Vacature Docent Nederlands 2e graads in Leiden

Onderwijs

Over St. Sg. Leonardo Da Vinci Leiden

Contactpersoon
Mevr. F. Bosman
Plaats
Leiden
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, technasium
Beschrijving
Scholengroep Leonardo da Vinci is een openbare scholengroep in de stad Leiden bestaande uit het Da Vinci College Kagerstraat, het Da Vinci College Lammenschans en het Leonardo College. Eén van de locaties biedt bovendien Eerste Opvang Anderstaligen aan. Er wordt aantrekkelijk en uitdagend onderwijs gegeven aan MAVO, VMBO, HAVO en VWO leerlingen. Elke school heeft een eigen identiteit, aanbod en uitstraling.
 
Kenmerkend voor de scholengroep is dat er altijd een opleiding is die past bij de richting waarin een kind zich ontwikkelt, voor denkers en doeners en van sportief tot creatief. Onze gezamenlijke missie is werken aan talent. Individuele persoonsvorming en talentontwikkeling hebben onze prioriteit. Dit realiseren we door leerlingen uitdagend, door talent en ambitie gedreven, onderwijs aan te bieden binnen rijke sociale contexten. We gaan uit van de  eigen verantwoordelijkheid van de leerling, door leerlingen mee te geven zelf te (leren) onderzoeken, hun eigen persoonlijkheid te ontdekken en richting te geven. 
 
De scholengroep telt totaal ongeveer 2700 leerlingen en ca. 325 medewerkers en is daarmee een relatief kleinschalige scholengroep, met als voordeel dat er extra aandacht is voor individuele begeleiding. Bovendien krijgen medewerkers, leerlingen en ouders veel ruimte voor het leveren van een eigen inbreng. Op alle scholen heerst een open en prettige sfeer waardoor leerlingen en medewerkers zich welkom voelen en met plezier naar school gaan. De onderwijskwaliteit en - resultaten alsmede de slagingspercentages zijn goed. 
 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graads 
Plaatsingsdatum
5-11-2019
Met ingang van
6 januari 2020
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.45
Aantal uren
12
Omschrijving
Voor het Leonardo college (Noachstraat 2, Leiden) zoeken wij per 6 januari 2020, een

Leraar Nederlands, 2e graads 

Het betreft een functie voor 12 lesuren van 45 minuten, ongeveer 0,45 fte M/V
Werkdagen: dinsdag (dinsdagmiddag is vaste vergadermiddag), woensdag en donderdagochtend


Bepaalde tijd, met uitzicht op een vast dienstverband.


Het Leonardo College onderscheidt zich van de andere scholen in Leiden door zijn sportieve profiel. Het is een officiële Topsport Talentschool.

Uiteraard verwachten wij van u constructieve en betekenisvolle lessen. Maar de Scholengroep Leonardo da Vinci staat voor meer. Onder het motto “Werken aan talent” staan wij voor talentherkenning en -ontwikkeling. Dit doen we door extra programma’s aan te bieden op het gebied van sport, kunst, dans en science. Tevens hebben we aandacht voor een goede balans tussen theorie en praktijk en bieden we ruimte voor het ontwikkelen van de persoonlijke kwaliteiten van leerlingen. Ook een leerling die extra zorg nodig heeft bieden wij een goede begeleiding. Natuurlijk hebben wij een gedegen lesprogramma, de uitstekende eindexamen resultaten van onze leerlingen bevestigen dit.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
U bezit  het vereiste diploma  en bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied, daarnaast ben u flexibel en innovatief.
U beschikt over het inzicht om het talent bij de leerlingen te herkennen en te ontwikkelen en wilt ook uw eigen kwaliteiten en talenten verder ontwikkelen.
U herkent zich in onze manier van lesgeven en hebt de vaardigheden en het enthousiasme om dit op een motiverende wijze over te brengen op onze leerlingen.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
De Scholengroep Leonardo da Vinci  is een dynamische organisatie waar het op alle scholen prettig werken is. De sfeer is ontspannen en collegiaal. Wij bieden vele mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van kwaliteiten en talenten.  Op grond van de CAO VO bieden we goede arbeidsvoorwaarden. Daarnaast hebben we secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: een fietsplan, bedrijfsfitness en mogelijkheden om via collectieve regelingen een ziektekostenverzekering, verzekeringen en financiële producten af te nemen.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Tot en met 24 november 2019 kunt u reageren op deze vacature. Reacties die later binnenkomen worden niet meer in behandeling genomen,
Voor eventuele vragen kunt u mailen met de heer W. v.d. Veer, rector Leonardo College, WAVE@davinci-leiden.nl.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.