Vacature Docent Nederlands 1e gr. in Lelystad

Onderwijs

Over Porteum

Naam school
Contactpersoon
Dhr. R. van den Dool
Plaats
Lelystad
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving


 


 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e gr. 
Plaatsingsdatum
3-10-2019
Met ingang van
1 januari 2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Aantal uren
20
Omschrijving
Zorgen dat leerlingen echt worden voorbereid op een kansrijke carrière.
Dát doe jij als docent Nederlands 1e graads bij Porteum.
Lelystad, een jonge, dynamische stad die vol in ontwikkeling is. Hier wordt gebouwd aan het onderwijs van de toekomst. In 2021/2022 openen we de deuren van Porteum: 1 campus, bestaande uit 7 gebouwen, voor 3.800 middelbare scholieren. Dat vraagt om vernieuwend onderwijs in het vmbo, havo en vwo waarbij de focus ligt op de individuele leerling. Jij bent de docent Nederlands 1e graads die dat samen met ons wil waarmaken: vernieuwend onderwijs op een spiksplinternieuwe locatie, leerlinggericht en toegespitst op samenwerking.

Meer dan lesgeven
Vanzelfsprekend zijn we op zoek naar een uitstekende docent Nederlands die zijn/haar liefde voor het vak weet over te brengen op onze leerlingen. Daarnaast biedt Porteum jou zoveel meer dan die circa 20 lessen voor de klas. Bij ons krijg je de kans een nieuwe dimensie te geven aan jouw vak als docent. Het wordt namelijk zoveel meer dan lesgeven. Het wordt pionieren bij Porteum.
Het sleutelwoord is samenwerken. Enerzijds met collega-docenten Nederlands, anderzijds met docenten van andere vakken. Verbindend doceren, raakvlakken zoeken en toewerken naar een nieuwe manier van lesgeven. Met lesmateriaal dat je deels zelf ontwikkelt, geef je hier de juiste invulling aan. Wat je daarvoor terugkrijgt? Leerlingen die vanuit andere invalshoeken onze mooie taal  benaderen en zich daardoor breder ontwikkelen. En daarvan sta jij aan de basis. Als dat geen pionieren is…

Werk in uitvoering
We bouwen nú aan de campus. Letterlijk. Natuurlijk hoef jij straks geen Nederlands te geven met je voeten in de bouwgrond. Totdat de deuren van Porteum openen, doceer je vanaf 1 januari 2020 aan onze havo en vwo leerlingen vanuit SG De Rietlanden. Deze scholengemeenschap vormt straks met de collega’s van ISG Arcus en SGL de nieuwe campus. Vanaf dag 1 bundel je de krachten met alle collega’s, ook al is dat in het begin nog even vanaf 3 locaties. Samen werken jullie aan beter onderwijs voor onze leerlingen en wordt vormgegeven aan jullie eigen, toekomstige onderwijs, functie-inhoud en werkplezier.

SG De Rietlanden vind je op 5 minuten fietsen van station Lelystad, een bushalte is op 2 minuten lopen. Met de trein vanuit de Randstad of het Noorden ben je er dus zó. Liever met de auto? Vanaf de A6 of N302 is SG De Rietlanden goed bereikbaar en parkeren kan gratis. Porteum verrijstvlak naast SG De Rietlanden; uit de grond waar nu nog rietvelden staan. Het wordt een hypermoderne, duurzame en kleinschalig georganiseerde scholencampus die een gezonde werkomgeving biedt door onder andere klimaatbeheersing en de nieuwste ICT-faciliteiten.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Meer dan een docent Nederlands 1e graads
 Momenteel gaan de eerste palen de grond in van onze nieuwe campus. Terwijl dat gebeurt, denken jouw aanstaande collega’s alvast na over een nieuwe manier van lesgeven. Dat pionieren, dat wil jij ook. Verder kijken dan het hier en nu en openstaan voor een nieuwe aanpak. En natuurlijk, jouw leerlingen vragen op dit moment ook iets van je. Jij maakt de klik met de klas en eist net zoveel van je leerlingen als van jezelf. Experimenteren in het onderwijs? Hier kan het! Voor deze functie zoeken we iemand met:
  • een 1e graads lesbevoegdheid Nederlands of studerend voor die bevoegdheid.
  • ervaring als docent in combinatie met een stevige persoonlijkheid.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
cao vo
Arbeidsvoorwaarden
 Je kan op ons rekenen
  • afhankelijk van opleiding en ervaring hebben we een LD-functie beschikbaar
  • reiskostenvergoeding
  • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof, een individueel keuzebudget aan verlofuren t.b.v. duurzame inzetbaarheid en zorgverlof.
  • intensief begeleidingsprogramma voor onze nieuwe docenten.
  • ruime mogelijkheden als het gaat om nascholing en doorontwikkeling.
  • studieverlof en opleidingsbudget.
  • eigen laptop.
  • cafetaria-regeling met o.a. bedrijfsfitness en fietsplan.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Combinatie mogelijk
Na de kerstvakantie ontstaat er een vervangingsvacature van 10 2e graads lessen (0,4 fte) Nederlands in onderbouwklassen kader/theoretische leerweg/havo tot ca. de meivakantie.
Deze vacature kan gecombineerd worden met de vervangingsvacature.

Pionieren begint nú
Een pionier als jij wacht niet op de perfecte beginsituatie. Dus nu deze unieke kans voorbijkomt, deel je direct jouw cv en motivatie via onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer sowieso vóór 28 oktober 2019, want dan sluiten we de vacature. Je krijgt hoe dan ook bericht van ons. Goed bericht is een uitnodiging voor een eerste gesprek, bij wederzijdse enthousiasme plannen we een tweede gesprek. Een proefles kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Vragen? Over onze toekomstvisie en/of deze vacature? Neem dan contact op met Els den Boer, hoofd personeelszaken, via ‭(06) 14 99 79 34
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.