Vacature Docent kunst- en ambacht in Rotterdam

Onderwijs

Over Rudolf Steiner College

Contactpersoon
Mevr. D. Maclean
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo
Beschrijving
Rudolf Steiner College is een school voor vwo, havo en vmbo-tl middenin de stad Rotterdam.
De school maakt, samen met de vrijescholen voor voortgezet onderwijs in Leiden en Den Haag, deel uit van de Stichting Vrijescholen Zuidwest Nederland (ZWN).
De school werkt vanuit een leerplan dat gebaseerd is op het gedachtegoed van Rudolf Steiner en geeft de leerlingen de ruimte ‘te worden wie ze zijn’. Daarbij is de school een vrijeschool van deze tijd, waarin docenten bewust zijn dat zij onderwijs geven voor hoofd, hart en handen.
Met 920 leerlingen en 100 betrokken en enthousiaste medewerkers is het Rudolf Steiner College een overzichtelijke school waar leerling en leraar zich in een veilige en inspirerende omgeving kunnen ontwikkelen.
Werken op het Rudolf Steiner College betekent werken in een lerende organisatie. Een omgeving waarin mensen durven te onderzoeken, te leren en graag met elkaar bespreken hoe de lessen en het w
erk zo goed mogelijk gedaan kan worden. Zij kunnen het antroposofisch gedachtegoed vertalen naar de huidige onderwijspraktijk. Een ondernemende houding, ambitie en initiatiefkracht worden gewaardeerd.
Er is een intern scholingsprogramma door docenten onderling, met intervisie en uitwisseling. Het volgen van scholing buiten de school wordt gestimuleerd en ondersteund.
Als je interesse hebt in werken op onze school, kun je dat, ook als er geen vacatures open staan, kenbaar maken door het sturen van een open sollicitatie naar info@rudolfsteinercollege.nl. t.a.v. Mw. Maclean
.
Van docenten wordt verwacht dat zij minimaal een 2de graads-bevoegdheid hebben.

Vacature

Functietitel
Docent kunst- en ambacht 
Plaatsingsdatum
18-9-2019
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6
Omschrijving
Vacature docent kunst- en ambacht klas 7 en 8 - Vrijeschool De Kaap

Per schooljaar 2017/2018 is er in Rotterdam eindelijk vrijeschoolonderwijs voor alle niveaus van het vmbo! Er is een samenwerking gestart tussen het Rudolf Steiner College (RSC) en de Young Business School Rotterdam (YBSR). Onder de licentie van het YBSR wordt vrijeschoolonderwijs aangeboden, dat voor een groot deel wordt vormgegeven door docenten van het RSC.

De YBSR is een relatief kleine school (ca 350 leerlingen) in een nieuw gebouw op Katendrecht.
De vrijeschoolafdeling onder de naam Vrijeschool de Kaap, heeft momenteel twee 7e klassen, twee 8e klassen en twee 9e klassen. In totaal ca 100 leerlingen.

Op de vrijeschool staan de kunstvakken hoog in het vaandel. In de bekende dubbele periodeband worden verschillende kunst- en ambachtvakken aangeboden. Specifiek voor deze vakken is er ruimte voor een nieuwe kracht in ons team. Specifiek voor de vakken tekenen, schilderen, keramiek, houtbewerking, techniek en grafische vormgeving.
Wij zoeken:
v  Iemand die ervaring of affiniteit heeft met het vrijeschoolonderwijs.
v  De doelgroep vmbo basis / kader / gemengd / theoretisch kent.
v  Bij het woord ’pionieren’ begint te glimlachen.
v  Een pedagoog in hart en nieren.
 
Wij bieden:
Een aanstelling van ca 0,6 fte. De werktijden worden verdeeld over 4 tot 5 dagen, meestal in de ochtend ivm de dubbele periodeband. Je bent werkzaam in een jong team dat veel zaken gezamenlijk oppakt. Op de Kaap houden we van pionieren en de zaken net iets anders doen. Het vrijeschool-onderwijs van de 21e eeuw, praktisch ingericht voor de vakmensen van de toekomst! Deze sfeer zit ook in het huidige (kleine) team. We werken veel samen en juichen projecten buiten het klaslokaal toe. Je hebt hierin veel vrijheid om zaken, in overleg, zelf vorm te geven.

Vragen over de functie?
Je mag altijd telefonisch contact opnemen. Ook vind je meer informatie over het vrijeschoolonderwijs op www.rudolfsteinercollege.nl

Zin in?
Schrijf een motivatiebrief en stuur deze samen met je CV naar:
Michael Zoutendijk
Afdelingsleider Vrijeschool de Kaap mzo@vszh.nl
 
 

Eisen

Opleiding
2e graads
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.