Vacature Docent Aardrijkskunde in Amsterdam

Onderwijs

Over Altra College Bleichrodt

Naam school
Altra College Bleichrodt
Contactpersoon
zie omschrijving
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Beschrijving
Altra College Bleichrodt is in augustus 2016 samen gegaan met Altra College Bascule. Onze school is er voor leerlingen met mavo, havo/vwo-niveau die zich in het regulier onderwijs niet goed kunnen handhaven. Vaak komt dit door een stoornis in het autistisch spectrum. Op de school werken ook medewerkers van de Bascule, academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. De leerlingen die ondersteuning van de Bascule nodig hebben, krijgen behandeling onder schooltijd. Daarnaast biedt Altra jeugd & opvoedhulp trainingen aan die de vaardigheden van de leerlingen vergroten.

Gezamenlijk stellen Altra en de Bascule een plan op om je passende hulp en onderwijs te bieden. Niet alleen goede hulp en onderwijs zijn belangrijk; ook jouw omgeving moet recht doen aan wat je nodig hebt. Altra College Bleichrodt is daarom veilig & uitnodigend en werkt met kleine klassen waarin jongeren zich prettig voelen.

Voor jongeren die extra ondersteuningsbehoeften hebben bieden we verschillende onderwijszorgarrangementen binnen onze school.

Vacature

Functietitel
Docent Aardrijkskunde 
Plaatsingsdatum
11-9-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.6
Omschrijving
Docent Aardrijkskunde – 24 uur per week
Ben jij een leraar met een hart voor leerlingen? Vind jij het leuk om jouw passie en je kennis van de vakken aardrijkskunde en geschiedenis op een inspirerende manier over te brengen aan leerlingen? Wil je graag meer tijd voor iedere individuele leerling? Vind je afwisseling in je werk belangrijk, dan is deze vacature bij Altra jou op het lijf geschreven!
 
Wat ga je doen?
Als Docent Aardrijkskunde ben je werkzaam binnen onze unieke school Altra College Bleichrodt, waarin onderwijs- en jeugd & opvoedhulp met elkaar verbonden zijn. Je bent verantwoordelijk voor het geven van het vak Aardrijkskunde aan de havo onderbouw. De klassen bestaan uit gemiddeld 10 leerlingen met internaliserende en/of externaliserende gedragsproblematiek. Je kunt hierbij denken aan stoornissen binnen het autistisch spectrum (ASS), ODD, ADHD en/of fobische klachten. Naast het lesgeven, ben je verantwoordelijk voor de leerlingbegeleiding en de onderwijsontwikkeling. Het is hierbij van belang dat je stevig in je schoenen staat, een bouwer bent en in staat bent om werk te zien en vervolgens op te pakken.
 
 
 

Eisen

Functie-eisen
Wat vragen wij van jou?
 
 • Je bent in het bezit van een tweedegraads docentenopleiding voor het vak Aardrijkskunde.  
 • Je hebt ervaring binnen het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs en bij voorkeur ervaring met de beschreven doelgroep in een onderwijs- of hulpverleningssituatie;
 • Je hebt een goed klassenmanagement en je kunt orde houden;
 • Je beschikt over uitstekende didactische vaardigheden;
 • Je bent daadkrachtig en staat stevig in je schoenen;
 • Je bent een stabiele factor voor de leerlingen, het team en de ouders.
 
Kom je bij ons werken, dan vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent gedrag).
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
 
 • Een tijdelijk dienstverband van 24 uur i.v.m. ziektevervanging. De startdatum is zo snel mogelijk tot 31 december 2019. De werkdagen zijn maandag t/m donderdag;
 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Primair Onderwijs is op deze functie van toepassing (schaal L11, minimaal € 2.639,- en maximaal € 4.228,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling);
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, fietsplan, gedeeltelijke teruggave vakbondscontributie, reiskostenvergoeding en 428 verlofuren per jaar inclusief feestdagen bij een fulltime dienstverband;
 • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Primair Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren en contact
Ben jij dé docent die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!” Solliciteer dan direct! Graag ontvangen we jouw motivatiebrief en CV  uiterlijk 21 september 2019 via de knop “Direct Solliciteren”. De gesprekken vinden plaats in de week van 23 september. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met mevrouw Chiara Timmersmans, Deelschoolleider onderbouw, op telefoonnummer 020- 5632800.
 
Deze vacature is zowel intern als extern gesteld. Bij gelijke geschiktheid geniet een interne kandidaat de voorkeur. Het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) behoren tot onze standaardprocedure bij indiensttreding. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.