Vacature Docent Maatschappijleer 2e graad in Bleiswijk

Onderwijs

Over Melanchthon De Blesewic

Contactpersoon
Mevr. Martine van Beek
Plaats
Bleiswijk
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Vacature

Functietitel
Docent Maatschappijleer 2e graad 
Plaatsingsdatum
23-9-2019
Met ingang van
20-01-2020
Referentienummer
MDB58
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,3
Omschrijving
Melanchthon De Blesewic is ter vervanging van een zwangerschapsverlof op zoek naar een geschikte, tweede graads bevoegde docent Maatschappijleer. Het betreft een vacature van 8 lesuren ; ca. 0,3 fte. Lessen worden gegeven in de onderbouw.
Als extra taak ben je coach, daarvoor voer je 3 lesuren per week coachgesprekken. 


Bij Melanchthon De Blesewic richten we ons op cijfers én op wie jij bent en wat bij jou past. Sinds dit schooljaar werken wij vanuit het You – We – World concept waarbij de leerling centraal staat: iedere leerling heeft een eigen coach. Naast de reguliere lessen geeft de leerling vorm aan zijn eigen leren door middel van Your Hours, uren waar de leerling zelf kiest welke les hij volgt, ondersteuning, verdieping of verbreding. Binnen You – We – World worden leerlingen uitgedaagd om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Op De Blesewic wordt onderwijs gegeven dat draait om meer dan kennis en vaardigheden: wie wil je worden als mens?

Het team van De Blesewic (mavo en havo) bestaat uit 70 medewerkers. Zij verzorgen dagelijks onderwijs voor ruim 600 leerlingen. Leerlingen krijgen les van een enthousiast docententeam in lessen met een lengte van 40, 80 of 120 minuten. Door gebruik te maken van variaties in de manier waarop de stof wordt aangeboden, worden leerlingen uitgedaagd op hun niveau en passend bij hun leerstijl.


 
 
 

 
 

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
  • Docent Maatschappijleer
  • 0,3 fte
  • 2e graads bevoegd
  • vervanging zwangerschapsverlof  

·        
·        

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
conform CAO VO
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling conform CAO VO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.