Vacature Leerkracht groep 8 in Amsterdam

Onderwijs

Over P.J. Troelstraschool

Naam school
Contactpersoon
Zie beschrijving
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Montessori
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Stichting Openbaar Basisonderwijs Westelijke Tuinsteden is een jonge stichting die sinds 1 januari 2006 met 15 scholen het openbaar basisonderwijs verzorgt in stadsdeel Nieuw West in Amsterdam. Daarin hebben we maar één doel: de kwaliteit en het resultaat van het openbaar basisonderwijs verhogen. Kinderen eerst, goed onderwijs, veiligheid en wederzijds respect zijn kernbegrippen voor onze stichting.

Vacature

Functietitel
Leerkracht groep 8 
Plaatsingsdatum
16-10-2019
Met ingang van
Zo spoedig als mogelijk
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
0,6 tot 1 fte
Omschrijving
Ben jij een doorzetter die buiten de kaders denkt? Vind jij naast de cognitieve vakken de persoonlijke ontwikkeling van een kind ook belangrijk? Dan is werken op één van de leukste kunstmagneet scholen en de eerste Mindfulness school in Amsterdam West zeker wat voor jou. We maken graag kennis met jou!

Dit is de rol
Als leerkracht op de Troelstraschool kom je te werken op de jaargroep-afdeling. Groep 8 een bijzonder jaar, het laatste jaar voordat de kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan en jij mag ze daarin begeleiden.
Een school die uitgaat van “pedagogisch optimisme”. Jij benadert de kinderen met open positieve houding omdat je wilt dat de leerlingen zich ontwikkelen tot burgers die een positieve kijk op de multiculturele samenleving hebben en zich hierin weten te bewegen. Je creëert een veilig en op ontwikkeling gericht leerklimaat waarin de kinderen fouten durven te maken en gaan vertrouwen op hun eigen kennis en vaardigheden.

Dit ben jij
Je bent een hoogst betrokken leerkracht die goed kan samenwerken met collega’s, open staat voor ontwikkelingen en affiniteit heeft met mindfulness, kunst en cultuur. Je bent een professional die warmte en positiviteit uitstraalt. Je gaat respectvol met iedereen om, je staat open voor feedback en bent in staat dit ook aan anderen te geven. Het meedenken over hoe het beter kan, is iets wat jij belangrijk vindt en je bent van nature nieuwsgierig. Afwachtend ben jij zeker niet maar als iets niet duidelijk is durf je hulp te vragen en andersom sta jij ook klaar om je collega’s te ondersteunen waar nodig. Je staat open voor andere culturen en ziet dit als een meerwaarde. Ouderparticipatie vind jij belangrijk en je maakt ook dankbaar gebruik van de hulp die er geboden wordt. Je stelt hoge verwachtingen, niet alleen aan jezelf maar ook aan de leerlingen, collega’s en het onderwijs.

Dit neem je mee
 • hbo-/wo-opleidingsniveau met lesbevoegdheid;
 • Een duidelijke visie op onderwijs;
 • Je kan je vinden in de visie en missie van de school.

Dit zijn wij
De P.J. Troelstraschool is een openbare kunstmagneetschool met een Jaargroep en Montessori afdeling. Naast de ‘traditionele’ vakken als taal, rekenen, lezen etc. vinden wij het belangrijk dat kinderen ‘culturele’ vakken krijgen als zingen instrumentale oriëntatie en beeldende vorming.
We geven onderwijs aan ruim 700 leerlingen, verdeeld over 30 klassen, waarvan 20 jaargroepen en 10 Montessorigroepen. De school heeft allerlei faciliteiten in huis. Omdat we een kunstmagneetschool zijn, hebben we vakleerkrachten voor beeldende vorming en muziek. We werken intensief samen met de Muziekschool Amsterdam. De kinderen bezoeken regelmatig musea en nemen deel aan diverse culturele activiteiten. Wij als school staan voor hoogst betrokken, sociaalvaardige, nieuwsgierige en talentvolle leerlingen, leerkrachten en ouders.
In de veilige en warme sfeer van onze school komt onze kinderen cognitief, sociaal en creatief volledig tot zijn recht. De combinatie van Montessori- en jaargroepsonderwijs maakt onze school uniek. Wij leveren onderwijs op maat voor elk kind op elk niveau. Wij laten kinderen zijn of haar talenten ontdekken, ontwikkelen en ontplooien.
Daarnaast kom je in een warm en open team terecht waarin we samen de eventuele problemen die zich voordoen oppakken. Een school met een no nonsens cultuur waar jij je ook kan blijven ontwikkelen!

Dit bieden wij
 • Een salaris conform CAO PO, schaal LA/LB;
 • Een contract tussen de 24 en 40 uur per week met de intentie het contract te verlengen naar onbepaalde tijd.
 • Leuke lieve kinderen en een goed samenwerkend team die met respect met elkaar omgaan, waar vanuit een positieve oplossingsgerichte houding wordt gewerkt;
 • Nadat jij bent geland is er ruimte om verder te praten over je ontwikkeling;
 • Diverse secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals STWT academie, reiskosten, bedrijfsfitness, coaching, IPAP verzekering, fietsregeling, fiscale uitruilregeling).
 • STWT biedt ook een vaksectie netwerk en startersbegeleiding voor vakdocenten. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid een eigen innovatie te ontwikkelen met De STWT Waaghalzen.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Dit neem je mee
 • hbo-/wo-opleidingsniveau met lesbevoegdheid;
 • Een duidelijke visie op onderwijs;
 • Je kan je vinden in de visie en missie van de school.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Dit bieden wij
 • Een salaris conform CAO PO, schaal LA/LB;
 • Een goede reiskostenvergoeding;
 • Een contract voor 0,6 tot 1 fte met de intentie het contract te verlengen naar onbepaalde tijd;
 • Volop ruimte voor scholing en ontwikkeling;
 • Diverse secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals de STWT academie, bedrijfsfitness, coaching, IPAP verzekering, fietsregeling, fiscale uitruilregeling.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Interesse?
Voor verdere informatie kun je contact opnemen met adjunct-directeur Michiel van Barreveld, via telefoonnummer: 06-47015143. Enthousiast? Stuur dan motivatie en CV in via het onderstaande formulier.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.