Vacature Docent Nederlands 2e graads in Leidschendam

Onderwijs

Over Veurs Lyceum

Naam school
Contactpersoon
Mevr. van Thiel-Tuininga
Plaats
Leidschendam
Denominatie
Oecumenisch
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Het Veurs Lyceum is een school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Leidschendam. Met 850 leerlingen is de school relatief klein. We kennen elkaar daardoor snel. We werken volgens het 80-minuten rooster. Dat houdt in dat de lesdag uit 3 of 4 lessen van 80 minuten bestaat. Leerlingen hebben minder vakken op een dag, minder leswisselingen en kunnen zich daardoor beter concentreren. Naast deze lessen kiezen leerlingen flexuren. De invulling van deze flexuren is aan de leerlingen zelf: begeleiding of verdieping voor vakken, extra sporten of bijvoorbeeld muziek maken. 

We hebben een uitdagend programma voor alle leerlingen op het gebied van de 21e eeuwse vaardigheden: de Talentstromen op het gebied van Sport, Science en Kunst&Media. Alle leerlingen in de onderbouw volgen een talentstroom naar keuze. Deze zijn uniek in de omgeving en zijn door onze eigen docenten ontwikkeld!

Je zult op het Veurs Lyceum collega’s treffen die graag ontwikkelen en vernieuwen binnen en buiten hun eigen vak.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graads 
Plaatsingsdatum
4-11-2019
Met ingang van
6 januari 2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,2 - 0,25
Omschrijving
Schoolprofiel:
Het Veurs Lyceum is een dynamische school voor mavo, havo en vwo in Leidschendam. We hebben een gericht programma voor ├ílle leerlingen op het gebied van vaardigheidsonderwijs: de Talentstromen op het gebied van Sport, Science en Kunst&Media. 

Daarnaast werkt het Veurs Lyceum sinds schooljaar 17/18 volgens het zgn. flexrooster. Onze vaklessen duren 80 minuten. Leerlingen volgen 3 of 4 vaklessen per dag en hebben daarnaast ruimte in het rooster om per week zelf 5 lessen van 40 minuten te volgen in een huiswerkklas, bij een vakdocent of in een stiltelokaal. Op onze website vindt u meer informatie.

Een kleine 800 leerlingen volgen onderwijs dat wordt gegeven en ondersteund door zo'n 100 personeelsleden. Voor overige informatie over het Veurs Lyceum verwijzen we graag naar onze website www.veurslyceum.nl.


Wij zoeken een docent Nederlands voor 0,20 - 0,25 wtf wegens vervanging van verlof.

Periode: per 6 januari 2020 tot aan de zomervakantie van 2020. 

Het betreft 4 vaklessen Nederlands van elk 80 minuten in de onder- en middenbouw van onze school. Daarnaast nog een aantal flexuren (40 minuten). We vragen voor deze baanomvang een beschikbaarheid van in elk geval 2 dagdelen. Dagen en dagdelen in overleg.
 

Eisen

Opleiding
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
conform CAO VO
Arbeidsvoorwaarden
Conform de CAO-VO.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Het Veurs Lyceum: stimulerend, betrokken en uitdagend.
Spreekt u het aan om bij ons te werken? Reageer dan zo spoedig mogelijk.
Voor vragen over de vacature kunt u contact opnemen met de rector van de school mevrouw C.R.C van Thiel-Tuininga MEM via telefoon 070-4199100.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Uw sollicitatiebrief vergezeld van uw CV stuurt u via Meesterbaan.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.