Vacature 733090 Docent Nederlands 2e graads- 0,7 FTE in Helmond

Onderwijs

Over OMO SG Helmond - Carolus Borromeus College

Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Helmond
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Algemeen
Het Carolus Borromeus College is een katholieke scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo. Het Carolus is sinds kort gevestigd in een prachtig nieuw gebouw aan de rand van Helmond. Voorzien van een ruim atrium, vier inpandige gymzalen en uitstekend ingerichte vaklokalen biedt het ruimte aan ± 1.300 leerlingen en ± 150 medewerkers.

Het Carolus Borromeus College wil onderwijs bieden van hoge kwaliteit, zodat de leerlingen optimaal zijn voorbereid op vervolgstudies en een plaats in de samenleving kunnen vinden die bij hun capaciteiten en persoonlijkheid past. Het spreekt vanzelf dat hierbij een goede samenwerking tussen de medewerkers van de school, de leerlingen en de ouders een belangrijke rol speelt.

In de sturingsfilosofie die op het Carolus Borromeus College gehanteerd wordt, spelen de steeds meer zelfverantwoordelijke teams een grote rol: zij zijn verantwoordelijk voor het bevorderen van de actieve rol van leerlingen in alle jaarlagen en afdelingen en het didactisch model dat daarbij gehanteerd wordt: van geleid naar begeleid naar zelfstandig leren.

Speerpunten van het Carolus zijn gymnasium, XL-leren, VTO, Internationalisering, IBC, 3D-design en mavo-plus.
 
Bijzonderheden
Het Carolus Borromeus College maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vacature

Functietitel
733090 Docent Nederlands 2e graads- 0,7 FTE 
Plaatsingsdatum
2-10-2019
Met ingang van
02-10-2019
FTE
0,7
Omschrijving
Het Carolus Borromeus College is een school voor mavo-plus, havo, atheneum en gymnasium. In 2018 vierde de school haar 100-jarig bestaan. De school telt momenteel 1.550 leerlingen en is gesitueerd aan de rand van de wijk Brandevoort in Helmond. Het Carolus Borromeus College wil onderwijs geven van hoge kwaliteit, zodat de leerlingen optimaal zijn voorbereid op vervolgstudies en een plaats in de samenleving kunnen vinden die bij hun capaciteiten en hun persoonlijkheid past.

Het Carolus Borromeus College maakt onderdeel uit van de OMO Scholengroep Helmond. OMO is een schoolbestuur van meerdere scholen voor Voortgezet Onderwijs in Noord-Brabant. Scholen met bijna allemaal een katholieke signatuur, die ieder op hun eigen manier voortgezet onderwijs aanbieden.
Het schoolplan van de OMO Scholengroep Helmond streeft “onderwijs met overtuiging” na, waarbij de onderstaande zaken centraal staan en terugkomen in alle afdelingsplannen van de scholengroep:
- Goed onderwijs, goed mens, goed leven en goed handelen;
- Leren van en met elkaar;
- 21e -eeuwse vaardigheden;
- Ontwikkeling van leerling tot wereldburger;
- Digitale geletterdheid;
- Durf verschil te maken.
Op het Carolus Borromeus College vinden we opbrengstgericht werken belangrijk. We hebben oog voor de individuele leerling en proberen de leerling op elke afdeling uit te dagen en te motiveren, waarbij aandacht is voor onderwijsvernieuwing en maatwerk. De ondernemende mavo, het leren op de havo en de Carolus Academie op het gymnasium zijn voorbeelden van deze ontwikkelingen op de verschillende afdelingen. De school kenmerkt zich door een goede ondersteuningsstructuur, waarbij we leerlingen proberen optimaal te begeleiden. Speerpunten in het onderwijsaanbod zijn versterkt talenonderwijs, IBC op alle afdelingen, plustijden in de onderbouw, internationalisering (o.a. apart vak in de onderbouw), XL-leren en de Xs-klas (hoogbegaafde leerlingen).

Op het Carolus Borromeus College heerst een prettige sfeer, er is een gezond leer-en werkklimaat en de relatie tussen medewerkers, leerlingen en ouders is goed.

Binnen het Carolus Borromeus College te Helmond ontstaat wegens vervanging per direct een vacature voor de functie docent Nederlands - 14 lessen ( 0,7 fte).

Wij vragen:
• Een 2e graads bevoegdheid;
• een gedreven collega die enthousiasme voor zijn vak uitdraagt, gericht op samenwerking in de vakgroep (teamspeler);
• een collega die affiniteit met de doelgroep heeft (hart voor de leerlingen).

Een docent:
• Bij wie de relatie met de leerling centraal staat;
• die in staat is een stimulerende werkomgeving te creëren en kennis/vaardigheden over te dragen aan leerlingen;
• die meedenkt met ontwikkelingen in het vakgebied;
• die door middel van differentiatie in inhoud en tempo recht doet aan de verschillen tussen leerlingen.

Wij bieden:
• Een praktische taakstelling met persoonlijke ontplooiingskansen;
• een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer;
• creatieve ruimte om ontwikkelingen te initiëren;
• functie: docent LB, Salariëring volgens de CAO OMO;
• het betreft uren wegens vervanging van een afwezige collega.

Herkent u zich in bovenstaand profiel reageer dan via het OMO-portaal.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.