Vacature Afdelingsleider in Krommenie

Onderwijs

Over Bertrand Russell College

Contactpersoon
Dhr. Laan
Plaats
Krommenie
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
havo, vwo
Beschrijving
Het Bertrand Russell College is een school voor havo en atheneum in Krommenie met 1172 leerlingen. Er werken ongeveer honderd medewerkers. Dag in dag uit zetten wij ons in om onze leerlingen optimaal voor te bereiden op hun toekomst. Het Bertrand Russell College: een geweldige schooltijd!
 
Hoofd, hart en handen
In een uitdagende en veilige omgeving verbinden we theorie en praktijk op alle niveaus en in alle onderwijssoorten. Door dit aanbod ontdekken leerlingen wat ze nodig hebben en  ontwikkelen zij zich breed: cognitief, creatief, fysiek én sociaal.
 
Structuur biedt ruimte
We spelen in op verschillen zodat we iedere individuele leerling de kans geven zijn dromen, ambities en talenten te realiseren. Dit maatwerk in leren vraagt om het doorbreken van bestaande structuren en het realiseren van nieuwe.
 
Docent als lerende professional
De docent is de professional die de leerling uitdaagt met activerende lesvormen in een inspirerende educatieve omgeving. Hij leert de leerling eigen keuzes te maken, ondersteunt en gidst de leerling.
 
Onze extra’s
Cambridge Engels, keuzelessen in klas 1 t/m 3, jaarlijks maatschappelijke themadagen, Bertrand Russell Tribunaal, digitale klassen, aangesloten bij Havisten Competent en Wetenschapsoriëntantie Nederland (WON).
Bijzonderheden
Bertrand Russell College is onderdeel van OVO Zaanstad. OVO Zaanstad staat voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.
 
In totaal heeft OVO Zaanstad zeven scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Onze 800 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan bijna 6300 leerlingen. Elke leerling uit de regio bieden we een passende plek.

Kijk voor meer informatie over OVO Zaanstad op www.ovo-zaanstad.nl.

Vacature

Functietitel
Afdelingsleider 
Plaatsingsdatum
10-10-2019
Met ingang van
1 januari 2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Aantal uren
2
Omschrijving
Wij zoeken een inspirerende, creatieve en bij voorkeur ervaren afdelingsleider voor havo 4 en havo 5. Deze afdeling van het Bertrand loopt voorop in het verbeteren en vernieuwen van ons onderwijs.
 
We zijn aangesloten bij het landelijke netwerk Havisten Competent. Hun uitgangspunten geven richting aan hoe we met deze bijzondere, soms lastig te motiveren groep leerlingen het beste resultaat behalen. Ons onderwijs is toekomstgericht, levensecht, zoveel mogelijk op maat en we hechten veel waarde aan buitenschoolse activiteiten. We proberen havisten op te leiden tot echte wereldburgers die klaar zijn voor het hbo, maar ook vaardigheden hebben opgedaan waar ze de rest van hun leven wat aan hebben.
 
Een supermentor zoeken we niet, die zitten namelijk gewoon in het team van ongeveer twintig docenten. Samen met de afdelingsleider zijn zij verantwoordelijk voor de resultaten en het welbevinden van ongeveer 300 leerlingen. De afdelingsleider zorgt voor een schoolklimaat waarin leerlingen en docenten kunnen uitblinken en groeien. Met de docenten uit jouw team voer je functioneringsgesprekken en ben je de direct leidinggevende. Het uitblinken van leerlingen is niet alleen een cijfermatige optelsom: formatief evalueren en het analyseren van gegevens die worden gegenereerd via de kwaliteitsagenda dragen bij aan het succes van de afdeling. De basis moet op orde zijn om creativiteit mogelijk te maken. Op het Bertrand is dat volgens de inspectie al jaren prima voor elkaar.
 
De afdelingsleider havo bovenbouw heeft een belangrijke plek binnen de schoolleiding waarin de rector, conrector en drie collega-afdelingsleiders samen het beleid van de school vormgeven en borgen. Ons schoolplan geeft richting aan de toekomst van het Bertrand Russell college.

Tot slot geef je twee uur per week les (0,1 fte). Je werkzaamheden zijn verdeeld over vier werkdagen. Welke dat zijn, bepalen we in overleg.

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
We zoeken iemand die graag samenwerkt, maar ook doortastend en besluitvaardig is. Als afdelingsleider op onze school moet je stressbestendig zijn, snel kunnen schakelen, niet bang zijn voor een confrontatie op z’n tijd, maar vooral glimmende ogen krijgen over wat jij kunt bijdragen aan het succes van onze leerlingen en het werkplezier van onze collega’s.
 
Herken je jezelf hierin en beschik je over de volgende ervaring en diploma’s:
  • Coördinerende ervaring in het voortgezet onderwijs;
  • Ervaring met het aansturen van verandering en ontwikkeling;
  • Ervaring in het werken met digitale leermiddelen;
  • Een eerstegraads lesbevoegdheid.
Dan zien wij ernaar uit je te ontmoeten!

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
12
Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een tijdelijke functie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De omvang van de aanstellins is 0,8 fte, waarvan een lestaak van 0,1 fte  De functie wordt gewaardeerd in schaal 12 (min. € 3561, max. € 5546), aangevuld met een bruto toelage van € 260 per maand.

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de cao VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve verzekering. Kijk voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.

Daarnaast heeft OVO Zaanstad de 8ste school: de drijvende kracht achter innovatie op onze scholen. Enthousiaste teams en ambitieuze docenten ontmoeten en inspireren elkaar in de 8ste school. We nodigen ook jou uit om in de 8ste school jouw visie te delen op buitengewoon goed onderwijs.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de OVO Academie. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Kees Laan (rector), via k.laan@bertrand.nl of 075 6210426.

Ben jij de afdelingsleider die wij zoeken en sta jij voor dezelfde waarden als wij? Dan zien wij je graag bij ons in het team. Stuur je sollicitatie met cv uiterlijk vrijdag 1 november naar Kees Laan, via k.laan@bertrand.nl. Je kunt ook solliciteren via onderstaande button. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 13 november. Het eventuele tweede gesprek staat gepland voor maandagochtend 18 november. 

Let op: van 19 tot en met 27 oktober is de school gesloten vanwege de herfstvakantie.

Wij zijn prima in staat om zelf de juiste kandidaat voor deze functie te vinden. Acquisitie stellen we dan ook niet op prijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.