Vacature Vrijwilliger Taalklas in Lelystad

Onderwijs

Over ISG Arcus

Naam school
Contactpersoon
Mevr. M.A.P. Bergervoet
Plaats
Lelystad
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo
Beschrijving
De Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) vormt het bestuur van ISG Arcus, Scholengemeenschap De Rietlanden en Scholengemeenschap Lelystad. Doel van de stichting is: * Een breed en aantrekkelijk onderwijsaanbod. * Brede scholengemeenschappen met behoud van eigen identiteiten. * Goed werkgeverschap Ruim 3500 leerlingen volgen onderwijs aan de scholen van de SVOL. Er zijn 430 personeelsleden in dienst. ISG-Arcus is een algemeen-christelijke school. Van de sollicitanten verwachten wij een Protestants Christelijke of Rooms-Katholieke levensovertuiging. Ook wil Arcus een multiculturele school zijn. Centrale waarden in de schoolcultuur zijn: openheid, rechtvaardigheid, respect en betrokkenheid. De school wil zorgzaam zijn voor personeel en leerlingen, een veilig en gastvrij leef- en werkklimaat realiseren, in goede samenspraak met ouders en leerlingen.

Vacature

Functietitel
Vrijwilliger Taalklas 
Plaatsingsdatum
17-9-2019
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
Aantal uren
10 klokuren
Omschrijving
Vrijwilligers voor de Taalklas bij schoollocatie ISG Arcus

Eén van de belangrijkste voorwaarden voor een goede integratie in onze samenleving is het leren van de Nederlandse taal.
De Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) zet zich hiervoor in door nieuwkomers van 12 tot 16 jaar Nederlandse les te geven. Dit doen we in onze taalklassen bij scholengemeenschap ISG Arcus en Scholengemeenschap Lelystad te Lelystad.
 
Om deze anderstalige jongeren zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, zijn we voor ISG Arcus op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die op vrijwillige basis één of meerdere dagen in de week de Taalklas willen ondersteunen door met de leerlingen te lezen, te praten en te oefenen. Op ISG Arcus gaat het om de maan- , donder- en vrijdagen van 9.00 tot 14.00 uur.
 
 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
We zoeken met name mensen die in staat zijn door middel van een-op-een-gesprekken deze leerlingen te helpen met het leren van het Nederlands, hun spreekvaardigheid te oefenen en samen te werken aan technisch lezen.
 
Ervaring is niet vereist. Een sterke wil om te helpen wel.
 

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Vrijwilligersvergoeding
Arbeidsvoorwaarden
Dit is wat wij je bieden


Het begeleidende team bestaat uit docenten, onderwijsassistenten en vrijwilligers. Zij geven allemaal aan dat het werk ontzettend veel voldoening geeft en ook zorgt voor een uitgebreider wereldbeeld, omdat de leerlingen niet alleen veel van ons leren, maar wij ook veel van hen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wil je je steentje bijdragen en ons team versterken? Stuur dan zo spoedig mogelijk een CV met een motivatie o.v.v. Vrijwilliger Taalklas naar m.bergervoet@svol.nl. Sluitingsdatum:
1 oktober 2019.
 
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Arenda Braakman via het mailadres abraakman@sgl.nl of telefoonnummer 0320-221254.
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.