Vacature Docent maatschappijleer 1e graad in Gouda

Onderwijs

Over De Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman

Contactpersoon
Mevr. D. de Bruijn
Plaats
Gouda
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo
Beschrijving
De Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman maakt werk van groei en ontwikkeling, voor zowel leerlingen als docenten. Werken bij de GSG Leo Vroman is meer dan voor de klas staan. Het is een samenspel dat leerlingen én docenten verder brengt. Stimulerend voor scholieren, uitdagend voor docenten. De GSG Leo Vroman telt ruim 1500 leerlingen voor mavo, mavo-sport, havo, vwo en vwo-plus. De school maakt deel uit van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs (Stovog). De GSG Leo Vroman telt drie kleinschalige locaties. Ons nieuwe schoolgebouw ligt op slechts enkele minuten lopen van station Gouda (goed bereikbaar vanuit Utrecht, Rotterdam en Den Haag).
Werkomgeving vol uitdaging
Als docent aan de GSG Leo Vroman doe je meer dan lesstof overdragen. Samen met collega’s en onderwijsassistenten help je onze leerlingen verder. Zodat ze van binnenuit gemotiveerd zijn nieuwe lesstof eigen te maken: individueel en ook samen met anderen. Dit gebeurt niet in traditionele klaslokalen, maar in eigentijdse onderwijsruimtes die volledig op dit samenspel zijn afgestemd, compleet met digitale leermiddelen.
Natuurlijk houden wij ook jouw ontwikkeling als medewerker in de gaten. Met een personeelsbeleid waarin volop ruimte is voor nieuwe stappen en innovatie. 
De schoolleiding besteedt veel aandacht aan de professionalisering van leraren. Elke docent gaat met een eigen digitaal bekwaamheidsdossier aan de slag met het ontwikkelen van en reflecteren op de eigen bekwaamheden en competenties.
Onderwijskundige ontwikkeling
De GSG Leo Vroman is een school met een visie en een school in beweging door de onderwijskundige ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden. We nodigen je uit het boekje onderwijskundige ontwikkeling op de GSG Leo Vroman digitaal op te vragen via: administratie@gsgleovroman.nl  om meer te lezen over onze ontwikkeling. 
Digitale leeromgeving 
Sinds zomervakantie 2014 heeft de GSG Leo Vroman een device in het lesprogramma geïntroduceerd. Alle leerlingen hebben inmiddels de beschikking over een device. Naast de devices beschikt de school over laptops en een uitstekend draadloos netwerk. Alle docenten krijgen de beschikking over een laptop.
 
De schoolleiding besteedt veel aandacht aan de professionalisering van leraren. Elke docent wordt geacht met een eigen digitaal bekwaamheidsdossier te werken aan het ontwikkelen van en reflecteren op de eigen bekwaamheden en competenties.

Vacature

Functietitel
Docent maatschappijleer 1e graad 
Plaatsingsdatum
17-10-2019
Met ingang van
01-03-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,7
Omschrijving
Voor schooljaar 2019/2020 zoeken wij per 1 maart wegens zwangerschapsverlof een kandidaat met onderwijservaring voor het vak:
 
Maatschappijleer 1e graad (0,7 fte)
 
Voor deze functie ligt de focus op het functioneren binnen de havo/atheneum bovenbouw (locatie Willem de Zwijgersingel 5).
Na afloop van de zwangerschapsvervanging blijft er na de zomervakantie circa 0,4 fte beschikbaar in een tijdelijke aanstelling.
 
Wij nodigen je uit het boekje onderwijskundige ontwikkeling op de GSG Leo Vroman op te vragen via administratie@gsgleovroman.nl.
 
Sollicitaties ontvangen wij graag digitaal vóór 1 januari.
 
Wil je meer weten over de GSG Leo Vroman? Lees het informatieboekje (zie hieronder) of bel met onze personeelsfunctionaris Daniëlle de Bruijn, telefoon 0182-599994 of stuur een mail naar personeelszaken@gsgleovroman.nl (niet voor sollicitaties te gebruiken).
 

Eisen

Opleiding
1e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Wij vragen:
  • Tijdelijke vervanging van 1 maart tot 10 jul
  • Een 1e graads bevoegdheid Maatschappijleer
  • Bij voorkeur onderwijservaring in de bovenbouw

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden jou:
  • Een tijdelijke aanstelling;
  • Een positief schoolklimaat met goede relaties tussen leerlingen en docenten;
  • Begeleiding door onze docentenbegeleider;
  • Een school in beweging met ruimte voor eigen initiatief;
  • Een eigen laptop
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.