Vacature Docent Nederlands 1e graads (LD) in Amsterdam

Onderwijs

Over Calandlyceum

Naam school
Contactpersoon
Dhr. Arjen Kreike
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Dalton
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
CALANDLYCEUM & LUMION twee top scholen in Amsterdam (nieuw) west.
Werken binnen de muren van het Calandlyceum of Lumion is kiezen voor openbaar onderwijs en werken binnen een conceptschool. Onderwijs gaat bij ons verder dan klassiek frontaal onderwijs. Zo is het Calandlyceum hard op weg een professionele Daltonschool te worden waarin zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerking, effectiviteit en reflectie deel uit maken van het dagelijks onderwijs. Binnen Lumion zijn meesterschap, coaching, leiderschap, reflectie, en onderzoek de motor achter de ontwikkeling van ons onderwijs en in het lesgeven. Beide scholen hebben hun eigen kleur en cultuur. 

Het Calandlyceum is een openbare school voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t in Amsterdam Nieuw-West,
Het Calandlyceum is een Daltonschool in oprichting. Daarbij is het Calandlyceum een Topsporttalentschool, een Cultuurprofielschool en hebben we een Technasium. Het Calandlyceum heeft zo'n 1900 leerlingen en zij verzorgen met zo'n 160 collega’s dagelijks het onderwijs. Als opleidingsschool worden er binnen deze school per jaar gemiddeld 40 nieuwe docenten opgeleid. Voor aankomende docenten hebben wij een driejarig begeleidingsprogramma. Het Calandlyceum staat bekend als een gerenommeerde school en een fijne school om voor te werken. Het Technasium wint jaarlijks diverse prijzen en vanuit ons cultuurprofiel hebben wij bijzondere samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld toneelgroep Amsterdam. Topsporters weten ons te vinden omdat wij er uitstekend in slagen om de combinatie topsport en onderwijs vorm te geven. En de ‘gewone’ leerling'? Die heeft bij ons de tijd van zijn leven door de diversiteit aan activiteiten en docenten die zich gezamenlijk inzetten hun leerlingen een mooie en goede leertijd te bieden. Wij willen dat leerlingen zich kwalificeren en ontplooien: voor nu, voor later en voor zichzelf.  
 
Het Calandlyceum valt onder eindverantwoordelijkheid van het bestuur van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP). Progresso kiest voor: liefde als leidend principe, orde als basis en vooruitgang als doel. 
 

 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e graads (LD) 
Plaatsingsdatum
9-10-2019
Met ingang van
01-01-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,87
Omschrijving

Gezocht! docent Nederlands met drive en passie voor het vak.
 
Houd jij van je vak? Draag je dat graag uit? Kunnen leerlingen op je rekenen en vind je het leuk om met collega’s het onderwijs met en voor leerlingen vorm te geven? Wil je op een school werken waar verantwoordelijkheid, samenwerking, effectiviteit, zelfstandigheid en reflectie deel uitmaken van het lesgeven?
 
Dan nodigen wij je graag uit te solliciteren!
 
Wij zoeken een docent Nederlands met passie die streeft naar het geven van boeiende gedifferentieerde lessen.
Daarnaast zoeken we een docent die graag samenwerkt en zich ervan bewust is dat je samen het verschil maakt.
  • Wij willen graag kennismaken met een docent die dalton gecertifieerd is of graag vanuit de dalton kernwaarden wil (leren) werken.
  • We zoeken een docent die goed om kan gaan met onze Amsterdamse leerlingen, hun ouders en onze collega’s. 
  • We zoeken een docent die graag vrijheid wil in het werk, vooruit wil, innovatief invulling kan geven aan ons onderwijs en waarde hechten aan loyaliteit en transparantie. Als je het fijn vindt om bij te dragen aan een prettig leer- en leefklimaat met oog en oor voor rust in de school dan ben jij degene die wij graag willen spreken. 

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Wij komen graag met iemand in contact die enkele jaren ervaring heeft en zich een nieuwe werkomgeving makkelijk eigen maakt en leerlingen weet te boeien vanuit het vakgebied. 

Alleen kandidaten met een 1e graadsbevoegdheid of daarvoor studerend worden verzocht te reageren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC/LD
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden:
-    Salariëring conform cao VO
-    Jaarcontract met zicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
-    Goede begeleiding van nieuwe docenten door een begeleidingstraject van 3 jaar met veel ruimte voor (persoonlijke)ontwikkeling
-    Óók reiskostenvergoeding bij meer dan 25 kilometer afstand woon-werk
-    50% vergoeding abonnement Louiszoon Health Club Amsterdam
-    Kortingen op collectieve verzekeringen bij Ohra
-    Flinke kortingen op activiteiten en producten in de Personeelsvoordeelwinkel

En wellicht het belangrijkste: Een fijne school, prettige werkomgeving, en leuke collega's!

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Spreekt deze functie je aan? 
Stuur dan snel  je sollicitatie in ter attentie van de heer Lars Stooker, afdelingsleider.
Motiveer in je korte brief waarom je in aanmerking wilt komen voor deze functie en welke waarde je wilt toevoegen aan onze organisatie. Leg vanuit je brief een link met je cv zodat ons duidelijk wordt waarom je geschikt bent.

Na de briefselectie nodigen wij enkele kandidaten uit voor een eerste gesprek.

Bij de eindselectie maken wij gebruik van Management Drives als onderdeel van het selectieproces. Meer informatie hierover kun je vinden op: www.managementdrives.nl. Daarnaast is het verkrijgen van twee positieve referenties een voorwaarde om tot een definitieve aanstelling te kunnen overgaan.

Heb je nog vragen over deze vacature of de functie? Neem dan contact op met Lars Stooker via lstooker@calandlyceum.nl

N.B. alleen sollicitaties die via Meesterbaan worden ontvangen worden in de procedure meegenomen. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.