Vacature Docent Nederlands 2e graads in Lelystad

Onderwijs

Over Scholengemeenschap Lelystad

Contactpersoon
Dhr. Vreekamp
Plaats
Lelystad
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
De missie van de SGL is de leerlingen aan een passend diploma te helpen. De SGL wil een actuele ontmoetingsplaats zijn waar leerlingen zich samen en individueel richten op de bewustwording en ontwikkeling van kennis en vaardigheden.

De Scholengemeenschap Lelystad (SGL) is een brede scholengemeenschap voor VWO, HAVO en VMBO die zich kenmerkt door een eigen sfeer en cultuur, waar leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dit gebeurt in een veilige omgeving en prettige sfeer waar uitdagend en cultureel onderwijs centraal staan onder het motto: Samen Geïnsprireerd Leren. De SGL heeft het predicaat Technasium en is een officieel erkende Cultuurprofielschool.
Zoals alles in onze samenleving is ook het onderwijs constant in beweging. We zien het dan ook als een uitdaging om te blijven werken aan goed onderwijs. De ervaringen die we in de ruim 40 jaren hebben opgedaan worden meegenomen om het onderwijs van de toekomst te voeden en te versterken. 

Werken bij Scholengemeenschap Lelystad  is werken bij een aantrekkelijke werkgever (De Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad). Er zijn volop mogelijkheden om kennis uit te wisselen, gevarieerde ervaring op te doen en door te groeien. Persoonlijke ontwikkeling staat hierbij centraal.

Werken bij Scholengemeenschap Lelystad betekent:

· Werken in een inspirerende leer- en werkomgeving waarbij de eigen ontwikkeling centraal staat;

· Intensieve begeleiding van nieuwe en beginnende docenten;

· Uitstekende opleidingsmogelijkheden;

· Werken aan de interne en externe mobiliteit van de medewerkers;

· Constante aandacht voor verhogen van werkplezier, succes en inzetbaarheid van medewerkers;

· Een open communicatie tussen medewerkers en directie. Medewerkers worden gehoord;

· Het bieden van een uniek carrièreperspectief waarbinnen de talenten, wensen en ambities van de medewerkers centraal staan;

Medewerkers van Scholengemeenschap Lelystad kunnen daarnaast rekenen op een prima pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden. We kennen o.a. een fietsplan, een ouderschapsverlofregeling, mantelcontracten met verzekeraars en sportfaciliteiten. De pensioenregeling is ondergebracht bij het ABP.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graads 
Plaatsingsdatum
26-11-2019
Met ingang van
6 januari 2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.8
Aantal uren
20
Omschrijving
Zorgen dat leerlingen echt worden voorbereid op een kansrijke carrière.
Dát doe jij als docent Nederlands 2e graads bij de SGL voor circa 0,8 fte
 
In Lelystad, een jonge en dynamische stad, wordt gebouwd aan het onderwijs van de toekomst. De drie scholengemeenschappen voor VO – De Rietlanden, Arcus en de SGL -  openen in 2021/2022 de deuren van Porteum: 1 campus, bestaande uit 7 gebouwen, voor 3.800 middelbare scholieren. Dat vraagt om vernieuwend onderwijs in het vmbo, havo en vwo waarbij de focus ligt op de individuele leerling. Jij bent de docent Nederlands 2e graads die dat samen met ons wil waarmaken: vernieuwend onderwijs op een spiksplinternieuwe locatie, leerlinggericht en toegespitst op samenwerking.
Meer dan lesgeven
We zijn op zoek naar een ervaren docent Nederlands die zijn/haar liefde voor het vak weet over te brengen op onze leerlingen. Met ingang van 1 januari 2020 hebben we een nieuwe collega nodig voor ongeveer 20 lesuren van 50 minuten (0,8 fte per week). Je geeft voornamelijk les aan bovenbouw klassen TL.
Eenmaal binnen bij één van onze scholen krijg je de kans een nieuwe dimensie te geven aan jouw vak als docent. Het wordt namelijk zoveel meer dan lesgeven. Met Porteum breekt er een nieuw tijdperk aan dat vraagt om jouw inspirerende ideeën en creativiteit. In nauwe samenwerking met jouw team geef je nu al vorm aan onze nieuwe school waar gepersonaliseerd onderwijs centraal staat. Traditioneel, klassikaal onderwijs verdwijnt grotendeels en maakt plaats voor zelfstandigheid en eigenaarschap. Onderwijsmateriaal en lessen ontwikkel je zelf, zodat je maatwerk kunt bieden voor onze diverse mix leerlingen die een waardevolle afspiegeling van de samenleving vormen. Je biedt deze leerlingen ruimschoots individuele aandacht, zodat zij een glansrijke carrière tegemoet kunnen gaan.
Werk in uitvoering
De SGL bereik je in 20 minuten met de bus en binnen 10 minuten met de fiets vanaf station Lelystad. Met de trein vanuit de Randstad of het Noorden ben je er dus zó. Liever met de auto? Vanaf de A6 of N302 is de SGL goed bereikbaar en parkeren kan gratis. Porteum verrijst uit de grond waar nu nog rietvelden staan. Het wordt een hypermoderne, duurzame en kleinschalig georganiseerde scholencampus die een gezonde werkomgeving biedt door onder andere klimaatbeheersing en de nieuwste ICT-faciliteiten.

 

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Wij verwelkomen je graag als jij beschikt over:
 • een afgeronde lerarenopleiding voor 2e graads docent Nederlands.
 • werkervaring met leerlingen van het vmbo van een brede scholengemeenschap is een pré.
 • een portfolio waarmee jij je ervaring, competenties, kwaliteiten en je vermogen tot reflectie kan onderstrepen.
 •  

 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Je kan op ons rekenen
 • bruto maandsalaris tot € 4.186 (LB) plus eindejaarsuitkering
 • reiskostenvergoeding
 • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof, een individueel keuzebudget aan verlofuren t.b.v. duurzame inzetbaarheid en zorgverlof.
 • pensioenregeling.
 • intensief begeleidingsprogramma voor onze nieuwe docenten.
 • ruime mogelijkheden als het gaat om nascholing en doorontwikkeling.
 • studieverlof en opleidingsbudget.
 • eigen laptop.
 • cafetaria-regeling met o.a. bedrijfsfitness en fietsplan.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Het begint nú
Een docent als jij wacht niet op de perfecte beginsituatie. Dus nu deze unieke kans voorbijkomt, deel je direct jouw cv en motivatie via de onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer liefst zo snel mogelijk, dan hebben we ruim de tijd om alles te regelen voordat je na de kerstvakantie start. Je krijgt hoe dan ook bericht van ons. Goed bericht is een uitnodiging voor een eerste gesprek, bij wederzijdse enthousiasme plannen we een tweede gesprek. Een proefles kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Vragen? Over onze toekomstvisie en/of deze vacature? Bel Christel Ploeger, afdelingsleider, voor het antwoord via 0320 -221 254 of via CPloeger@sgl.nl.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.