Vacature Intern begeleider in Hilversum

Onderwijs

Over Stip Hilversum

Naam school
Stip Hilversum
Contactpersoon
Mevr. Vermeulen
Plaats
Hilversum
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Dalton, Vrijeschool
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
De 14 openbare basisscholen, op 19 verschillende locaties, in Hilversum vormen samen Stip Openbaar Basisonderwijs Hilversum. Elke school, iedere locatie zelfs, heeft nadrukkelijk een eigen gezicht en profiel. Hoe verschillend de scholen ook zijn, er is veel wat ons bindt en er zijn veel gebieden waarop we nadrukkelijk de samenwerking zoeken. Onze gedeelde visie en missie geven de stichting als geheel én de scholen afzonderlijk richting en maken duidelijk wat onze leerlingen, ouders, medewerkers en partners van ons mogen verwachten.

Binnen Stip Hilversum denken we in mogelijkheden in plaats van in problemen en reageren we pro-actief in plaats van reactief op de vragen van deze tijd. Wij geloven dat we op die wijze een krachtiger antwoord kunnen geven op de uitdagingen waar onze sector mee te maken heeft én krijgt. We sturen daarbij actief op kwalitatief personeelsbeleid, werkdrukvermindering en een proactief vervangingsbeleid.

Vacature

Functietitel
Intern begeleider 
Plaatsingsdatum
11-9-2019
Met ingang van
01-01-2020
Soort vacature
Parttime
FTE
0,4 - 0,8 fte
Omschrijving
Als Intern Begeleider zet jij graag je kennis en ervaring in om het enthousiaste en gedreven team van één van de Stip-scholen te begeleiden. Je hecht veel waarde aan een vriendelijk en veilig leerklimaat en het stimuleren van sociaal-emotionele vaardigheden, talenten en mogelijkheden.   
 
Voor twee Stip-scholen, ambitieuze openbare basisscholen in Hilversum, zijn wij op zoek naar een Intern Begeleider die het team komt versterken. We zoeken een IB-er met ruime kennis van en ervaring met gedragsproblematiek en een goede beheersing van de didactiek. 
 
In deze functie heb je een begeleidende en coördinerende rol bij het maken van groepsplannen, individuele hulpplannen en persoonlijke ontwikkelingsplannen en ben je verantwoordelijk voor het structureren en bijhouden van leerlingendossiers. Het afleggen van klassenbezoeken, voeren van gesprekken met ouders en het coachen van collega’s behoort tot je takenpakket. Een uitgebreide taakbeschrijving is opvraagbaar bij de directie van de school. 
 
Stip Hilversum 
De Vondelschool en Elckerlyc maken deel uit van de Stichting Openbaar Onderwijs Hilversum (Stip). Stip Hilversum ziet het als haar missie om openbaar en algemeen toegankelijk primair onderwijs te bieden aan kinderen van 4 tot 12 jaar ongeacht afkomst, cultuur of religie. Een evenwichtige spreiding en diversiteit binnen het openbaar primair onderwijs van Hilversum is voor het bestuur een belangrijke opdracht. De scholen binnen Stip Hilversum voldoen alle aan de gestelde kwaliteitsnormen en werken binnen gestelde kaders, maar mogen van elkaar verschillen en een eigen identiteit ontwikkelen. Stip Hilversum streeft ernaar dat leerlingen op de Stip-scholen al hun talenten kunnen ontwikkelen. Daarbij is er niet alleen aandacht voor de cognitieve kennis en vaardigheden, maar wordt er ook veel aandacht geschonken aan de brede persoonsvorming én emotionele ontwikkeling van ieder kind. Leerlingen van de Stip-scholen zijn zelfstandig, initiatiefrijk, creatief en veerkrachtig. Daarnaast houden ze plezier in leren en blijven ze nieuwsgierig 
 
Kernwaarden S - T - I - P 
De kernwaarden van Stip Hilversum vormen het uitgangspunt voor ons handelen. Het zijn de grondbeginselen van onze organisatie. Zij laten zien wat we belangrijk vinden en waar we voor gaan en voor staan. De kernwaarden zijn: samen, trots, innovatief en professioneel. Op de website kun je hier meer over lezen. 
 
