Vacature 201909 vervanging mentor in Tilburg

Onderwijs

Over De Nieuwste School

Naam school
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Tilburg
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
De Nieuwste School (DNS) is een kleinschalige school voor mavo, havo en vwo met een uniek onderwijsconcept. Vanzelfsprekend leidt DNS op voor een diploma. DNS onderscheidt zich doordat het de verwondering van de leerling als uitgangspunt neemt. In door de vakdocenten bepaalde thema’s staat de leervraag centraal. De leerling gaat volgens een beproefde onderzoeksmethode op zoek naar de antwoorden. De opgedane kennis, inzichten en vaardigheden delen de leerlingen met elkaar en hun docent. Deze werkwijze leidt tot een rijk en gevarieerd onderwijsklimaat dat leerlingen gedurende hun hele schoolloopbaan uitdaagt en gemotiveerd houdt. De leerling leert zo verantwoordelijkheid voor de eigen leerroute te nemen. Het onderwijsconcept van DNS draagt sterk bij aan alle facetten van de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen en gaat dus veel verder dan uitsluitend de cognitieve ontwikkeling. Het bereidt hen daarmee ook uitstekend voor op het vervolgonderwijs.
Bijzonderheden
DNS behoort tot de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), een schoolbestuur van meerdere middelbare scholen in Noord-Brabant.

Vacature

Functietitel
201909 vervanging mentor 
Plaatsingsdatum
25-9-2019
Met ingang van
25-09-2019
FTE
0,6
Omschrijving
DNS is een kleinschalige school voor mavo, havo en vwo met een uniek onderwijsconcept en leidt vanzelfsprekend op voor een diploma. De school onderscheidt zich doordat het de verwondering van de leerling als uitgangspunt neemt. In door de vakdocenten bepaalde thema’s staat de leervraag centraal. De leerling gaat volgens een beproefde onderzoeksmethode op zoek naar de antwoorden. De opgedane kennis, inzichten en vaardigheden delen de leerlingen met elkaar en hun docent. Deze werkwijze leidt tot een rijk en gevarieerd onderwijsklimaat dat leerlingen gedurende hun hele schoolloopbaan uitdaagt en gemotiveerd houdt. De leerling leert zo verantwoordelijkheid voor de eigen leerroute te nemen. Het onderwijsconcept van DNS draagt sterk bij aan alle facetten van de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen en gaat dus veel verder dan uitsluitend de cognitieve ontwikkeling. Het bereidt hen daarbij uitstekend voor op het vervolgonderwijs.

Voel je je verbonden met het onderwijsconcept van DNS?

Met ingang van begin januari 2020 ontstaat er in het mentoraat leerjaar 2 een tijdelijke vacature tot half mei 2020 van 0,6 fte ter vervanging van een zwangerschapsverlof. De mogelijkheid bestaat dat de vervanging verlengd wordt tot de zomervakantie ter vervanging van ouderschapsverlof.
Het betreft een tijdelijke aanstelling als instructeur, schaal 8.

Alleen sollicitaties via www.omo.nl worden in behandeling genomen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.