Vacature Docent Nederlands 1e/2e graad locatie Belgisch Park in Den Haag

Onderwijs

Over Maris College

Naam school
Contactpersoon
Mevr. Linda van Beveren
Plaats
Den Haag
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo, technasium
Beschrijving
Informatie over de school
Het Maris College is een school voor voortgezet onderwijs langs de kust van Den Haag met zeven locaties. Het algemene uitgangspunt van de school is: kleinschalige locaties met ieder een eigen specifiek onderwijsprogramma met hoge kwaliteit. Duidelijke regels zorgen voor een plezierige sfeer in school. Dat is belangrijk want we willen dat iedereen – leerlingen én medewerkers – zich op het Maris College thuis voelt. De locaties zijn intern gericht, met een gezellige aula en ruime pleinen om bij goed weer buiten de pauzes door te kunnen brengen.
De school is zodanig opgebouwd dat één locatie ten minste twee opeenvolgende leerwegen/niveaus heeft. Dit biedt leerlingen kansen om door te stromen naar een hoger onderwijstype dan waarmee zij in de brugklas binnenkwamen. De ervaring leert dat dit op alle locaties ook het geval is. Dit is mede te danken aan de kleinschalige opzet van de locaties. Leerlingen voelen zich erkend en herkend, wat een groot gevoel van veiligheid geeft. De ambities zijn per locatie anders, want ze zijn aangepast aan de verschillende leerachtergronden van de leerlingen, maar ze zijn er altijd op gericht om hen uit te dagen goed te presteren en met een zo hoog mogelijk diploma de school te verlaten.
Betrokken docenten, heldere schoolregels en nieuwe of gerevitaliseerde gebouwen dragen bij tot het ‘thuisgevoel’ op school. Leerlingen ervaren dat de school er voor hen is, zij zijn er mede-eigenaar van. De hele schoolgemeenschap, over alle locaties verspreid, straalt saamhorigheid uit. We bieden een veilige omgeving, waar leerlingen goede begeleiding krijgen en zich thuis voelen. Ook een omgeving waar iedereen kansen krijgt om zijn talenten te ontwikkelen, binnen het lesprogramma, maar ook daarbuiten in de sport- en cultuurevenementen

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e/2e graad locatie Belgisch Park 
Plaatsingsdatum
30-10-2019
Met ingang van
1-1-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Vast
FTE
0,8
Omschrijving
Het Maris College is een school met 7 locaties in Den Haag. De school telt momenteel ruim 2600 leerlingen en ruim 300 medewerkers. De school heeft 6 vmbo locaties en 1 havo-vwo locatie. Hiermee bieden we alle niveaus en leerwegen binnen het voortgezet onderwijs aan. De school staat goed aangeschreven in Den Haag. Het is onze missie om 'kleinschalig, veilig en kansrijk' onderwijs aan te bieden. Betrokken docenten, heldere schoolregels en nieuwe of gerevitaliseerde gebouwen dragen bij tot het 'thuisgevoel' op school.

Maris College Belgisch Park (havo/vwo) zoekt voor 0,8 fte een docent Nederlands (eerstegraads of tweedegraads) vanaf 1 januari 2020. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Wesselo (locatiedirecteur).

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads of Leraar in opleiding

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en curriculum vitae kunnen via Meesterbaan of per e-mail worden verstuurd naar vacatures@mariscollege.nl onder vermelding van de vacature. De vacature is tegelijkertijd intern en extern opengesteld.
Voor meer informatie over de school verwijzen wij naar onze website www.mariscollege.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.