apollo is een tussenvoorziening voor MAVO en HAVO onderwijs. Wij begeleiden leerlingen die een extra ondersteuningsbehoefte hebben in een kleine veilige setting, en bieden hen de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot zelfbewuste, zelfstandige, verantwoordelijke en mondige mensen. Ons onderwijs heeft tot doel dat de leerlingen kunnen doorstromen naar passend vervolgonderwijs en dat de leerlingen zijn toegerust om optimaal te functioneren in de maatschappij.
Ons team is uitdagende stappen aan het maken om leerlingen modern onderwijs te bieden.
Digitaliseren, activerende didaktiek en de ontwikkeling van keuzewerktijd en keuzevrijheid staan het komende schooljaar centraal. Wij zijn op zoek naar docenten met HAVO bovenbouw ervaring, omdat wij vanaf het schooljaar 2020 -2021 starten met HAVO eindonderwijs.

Op De Apollo staan de volgende waarden centraal: Plezier, Groei, Veiligheid en Betrokkenheid.

Wij zoeken gedreven, enthousiaste docenten die deze waarden uitstralen in hun werk.

Plezier: Je bent een positieve, veerkrachtige collega die met een gezonde dosis humor zijn lessen aanpakt. Je bent leerlinggericht en bereid altijd een stapje meer te zetten.

Groei: Je begeleidt onze leerlingen bij het zichtbaar maken van hun leerproces, het ontwikkelen van vaardigheden en je kan positief sturen op de groepsprocessen en de sociale ontwikkeling van jongeren in onze tijd. Je hebt zicht op je persoonlijke ontwikkeldoelen en kan deze koppelen aan de ontwikkelingen in de school.

Veiligheid: Je zorgt voor een goede sfeer in je lessen en de school. Een veilig leer- en leefklimaat staat daarbij centraal. Begeleiding gaat een stuk verder dan het leslokaal alleen. Je kunt duidelijke grenzen en structuur bieden waarbinnen de leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Betrokkenheid: Je kent de leerlingen, ouders, en je collega's en ondersteunt de ontwikkelingen in de school en draagt in je werkzaamheden alle waarden uit.

 
Bijzonderheden
De Apollo maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
28-11-2019
Met ingang van
06-01-2020
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 -1.0 fte
Aantal uren
24
Omschrijving
We zoeken iemand die onze sectie Nederlands komt versterken.
De lessen worden vooral aan de onder- en de bovenbouw gegeven op  havo niveau gegeven. Vanaf 1 april komen daar nog 4 lessen Nederlands aan vmbo t- leerjaar 1 bij. 
 

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
Wij zoeken een bevoegde docent Nederlands met ervaring, liefst iemand met een eerstegraads bevoegdheid, die het havo-eindonderwijs curriculum kan helpen ontwikkelen. Het is belangrijk dat u affiniteit heeft met leerlingen met een ondersteuningsbehoefte en uitgaat  van de leerling. De methode die op dit moment gebruikt wordt is de methode Nieuw Nederlands. De sectie is op zoek naar een nieuwe methode voor het schooljaar 2020-2021

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LC
Arbeidsvoorwaarden
Al onze medewerkers krijgen een laptop van de school. Onze school biedt uitgebreide scholingsmogelijkheden, ook via de ZAAM-academie. Op het parkeerterrein van de school kan gratis geparkeerd worden.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
U kunt uw sollicitatiebrieven via Meesterbaan insturen naar Mw. G. Heringa, directeur van De Apollo. Uw brief wordt voor maandag 16 januari 2019 verwacht. In week 51 willen wij de sollicitatie gesprekken met de kandidaten voeren.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.