Vacature Docent Nederlands 2e graad in Bergschenhoek

Onderwijs

Over Melanchthon Bergschenhoek

Contactpersoon
Mevr. Grüteke
Plaats
Bergschenhoek
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graad 
Plaatsingsdatum
2-10-2019
Met ingang van
01-01-2020 of eerder indien mogelijk
Referentienummer
MBH64
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4 - 0,5
Omschrijving
Melanchthon Bergschenhoek is op zoek naar een geschikte en tweede graads bevoegde docent Nederlands.  Het betreft een vacature van 0,4- 0,5 fte; 16 klokuren.  De startdatum voor deze vacature is per direct voor een ziektevervanging en vanaf 1 januari 2020 is dit een reguliere functie.  De nieuwe docent zal les geven in de onderbouw, het gaat om 2 brugklassen en 2 klassen Gymnasium-2.

Bij Melanchthon gaat onderwijs over meer dan cijfers en prestaties, het gaat ook over vaardigheden en vertrouwen in jezelf. Bij Melanchthon Bergschenhoek leer je voor het leven. De schoolcultuur laat zich dan ook het beste vertalen door de motto’s “Vanuit relaties naar prestaties” en “Non scholae, sed vitae discimus (we leren niet voor de school, maar voor het leven)”. De onderwijskundige ontwikkeling richt zich op dit moment op het verhogen van de motivatie van de leerling door hem/haar meer grip te geven op het eigen leerproces. Doelgericht werken, formatieve evaluatie, differentiatie en het werken met competenties als zelfverantwoordelijk leren en reflecteren vormen daarvoor een belangrijke basis.

Melanchthon Bergschenhoek (havo, vwo, atheneum en gymnasium) is gevestigd in een modern schoolgebouw met eigentijdse faciliteiten. In dit gebouw werken leerlingen en docenten in leerdomeinen. Per leerdomein krijgen ca. 120 leerlingen hun lessen, verdeeld over vier vaklokalen. De vestiging bezit licenties voor het Technasium en de Business School en is bovendien aangesloten bij de WON-Academie (Wetenschaps Oriëntatie Nederland).
.

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
  • Docent B
  • VO bevoegdheid Nederlands
  • Beschikbaar per direct voor ziektevervanging en vanaf 01-01-2020 regulier
  • 0,4 - 0,5  fte

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
conform CAO VO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.