Vacature Docent Nederlands (2e graads) in Leeuwarden

Onderwijs

Over OSG Piter Jelles

Naam school
Contactpersoon
Dhr. Bruining
Plaats
Leeuwarden
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Dalton, Jenaplan, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving

Piter Jelles is een openbare scholengemeenschap die een gevarieerd onderwijsaanbod verzorgt voor alle niveaus binnen het voortgezet onderwijs. De scholengemeenschap bestaat uit 11 scholen, die samen voor ongeveer 4500 leerlingen onderwijs verzorgen. De scholen verschillen wat betreft hun onderwijsconcept, sfeer en omvang en zorgen samen voor een breed en samenhangend aanbod van onderwijs(zie onderstaand). De scholen staan in Leeuwarden, Kollum, Dokkum en Sint Annaparochie.

Er werken ongeveer 550 medewerkers bij Piter Jelles, die zich inzetten voor een optimale ontwikkeling van de leerlingen in een veilige en uitdagende omgeving.
Piter Jelles is een organisatie die staat voor kwaliteit, professionaliteit en innovatie, in het onderwijs- en het personeelsbeleid. Hierbij gebruikt Piter Jelles ook de kracht van samenwerken met anderen, in de regio en landelijk.

 

 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands (2e graads) 
Plaatsingsdatum
18-11-2019
Met ingang van
zo snel mogelijk
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,5
Omschrijving
Durf jij vrijheid te nemen in het vormgeven van je eigen lessen Nederlands? Durf jij leerlingen uit te dagen om hun grenzen van lezen en schrijven te verleggen? Kun jij met leerlingen op zoek gaan naar hun eigen passie en drijfveren, die ze kunnen meenemen in hun taalportfolio? Is feedback geven en ontvangen en reflectie een essentieel onderdeel van wie jij bent en hoe je met anderen omgaat?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven tutor voor het vak Nederlands. Iemand, die zonder methode kan en durft te werken en graag samen en zelfstandig ontwerpt en uitprobeert. De doelstelling van Nederlands op !mpulse is communicatief taalonderwijs. Taal is immers het gereedschap dat een leerling gebruikt bij alle leer- en andere activiteiten, maar ook in het dagelijks leven. Het vak Nederlands wil betekenisvolle opdrachten aanbieden, waarbij de transfer tussen andere vakgebieden en het dagelijkse leven helder is. Voor de onderdelen van de Nederlandse taal wordt dan ook zo veel mogelijk gezocht naar betekenisvolle en uitdagende taaltaken.

Bedrijfsprofiel

!mpulse is 1 van de scholen van scholengemeenschap Piter Jelles en onderscheidt zich door een vernieuwend onderwijsconcept.

!mpulse heeft een dialooggerichte leeromgeving.
Dat betekent dat we in ons dagelijkse werk structureel afstemmen op de leer-, coach-, begeleidings- opleiding- behoefte en vragen van de leerlingen.
De dialoog tussen leerlingen, teamleden en ouders is gericht op vakkennis, vaardigheden en sociaal-emotionele ontwikkeling.
Hierdoor is onze school continu in ontwikkeling. Door wat goed werkt te verbeteren en met nieuwe dingen te experimenteren, sluiten wij niks uit: wat we vandaag nog niet in huis hebben, kan morgen heel gewoon zijn.

Op !mpulse krijg je als teamlid vertrouwen en verantwoordelijkheid om je talenten creatief en krachtig in te zetten.
Je werkt samen in een hecht team waar het eigenaarschap en motivatie groot is om samen het maximale uit leerlingen en het team te halen.
De ruimte om als mens met al je passies en talenten jezelf te ontwikkelen maakt het een mooie voedingsbodem om te groeien.
Van teamleden op !mpulse verwachten we daadkracht, verbeeldingsvermogen, hoffelijkheid en moed om in gezamenlijkheid een cultuur te creƫren waar het maximale uit de ontwikkelingsmogelijkheden van leerlingen en teamleden gehaald kan worden.

Eisen

Opleiding
2e graads
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.