Vacature Docent biologie (1e graads) in Amsterdam

Onderwijs

Over School at Sea

Naam school
Adres
Marinierskade 58, 1018HZ Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Particulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Contactpersoon
Dhr. Pascal Tak
Niveau
havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
School at Sea is een talentontwikkelingsproject waarbij gemotiveerde leerlingen uit de bovenbouw (4 havo en 4 en 5 vwo) buiten hun reguliere context van thuis en school treden. Ze stappen aan boord van een tall ship en reizen in zes maanden naar het Caribisch gebied en terug. Tijdens de reis doen de leerlingen hun eigen schoolwerk en leven en werken zij aan boord. Zij studeren zelfstandig, zeilen samen het schip en koken voor ruim veertig personen. Leerlingen worden geconfronteerd met hun eigen grenzen en met die van anderen. In deze omstandigheden vindt veel groei en ontwikkeling plaats.

Naast hun eigen schoolwerk volgen de leerlingen ook het School at Sea curriculum: ze gaan op de plekken die het schip aandoet aan wal voor expedities en (culturele) uitwisselingen en er worden vakoverstijgende praktische opdrachten uitgevoerd. 
Bijzonderheden
School at Sea is een stichting. Om de kosten voor de deelnemende leerlingen zo laag mogelijk te houden ontvangt het team van School at Sea voor hun inzet geen volledig salaris. School at Sea biedt een onkostenvergoeding en kost en inwoning gedurende de reis én natuurlijk een onbetaalbare ervaring. 

Vacature

Functietitel
Docent biologie (1e graads) 
Plaatsingsdatum
26-11-2019
Sluitingsdatum
4-4-2020
Met ingang van
half oktober 2020
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
n.v.t.
Aantal uren
n.v.t.
Omschrijving
Elk jaar zijn er vacatures voor het docententeam aan boord van ons schip. Het docententeam bestaat uit vier eerstegraads bevoegde vakdocenten en de, eveneens eerstegraads bevoegde, onderwijscoördinator. Dit kleine team moet de leerlingen gedurende zes maanden bij alle vakken ondersteunen.
 
Wat betekent werken aan boord?
Als School at Sea-docent ben je in de eerste plaats expert in je eigen vak. Leerlingen werken zelfstandig aan hun schoolwerk en komen bij jou met vragen. Doordat het team klein is, is affiniteit met aanverwante vakgebieden een pré. Daarnaast ben je ook de studiebegeleider van een klein groepje leerlingen. Je houdt de voortgang van hun schoolwerk in de gaten en maakt/bespreekt hun planningen. Verder wordt je ingezet als begeleider van expedities en praktische opdrachten op de verschillende bestemmingen en hou je de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen in het oog.

Het team als geheel bestaat uit docenten en nautische bemanning. Binnen het team is er een meer hiërarchische structuur dan je op school gewend bent. De kapitein draagt de eindverantwoordelijkheid voor het schip en de opvarenden. Hij os zij overlegt met de eerste stuurman en de onderwijscoördinator en neemt vervolgens indien nodig een beslissing over lopende zaken.

Wat betekent leven aan boord?
De ruimte aan boord van het schip is beperkt en je deelt deze met ruim veertig anderen. Gedurende de dag werk en leef je in de gemeenschappelijke ruimtes met je leerlingen en je collega’s, van wie één ook je hutgenoot is. Maaltijden worden op vaste tijden geserveerd en de keukendienst bepaalt wat de pot schaft. Kortom: je werk en je privéleven lopen zes maanden lang in elkaar over en je geeft een aanzienlijk deel van je privacy en autonomie op.

Anderzijds zie je de oceaan aan je voorbij glijden als je in de zon op het dek zit met de frisse zeewind in je gezicht. Misschien sta je ’s nachts buiten onder een stralende sterrenhemel, terwijl dolfijnen sporen nalaten in de lichtgevende algen naast het schip. Tegen een achtergrond van wuivende palmbomen neem je tijdens je middagpauze een duik in het azuurblauwe water van de baai van het Caraïbische eiland waar het schip voor anker ligt…

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
School at Sea zoekt docenten die...

als vakdocent inhoudelijk en didactisch sterk zijn. Dat houdt in dat je:
 • eerstegraads bevoegd bent in minstens één examenvak;
 • uitvoerige kennis van zaken hebt in je eigen vakgebied en aanverwante vakgebieden;
 • bij kunt dragen aan het zelfstandig leerbaar maken van je vak(gebied) voor de leerlingen aan boord;
 • een goede invulling kunt geven aan de rol als coach aan boord;
 • als begeleider en/of ontwikkelaar van praktische opdrachten in de context van de reis een bijdrage kunt leveren.
als mentor interpersoonlijk en pedagogisch sterk zijn. Dat houdt in dat je:
 • aansluiting hebt met de doelgroep (bovenbouw havo/vwo);
 • oog hebt voor de persoonlijke ontwikkeling en studievoortgang van de leerlingen;
 • leerlingen weet te stimuleren in hun ontwikkeling en studievoortgang;
 • je benadering kunt differentiëren volgens de behoefte van de leerlingen.
als onderwijsprofessional reflectief en ontwikkelingsgericht zijn. Dat houdt in dat je:
 • open staat voor feedback;
 • flexibel bent (aan boord gaan zaken anders dan je op school gewend bent);
 • kunt reflecteren op wat werken binnen de kaders van School at Sea voor jou als (onderwijs)professional betekent;
 • zicht hebt op je eigen ontwikkelpunten en in staat en bereid bent hieraan te werken.
Het al dan niet hebben van ervaring met (zee)zeilen heeft geen invloed op de invulling van de vacature.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
n.v.t.
Arbeidsvoorwaarden
Docenten krijgen bij School at Sea de gelegenheid bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van een groep leerlingen. De manier waarop dit gebeurt overstijgt de reguliere "schoolse" context. Je maakt kennis met leerlingen in een volledig andere omgeving en leert de doelgroep van een hele andere kant kennen. Je krijgt daardoor de mogelijkheid zelf te groeien als onderwijsprofessional, met name wat betreft de omgang met en de begeleiding van (bovenbouw)leerlingen. Door tegen je eigen grenzen aan te lopen, krijg je de mogelijkheid je ook daarin als docent of als persoon te ontwikkelen.

Je maakt een unieke en onvergetelijke reis en komt op plaatsen die je anders waarschijnlijk nooit zou bezoeken.

School at Sea is een stichting zonder winstoogmerk. Om de kosten voor deelnemende leerlingen zo laag mogelijk te houden, ontvangen docenten aan boord geen regulier docentensalaris volgens de salarisschalen in de CAO. Docenten ontvangen een onkostenvergoeding en kost en inwoning aan boord. 

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Stuur je CV en motivatie naar projectcoordinator@schoolatsea.com t.a.v. dhr. Pascal Tak of solliciteer via Meesterbaan.

School at Sea reageert altijd. Indien je aan ons profiel voldoet, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.

Hoewel docenten individueel geschikt moeten zijn voor School at Sea, moet het team als geheel dat ook zijn. Daarom selecteren wij uit alle geschikte kandidaten selecteren een aantal sollicitanten voor een selectiedag in eind mei/begin juni, waarna het team samengesteld zal worden.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.