Vacature Docent Mens & Maatschappij 2e graad in Rotterdam

Onderwijs

Over Melanchthon Mathenesse

Contactpersoon
Mevr. Martine van Beek
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo
Beschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Vacature

Functietitel
Docent Mens & Maatschappij 2e graad 
Plaatsingsdatum
9-10-2019
Met ingang van
per direct
Referentienummer
MMA69
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4
Omschrijving
Melanchthon Mathenesse is per direct ter vervanging van één van onze collega's op zoek naar een tweede graads bevoegde docent Mens & Maatschappij.  Het betreft een vacature van 0,4 fte. De nieuwe docent zal les geven in de onderbouw.

Bij Melanchthon gaat onderwijs over meer dan cijfers en prestaties, het gaat ook over vaardigheden en vertrouwen in jezelf. Bij Melanchthon Mathenesse leer je voor het leven. Wij zetten ons in onze leerlingen de wereld te laten ontdekken. Samen met ouders en leerlingen zoeken we naar de beste manier van leren en het beste niveau. Dit doen we door leerlingen kennis te laten maken met de wereld van Ondernemen, Creatief & Ontwerpen, Onze planeet, Voeding & Gezondheid, het Menselijk lichaam en Wetenschap & ontdekken.

Melanchthon Mathenesse (vmbo/mavo) is gevestigd in een schoolgebouw dat ruimte biedt om kennis te maken met verschillende werelden. Het team bestaat uit zo’n 50 medewerkers die onderwijs verzorgen voor ca. 350 leerlingen. Op deze school worden leerlingen en medewerkers gezien en mag je er zijn. 

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
  • Docent Mens & Maatschappij
  • VO bevoegdheid Mens & Maatschappij (2e graads)
  • Beschikbaar per direct
  • 0,4 fte

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
conform CAO VO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.