Vacature Docent Nederlands in Gouda

Onderwijs

Over Carmelcollege Gouda

Naam school
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Gouda
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Meer informatie over Carmelcollege Gouda vind je op: www.carmelcollegegouda.nl.

Carmelcollege Gouda is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
27-11-2019
Met ingang van
01-01-2020
Referentienummer
3687
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,92
Omschrijving
Is het tijd voor jou om een nieuwe stap te maken in je loopbaan? Om over te stappen van het PO naar het VO? Wil je werken op een school met ambitie, prima sfeer en ruimte om jezelf te ontwikkelen? Dan zijn Antoniusmavo XL en Antoniuscollege Gouda op zoek naar jou!

De baan in het kort
Je geeft les aan mavo-, havo en vwo-leerlingen van een groeiende school en je werkt samen met bevlogen collega's. Je maakt deel uit van een team. Zo bouw je mee aan leerlingbegeleiding, het onderwijs en de kwaliteitsverbetering van de opleiding en de jaarlaag waarin je lesgeeft. Persoonlijk onderwijs is daarbij steeds het uitgangspunt.

Jouw profiel
Je bent in het bezit van tweedegraads bevoegdheid Nederlands of je bent in de afrondende fase van je opleiding. Maar ook als je in het bezit bent van een PABO-diploma en een tweedegraads bevoegdheid Nederlands wilt halen nodigen we je van harte uit te solliciteren. Je bent trots op je vak en je zet je in om het lesmateriaal te optimaliseren en je bent in staat onderwijskundige ontwikkelingen te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Flexibiliteit en vermogen tot differentiëren binnen het leerproces zijn voor jou vanzelfsprekend! Deze attitude past naadloos bij het flexrooster, waarbij met leseenheden van 80 minuten i.p.v. de gebruikelijke 50 minuten wordt gewerkt en flexuren ruimte bieden voor nog meer differentiatie binnen het lesaanbod.

Je wilt investeren in kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Jouw klassenmanagement en pedagogisch handelen is verantwoord en je werkt vanuit een didactisch perspectief (volledig leerproces) waarbij de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de leerling wordt gestimuleerd en waar sturing wordt geboden naar behoefte. Je erkent de waarde van gepersonaliseerd onderwijs. Wij zoeken docenten die initiatief en verantwoording nemen en verantwoordelijkheid kunnen en willen afleggen over hun handelen. Je beseft het belang van je rol en je voorbeeldfunctie en handelt passend bij onze normen en waarden.

Passen Antoniusmavo XL en Antoniuscollege Gouda bij jou?
Locatie Antoniusmavo XL is een school voor mavo-onderwijs. Wij bieden onze leerlingen de keuze uit een 5 of 6-jarige havo-route, in nauwe samenwerking met het ACG, of een mbo-route waarbij het leren van mbo-vaardigheden centraal staat. Leerlingen krijgen twee jaar de tijd om te onderzoeken en ontdekken welke route bij hen past. Dat is precies één van de redenen waarom wij werken met een flexrooster.

Wij bieden leerlingen leersessies van 80 minuten aan met daarnaast een keuze uit flexmomenten waarin ze extra uitleg of extra verdieping kunnen krijgen (vakwerktijd) of huiswerk kunnen maken. Als leerlingen het goed aanpakken hebben ze geen huiswerk thuis. Zo leren ze keuzes maken en de regie nemen over hun leerproces. Leersessies van 80 minuten maken maatwerk mogelijk: de basis voor iedereen en extra tijd voor uitleg of verdiepen in de flexmomenten! Aansluiten bij de leerbehoeftes en het tempo van de leerling met differentiatie en activerende werkvormen (volledig leerproces), staan bij AMXL centraal. Uitleg over het flexrooster kun je op de website vinden https://www.antoniusmavoxl.nl/home.

Locatie Antoniuscollege Gouda is een school voor gymnasium/vwo/havo. Binnen deze opleidingen bieden wij, naast het reguliere aanbod, de leerroutes TTO, Breed en Technasium. Voor hoogbegaafde leerlingen hanteren wij de uitgangspunten van de BPS (begaafdheidsprofielscholen).

Wij bieden Totaal Onderwijs, dat wil zeggen: wij bereiden onze leerlingen voor op vragen die de toekomst aan hen stelt. Daarom staan op het Antonius naast slagen met hoge cijfers, sociale vaardigheden centraal. We willen een brug slaan tussen onderwijs 'oude stijl' en de 'real world'. Kennen én kunnen staan centraal. De kernwaarden van waaruit wij werken, resultaatgericht, kracht, grensverleggend en jezelf zijn, maken dit mogelijk. Op het Antonius kun je jezelf zijn, maar wel verbonden aan onze ambities. Dat geldt voor leerlingen, docenten, ondersteunend personeel en schoolleiding. Docenten op het Antonius kunnen goed samenwerken in hun team en in de sectie. Dat betekent oog hebben voor elkaar, prioriteiten stellen, afspraken nakomen, elkaar aanspreken en willen leren van elkaar.

Ons aanbod
Het betreft een parttime baan (0,92 fte) die bij gebleken geschiktheid uitzicht biedt op een vast dienstverband. De ingangsdatum is 1 januari 2020.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO, maximaal 4.186 euro bruto per maand bij een volledig dienstverband (schaal LB). Tevens bieden we ook diverse scholings- en doorgroeimogelijkheden. Daarnaast krijg je een laptop van de school, korting op verzekeringen en we bieden fiscale voordelen op bedrijfsfitness en de aanschaf van een fiets. Als nieuwe docent participeer je in een kennismakings- en begeleidingstraject dat wordt verzorgd door eigen coaches (een BOS = Begeleider Op School).

Antoniusmavo XL en Antoniuscollege Gouda maken als onderdeel van Carmelcollege Gouda deel uit van de Stichting Carmelcollege. Werken bij Carmel betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Nieuwsgierig naar meer?
Heb je nog vragen over deze vacature? Manon van Kerkhof, teamleider, vertelt je er graag over. Zij is te bereiken via ons algemene nummer 0182 - 513 822.

Wil jij deel uitmaken van ons team? Solliciteer!
en je enthousiast geworden en wil je graag ons team komen versterken? Solliciteer dan direct. Het geven van een proefles maakt deel uit van de procedure. Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk. (Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren.)

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Eisen

Functie-eisen
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LB, maximaal 4.186,- euro bruto per maand bij een volledige baan.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.