Vacature Ambulant begeleider NT2 in Emmeloord

Onderwijs

Over Caleido

Naam school
Contactpersoon
Dhr. Jakob Schuiling
Plaats
Emmeloord
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
ISK-Caleido verzorgt onderwijs aan leerlingen van 12 tot 18 jaar die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Het doel van de internationale Schakelklas (ISK) is door middel van een aangepast onderwijsprogramma de anderstalige leerling optimaal voor te bereiden op het reguliere onderwijs. Zo kunnen ze goed doorstromen naar het voorgezet onderwijs of doorstromen naar het middelbaar beroepsonderwijs, om daar een diploma te halen.

Naast het leren van de Nederlandse taal is het onderwijs ook gericht op het integreren in de Nederlandse maatschappij. We willen de leerlingen datgene meegeven wat ze nodig hebben om deel te kunnen nemen aan onze samenleving. Zo gaan ze goed uitgerust hun toekomst tegemoet.

www.caleido-isk.nl

Caleido is onderdeel van de Stichting VariO-Onderwijsgroep (www.vario-onderwijsgroep.nl)

Vacature

Functietitel
Ambulant begeleider NT2 
Plaatsingsdatum
6-11-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4
Omschrijving
Caleido zoekt voor de begeleiding van anderstalige leerlingen in het reguliere VO een
 
            *Ambulant begeleider NT2

Vanuit Caleido stromen regelmatig leerlingen uit naar het reguliere voortgezet onderwijs in de Noordoostpolder, De Fryske Marren en op Urk. Ook vanuit het reguliere basisonderwijs of de ISK in het primair onderwijs, stromen anderstalige leerlingen door naar het reguliere voortgezet onderwijs.
Wij vinden dat deze leerlingen recht hebben op extra begeleiding. Deze begeleiding noemen wij het Taalarrangement. Het taalarrangement wordt verzorgd in samenwerking met samenwerkingsverband Aandacht+.

Als ambulant begeleider NT2 bezoek je de anderstalige leerlingen met een taalarrangement die op een VO-school zitten die aangesloten is bij het samenwerkingsverband. Jij begeleidt de leerlingen op allemaal verschillende manieren. Te denken valt aan werken aan woordenschat, plannen en organiseren, omgaan met cultuurverschillen, werken aan lees- en schrijfvaardigheid, contacten met ouders om ze te betrekken bij de schoolgang van hun kinderen of het ondersteunen van docenten.
Het betreft een tijdelijke functie waarbij je werkzaam bent op scholen voor voortgezet onderwijs in Emmeloord, op Urk of in Lemmer. Het gaat om een functie van 0,4 Fte, waarbij de uren in overleg in te vullen zijn.

Omdat je werkt met anderstalige leerlingen is ervaring in het NT2-onderwijs noodzakelijk. Je moet op de hoogte zijn van de obstakels die een anderstalige leerling tegen kan komen.
Je werkt samen met twee collega’s bij Aandacht+ en jullie verdelen onderling de taken. Daarnaast kun je gebruik maken van de expertise van de collega’s bij Caleido die met je mee kunnen denken over mogelijke oplossingen of materialen.
Kijk voor meer informatie over de school op www.caleido-isk.nl, kijk op www.aandachtplus.nl voor meer informatie over het taalarrangement of neem contact met ons op via het onderstaande e-mailadres of bel 0527- 63 59 30. 

Interesse? Stuur je brief dan naar info@caleido-isk.nl
Je kunt je brief en CV richten aan Dhr.  J. Schuiling, locatiedirecteur Caleido
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige of Pabo
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.