Vondelschool (0,4 fte) 
De Vondelschool is een school in de Boombergbuurt in Hilversum. De school is gehuisvest in een monumentaal Dudokpand, dat vorig jaar nieuw is ingericht. We hebben een enthousiast meewerkend team dat open staat om nieuwe kennis te verwerven. De school is in transitie van pure kennisoverdracht naar werken vanuit vaardigheden en talenten. Deze transitie en vernieuwingen leiden tot een dynamische werkplek met vele mogelijkheden.  
Wij zoeken een ervaren IB-er die met veel ambitie onze zorgstructuur wil door ontwikkelen. Jij neemt een belangrijke rol in bij het neerzetten van een professionele cultuur en het versterken van de onderwijskwaliteit. Je begeleidt leerkrachten bij hun taak om een passend aanbod aan kinderen te bieden.   

Elckerlyc (0,4 fte) 
De Elckerlyc is een openbare basisschool met circa 210 leerlingen. De school is stevig verbonden met de buurt en voor ouders en samenwerkingspartners laagdrempelig toegankelijk. In een betrokken team van enthousiaste leerkrachten wordt er samengewerkt om de leerlingen te begeleiden tot zelfstandige, zelfbewuste en sociale kinderen die naar eigen mogelijkheden maximaal presteren.   
Dit schooljaar gaan we samen met het team, ouders en leerlingen een visietraject aan om onze huidige visie te herijken op basis van alle actuele onderwijsinzichten.   
 
Wij zoeken voor onze school een ervaren IB-er die met veel ambitie wil werken aan de onderwijskwaliteit van de school. Als IB-er speel je een belangrijke rol bij het verder vormgeven van de zorgstructuur en de transitie naar een lerende school. Je doet dit in nauwe samenwerking met het team en de ouders.  
 
Herken je je in beide profielen? Dan is er ook de mogelijkheid om te solliciteren op beide functies. 

Eisen

Functie-eisen
Wat wij in jou zoeken:  
 • Je bent in het bezit van een afgeronde PABO en bij voorkeur een master EN of je bent bereid deze te volgen  
 • Je hebt ervaring als intern begeleider of als leerkracht met een coördinerende functie binnen de school 
 • Je bent in staat om een leidinggevende en coördinerende rol aan te nemen   
 • Je bent daadkrachtig, zelfverzekerd en staat stevig in je schoenen  
 • Je hebt ervaring met handelingsgericht en opbrengstgericht werken 
 • Je bent flexibel, oplossingsgericht en creatief en kan goed zelfstandig werken   
 • Je bent in staat om vanuit een helikopterview te kijken naar het schoolaanbod, de aanpak en de resultaten en kunt op basis hiervan onderwijsinhoudelijke keuzes adviseren   
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en coachende vaardigheden  
 • Je kunt op managementniveau functioneren  
 • Je draagt bij aan een goede teamsfeer en teamontwikkeling   
 • Je hebt een goed ontwikkeld empathisch vermogen   
 • Je vindt het een uitdaging om analyses te maken en je bent is staat aan de hand hiervan om de sterke kanten en verbeterpunten van de school in kaart te brengen  

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat wij jou bieden  
 • Wij bieden je een salaris conform de CAO PO, schaal L11
 • Wij begeleiden je gedurende het inwerktraject. Dit doen wij door middel van coaching en individuele gesprekken 
 • Binnen Stip maak je deel uit van het netwerk van intern begeleiders 
 • Je vindt bij allebei de scholen een leuk en enthousiast team van onderwijsprofessionals  
 • Je krijgt een functie in een organisatie waar jouw ontwikkeling gestimuleerd wordt   

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Caroline van Veen, hoofd Kwaliteit en Onderwijs van Stip Hilversum op telefoonnummer (035) 622 13 70. 
Je motivatiebrief en CV kun je onder vermelding van Intern Begeleider en vermelding van de school (of scholen) tot uiterlijk 25 september 2019 mailen naar  vacature@stiphilversum.nl
Wij vinden het belangrijk in je motivatiebrief te lezen welke school je voorkeur heeft en waarom. Vragen over de sollicitatieprocedure kan je stellen via vacature@stiphilversum.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 2 oktober 2019. De tweede gespreksronde wordt ingepland in de week van 7 oktober 2019. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.