Vacature Docent Nederlands 1e graads in Hengelo

Onderwijs

Over Bataafs Lyceum

Naam school
Contactpersoon
Mevr. J.H. Ardesch
Plaats
Hengelo
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Het Bataafs Lyceum is een kleine middelbare school voor havo en vwo (atheneum, gymnasium en masterclass) met een goede samenwerking binnen het docententeam en de schoolleiding.  

Het Bataafs Lyceum is een school waar leerlingen serieus worden genomen, wij zijn faciliterend en vol vertrouwen. De leerlingen op het Bataafs Lyceum worden gezien als partners van docenten en overig personeel. Samen geven we vorm aan de school en aan het onderwijs. Het Bataafs Lyceum is ook een school voor uitdagend en ambitieus onderwijs. De school streeft naar kwalitatief hoogstaand onderwijs voor elke leerling. Speerpunten zijn onze Masterclass (voor meerbegaafde leerlingen), Gymnasium en HaCo programma (Havisten Competent, waarin aandacht wordt besteed aan vaardigheden noodzakelijk voor het HBO). Daarnaast kenmerkt de school zich door bijzondere aandacht voor de bètavakken, het vak filosofie en de mogelijkheid voor alle moderne vreemde talen internationaal erkende taalcertificaten te behalen.

Wij hanteren onderwijsconcepten die hun waarde hebben bewezen, maar zijn ook bewust actief bezig met onderwijsvernieuwing (o.a. datateam, videolessen, leerlab 2020, project startende docenten). Wij zetten actief stappen richting het personaliseren van het onderwijs. Wij hechten aan de klassikale context, maar zien ook dat wij leerlingen meer maatwerk kunnen bieden. 
 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e graads 
Plaatsingsdatum
13-11-2019
Met ingang van
3 februari 2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
Aantal uren
13 lesuren
Omschrijving
Het Bataafs Lyceum zoekt voor de tweede helft van het schooljaar een enthousiaste docent Nederlands met een eerste graads bevoegdheid. De vacature is ontstaan door de opname van ouderschapsverlof van een collega. Wij zoeken iemand voor de periode februari tot aan het einde van het schooljaar. 

Er is sprake van een bestaand rooster, waardoor er beperkt geschoven kan worden met lessen in de bovenbouw (vanwege bestaande clustering). De lessen zijn ingeroosterd op dinsdagmiddag, woensdag de hele dag en vrijdag tussen 9.00 en 14.00 uur.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Onze voorkeur gaat uit naar een bevoegd docent, maar ook docenten in opleiding worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
In overleg

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
U kunt uw interesse in deze vacature tot uiterlijk 27 januari 2020 via Meesterbaan kenbaar maken.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.