Vacature Docent Nederlands in Zaandam

Onderwijs

Over Zuiderzee College

Naam school
Contactpersoon
Mevr. L. Klip
Plaats
Zaandam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, mavo
Beschrijving
Op het Zuiderzee College in Zaandam krijgen 667 leerlingen les in een modern en licht gebouw. We ontwikkelen talenten van onze leerlingen én onze medewerkers; onze leerlingen, medewerkers en ouders leren samen en we zijn verbonden met onze omgeving. Zo halen we het beste uit onszelf en elkaar.
 
Hoofd, hart en handen
Leerlingen ontwikkelen zich door denken, voelen én doen. Onze leerlingen leren daarom niet alleen ín de school, maar ook daarbuiten, met excursies, stages en bedrijfsbezoeken. Zo bereiden we onze leerlingen voor op de samenleving van vandaag en morgen.
 
Structuur biedt ruimte
We bieden onze leerlingen keuzes langs een duidelijke structuur. Daarbij kiezen ze de verbreding, verdieping of herhaling die bij hen past of volgen ze een vak op een hoger niveau. We geloven namelijk dat leerlingen gemotiveerd raken als ze zelf kunnen kiezen.
 
Docent als lerende professional
We bieden onze medewerkers de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. We delen onze kennis met elkaar en helpen elkaar zo steeds een beetje verder. Studenten zien we als volwaardige collega’s: wij leren van hen en zij leren van ons.
 
Onze extra’s
Doedagen, tekenen als examenvak, gymvoorziening met klimmuur, gezonde schoolkantine, multiculturele leerlingpopulatie.
Bijzonderheden
Het Zuiderzee College is onderdeel van OVO Zaanstad. OVO Zaanstad staat voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.
 
In totaal heeft OVO Zaanstad zeven scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Onze 800 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan ruim 6100 leerlingen. Elke leerling uit de regio bieden we een passende plek.

Kijk voor meer informatie over OVO Zaanstad op www.ovo-zaanstad.nl.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
1-11-2019
Met ingang van
1-12-2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5 tot 1,0
Aantal uren
12 tot 25
Omschrijving
Ben jij begonnen aan de laatste loodjes van je studie en zou je alvast ervaring op willen doen als docent?
Wij bieden een vacature waarbij wij op termijn een uitbreiding in uren verwachten met uitzicht op een vaste aanstelling.
Je gaat les geven binnen alle leerwegen van het Zuiderzee College met name in de bovenbouw.

Buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. Daar staan wij voor bij het Zuiderzee College. Als docent Nederlands lever jij daaraan een bijdrage met heldere, actieve en inspirerende lessen voor de onder- en bovenbouw van de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en theoretische leerweg. Je hebt daarbij altijd oog voor het kind achter de leerling en weet iedereen in de klas aan te spreken op zijn of haar talent.

Jij weet het onderwijsproces zo te begeleiden dat leerlingen gestimuleerd worden om zelf actief mee te doen. Niet alleen ín de les, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld bij schoolactiviteiten. In goed Nederlands: jij slaagt erin om leerlingen zowel binnen als buiten het lokaal in beweging te krijgen.

De vernieuwing van het onderwijs heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken. Zo denk je binnen de sectie mee over de ontwikkeling van leermiddelen, lesmateriaal en toetsen, alsmede het bevorderen van een herkenbaar pedagogisch klimaat heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken.

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
We zijn op zoek naar een enthousiaste, professionele collega die gevarieerde lessen geeft die aansluiten bij de diverse doelgroepen op het Zuiderzee College. Een collega die goed in staat is om contact te maken met leerlingen en ouders van verschillende culturele en sociale achtergronden. Iemand die graag wil samen werken en wil leren van elkaar en met elkaar. Een docent die talentontwikkeling hoog in het vaandel heeft en die breed inzetbaar wil zijn voor de school.

Verder verwachten wij:
  • Een tweedegraads bevoegdheid voor het vak Nederlands;
  • Affiniteit en ervaring met de doelgroep;
  • Teamgeest;
  • Empathisch vermogen;
  • Sterk klassenmanagement;
  • Goede sociale vaardigheden;
  • Beschikbaarheid in overleg.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor de duur van een schooljaar. De functie wordt gewaardeerd in schaal LB (min. € 2747, max. € 4186) of LC (min. € 2764, max € 4878).

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de cao VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve verzekering. Kijk voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de OVO Academie. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Eventuele vragen over deze vacature kun je stellen aan Mia de Graaf (afdelingsleider), via m.degraaf@zuiderzee-college.nl of 075 6166069. Ben jij de enthousiaste docent Nederlands die wij zoeken en sta jij voor dezelfde waarden als het Zuiderzee College? Dan zien wij je graag bij ons voor de klas. Stuur je sollicitatie met duidelijk cv uiterlijk vrijdag 15 november naar Lilian Klip, via info@zuiderzee-college.nl. Je kunt ook reageren via onderstaande button.

Wij zijn prima in staat om zelf de juiste kandidaat voor deze functie te vinden. Acquisitie stellen we dan ook niet op prijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.