Vacature Docent LB Nederlands 05112019 in Tilburg

Onderwijs

Over Theresialyceum

Naam school
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Tilburg
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Het Theresialyceum is een scholengemeenschap voor HAVO en VWO gevestigd in Tilburg.
De school is een stabiele, degelijke en dynamische school met een open karakter, waar sterk leerlinggericht gewerkt wordt en die bekend staat om haar goede eindexamenresultaten en de goede sfeer.
De school heeft ruim 1400 leerlingen en 135 medewerkers. De school zet stevig in op de ontwikkeling van talenten van leerlingen en personeel en is zowel Begaafdheidsprofielschool als Cultuurprofielschool. Daarnaast kent de school versterkt talenonderwijs en een versterkt Bèta-programma. Gedegen vakkennis is de rode draad in ons onderwijsconcept en respectvol met elkaar omgaan is de basis voor een goed, plezierig en veilig werkklimaat. Het Theresialyceum is ook academische opleidingsschool. In dit kader bieden wij startende docenten een uitgebreid begeleidingstraject, stimuleren we collega’s onderzoek te doen in de school en bieden we jaarlijks een stageplaats aan vele studenten.
Bijzonderheden
Het Theresialyceum maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vacature

Functietitel
Docent LB Nederlands 05112019 
Plaatsingsdatum
6-11-2019
Met ingang van
05-11-2019
FTE
0,6
Omschrijving
Het Theresialyceum is een scholengemeenschap voor HAVO en VWO gevestigd in Tilburg.
De school is een stabiele, degelijke en dynamische school met een open karakter, waar sterk leerlinggericht gewerkt wordt. De school heeft ongeveer 1400 leerlingen en 145 medewerkers.
De school zet stevig in op de ontwikkeling van talenten van leerlingen en personeel en is zowel Begaafdheidsprofielschool als Cultuurprofielschool.
Het Theresialyceum is ook academische opleidingsschool. In dit kader bieden wij startende docenten een uitgebreid begeleidingstraject, stimuleren we collega’s onderzoek te doen in de school en bieden we jaarlijks een stageplaats aan vele studenten.

Per 1 februari 2020 ontstaat er door vertrek van een collega op onze school een vacature voor een

DOCENT LB Nederlands 0,6 fte (2e graad)

Het betreft het eerste jaar een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband voor onbepaalde tijd. Naast de lestaak word je belast met taken die passen bij je talenten, wensen en ambities. Je zult les gaan geven in de onderbouw van onze havo/vwo school.
Ook kandidaten die iets minder beschikbaar zijn (minimaal 0,4 fte) nodigen we graag uit om te solliciteren. Dit geldt eveneens voor nu nog onbevoegde kandidaten die op korte termijn zullen afstuderen. Op dit moment is het de verwachting dat de vacature met ingang van het schooljaar 20-21 zal kunnen worden uitgebouwd naar 0,8-1,0 fte.

Het profiel
Wij zoeken een tweedegraads bevoegde, enthousiaste, initiatiefrijke en creatieve collega voor onze sectie Nederlands. Dit is een sectie waarin collega's werken aan ontwikkelingen vanuit een nieuwe (digitale) methode. Hiermee willen we leerlingen op maat onderwijs bieden. Onze ideale kandidaat is pedagogisch en (vak)didactisch competent en levert voor de onderbouw een stevige bijdrage aan de onderwijsontwikkeling. De kandidaat heeft dus een gedegen vakkennis en belangstelling voor innovatie en onderzoek binnen het onderwijs. Ook is een goede samenwerking, een open vizier en een reflecterend vermogen van belang.

Meer informatie over de school kun je vinden op www.theresialyceum.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Olga Fokker, hoofd P&O; tel. 013-4673738 of via email: o.fokker@theresialyceum.nl

Sollicitaties
Heb je belangstelling voor deze baan dan zien we je sollicitatiebrief, vergezeld van motivatie en CV graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk 19 november 2019 tegemoet uitsluitend via www.omo.nl

Wat bieden wij?
Op de functie is de CAO OMO van toepassing. Inschaling is afhankelijk van laatstgenoten salaris.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.