Vacature Junior HR-medewerker in Almere

Onderwijs

Over Helen Parkhurst

Naam school
Contactpersoon
Mevr. M. Malagride
Plaats
Almere
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Dalton
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo, technasium
Beschrijving
Helen Parkhurst
Helen Parkhurst is de openbare school voor voortgezet daltononderwijs in Almere. Een school waar leerlingen een diploma kunnen halen voor mavo, havo en vwo en zich kunnen ontwikkelen tot verantwoordelijke jonge mensen.
 
Leerlingen verdienen een onvergetelijke en leerzame schooltijd. Daarom bieden we hen ruimte voor eigen initiatief, voor het doen van onderzoek, voor leren op heel verschillende manieren. Daar horen medewerkers bij die openstaan voor ideeën en bereid zijn om zich blijvend te ontwikkelen. Leren van elkaar, leren met elkaar, in een veilig klimaat. Met ruimte voor eigen keuzes en talentontwikkeling.
 
Daltonschool Helen Parkhurst is in 1998 gestart en telt ruim 2.100 leerlingen. De school valt bestuurlijk onder de Almeerse Scholen Groep. Op Helen Parkhurst gaat speciale aandacht uit naar bèta-onderwijs, ict en milieu-educatie. Wij zijn officieel technasium voor havo en vwo. Naast reguliere en technasium-klassen zijn er bèta mavo-klassen. Onze school heeft de Groene Vlag, een in Europa erkende onderscheiding voor duurzaamheid. Als Topsport Talent School begeleiden we jaarlijks ook circa vijftig topsportleerlingen.
 
Elke afdeling heeft een eigen afdelingsleider en een vaste groep docenten. Iedere docent is tevens mentor. Teamvergaderingen en sectievergaderingen vinden tweewekelijks plaats. De docenten van de vaksecties overleggen regelmatig. De afdelingen zijn zoveel mogelijk ingedeeld naar schoolniveau en richting met een onderscheid tussen boven- en onderbouw.
 
Helen Parkhurst is één van de Almeerse Academische Opleidingsscholen. We begeleiden studenten van lerarenopleidingen van diverse hogescholen en de Universiteit van Amsterdam.
 
Wil jij een bijdrage leveren aan de opleiding van jongeren? Heb jij plezier in het werken met mondige leerlingen tussen 12 en 18 jaar?  Ben je flexibel, geduldig en in staat om naar jezelf te kijken? Misschien word jij dan onze nieuwe collega!
 
 
Bijzonderheden
Helen Parkhurst maakt deel uit van de Almeerse Scholen Groep (ASG), bestaande uit 8 middelbare scholen en 40 basisscholen in Almere. Daltonschool Helen Parkhurst voor mavo, havo en vwo is openbaar, heeft een technasium voor havo en vwo en een bèta mavo. Helen Parkhurst is daarnaast Topsport Talent School en heeft de ‘Groene Vlag’, een internationaal keurmerk voor duurzaamheid. Onlangs is Helen Parkhurst opnieuw voor vier jaar geaccrediteerd door de Nederlandse Dalton Vereniging.

Vacature

Functietitel
Junior HR-medewerker 
Plaatsingsdatum
9-10-2019
Met ingang van
06-01-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5
Aantal uren
nvt
Omschrijving
De Almeerse Scholen Groep is voor Daltonschool Helen Parkhurst per januari 2020 op zoek naar een

Junior HR-medewerker 
wtf 0,5

Wij zoeken:
De junior medewerker HR is aanspreekpunt voor de medewerkers en leidinggevenden en draagt in nauwe samenspraak met de HR-adviseur op de school zorg voor de operationele P&O-werkzaamheden op de school. Daarnaast is er functioneel overleg met de senior P&O-adviseurs van het bedrijfsbureau van de Almeerse Scholen Groep.
 • Je adviseert en ondersteunt het management op de school op het gebied van personele zaken, waaronder arbeidsvoorwaarden, rechtspositie, verzuim, functioneren, procedures en beleid
 • Je informeert medewerkers en management over onder meer cao-bepalingen, arbeidsvoorwaarden en personeelsregelingen en administreert waar nodig
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van de administratieve procedures van aanstelling tot ontslag
 • Je beheert en bewaakt het gebruik van personeelsinstrumenten, signaleert knelpunten en levert vanuit de eigen praktijk een bijdrage aan het ontwikkelen van het P&O beleid
 • Je adviseert en ondersteunt het management bij werving- en selectieprocedures van onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel en coördineert deze procedure
 • Je analyseert informatie uit het personeelsinformatiesysteem en genereert managementrapportages ten behoeve van het management
 • Je ondersteunt en adviseert het management bij de uitvoering van het verzuimbeleid en bewaakt het proces in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter
 • Je werkt samen met de HR-collega’s organisatiebreed
 • Je onderhoudt contacten met externe bureaus
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de administratieve processen t.a.v. de aanvraag van studiebeurzen (lerarenbeurs).

 

 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Wij vragen:
 • Een afgeronde MBO opleiding op het gebied van personeel en organisatie
 • Minimaal twee jaar relevante ervaring als medewerker personeel
 • Algemene, actuele theoretische kennis van cao/rechtspositionele regelingen, ervaring met de werking van de cao vo is een pré
 • Aantoonbare ervaring met de diverse aspecten van het vakgebied personeel en organisatie
 • Actuele kennis van de ontwikkelingen in het vakgebied
 • Ervaring met het toepassen en implementeren van personeelsinstrumenten
 • Ervaring met YouForce / RAET is een pré
 • Ervaring met Foleta is een pré.
 Je bent:
 • Positief en veerkrachtig
 • Klantgericht
 • Flexibel
 • Resultaatgericht
 • Adviesvaardig
 • Zelfstandig.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
OOP-schaal 7
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden:
Wij bieden een boeiende functie met veel professionele en inhoudelijke ontwikkelmogelijkheden binnen een ambitieuze en innovatieve organisatie.

De aanstelling en salariëring vindt plaats volgens de CAO VO schaal 7, met een maximum bruto salaris van € 2.830,- bij een fulltime dienstverband. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VO, zoals een eindejaarsuitkering van 7,4% en opname in het pensioenfonds ABP.

Het betreft een benoeming voor het schooljaar 2019 - 2020 met de mogelijkheid tot verlenging.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Interesse?
Wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met Monique Malagride, HR-adviseur, via pz@helenpark.nl of kijk voor meer informatie over Daltonschool Helen Parkhurst op www.helenparkhurst.nl en voor werken bij de ASG op www.werkenbijasg.nl

Solliciteren?
Spreekt deze functie je aan en pas je binnen het beschreven profiel, dan zien wij graag je motivatiebrief en CV tegemoet via Meesterbaan. 

Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 3 november 2019
Zo spoedig mogelijk na sluiten van de reactietermijn plannen wij de gesprekken in.

Interne kandidaten genieten bij gelijke geschiktheid de voorkeur.
Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.