Vacature Zorgconsulent, 0,3 fte, Metameer in Stevensbeek

Onderwijs

Over Metameer

Naam school
Metameer
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Stevensbeek
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Metameer is een moderne school met alle vormen van onderwijs. Metameer geeft onderwijs aan 2300 leerlingen verdeeld over drie locaties: twee locaties in Stevensbeek en één in Boxmeer. Er zijn ca. 280 personeelsleden die deel uitmaken van drie sectoren. Iedere sector bestaat uit kleinere teams. Hiermee is kleinschaligheid ingebouwd voor medewerkers en leerlingen en kan de school zich verder ontwikkelen als lerende organisatie. Metameer staat voor aandacht, kwaliteit en innovatie.

Vacature

Functietitel
Zorgconsulent, 0,3 fte, Metameer 
Plaatsingsdatum
11-9-2019
Met ingang van
09-09-2019
FTE
0,3
Omschrijving
Voor de locatie Stevensbeek hebben wij een vacature voor:

Zorgconsulent

- 0,3 fte in een tijdelijke vacature
- Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk
- Salaris conform de cao VO in schaal 9

Het ondersteuningsteam op Metameer
De visie op ondersteuning wil Metameer nadrukkelijk verbinden met de visie op onderwijs. In het onderwijs zien we de ontwikkeling dat de leer- en ontwikkelprocessen steeds persoonlijker worden. In het onderwijs zal daarom steeds meer maatwerk worden toegepast, want leerlingen kennen verschillende ontwikkelingspaden. In snelheid, leeraanpak, motivatie en doelen die ze nastreven. Daarbij hoort dus ook een ondersteuning die persoonlijk is ingericht en die zoveel mogelijk geïntegreerd is in het onderwijs.

Onze visie uit zich in 3 pijlers
1. Kwalitatief goed onderwijs waarbij de ondersteuning dienend is: een vraag rondom ondersteuning is primair een onderwijsvraag
2. Elke leerling op Metameer heeft een passende plek die tegemoet komt aan de ondersteuningsbehoefte van de leerling, afgezet tegen hetgeen wij als school kunnen bieden;
3. We hanteren bij intensieve ondersteuning het leidend principe: ‘één jongere, één gezin, één plan, één regie. Ouders en/of andere verzorgers worden hierbij tijdig betrokken. Steeds wordt de regievraag gesteld.

Jouw uitdaging:
De zorgconsulent verstrekt de basisondersteuning door handelingsgericht te coachen op pedagogische en didactische vaardigheden van docenten en mentoren door het tijdig inspelen op ondersteuningsvragen in de omgang met risicoleerlingen. Je ondersteunt bij het opstellen van het OPP en verstrekt informatie over faciliteiten, hulpmiddelen en onderwijsmogelijkheden. Je hebt kennis binnen het vakgebied of bent bereid deze kennis op te doen.

Profiel
- Je hebt een relevante opleiding (minimaal HBO)en bent bij voorkeur ervaren als pedagoog/orthopedagoog.
- Je bent vaardig in het coachen en begeleiden van collega’s
- Je kunt gebruik maken van relevante gesprekstechnieken
- Je werkt planmatig en handelingsgericht bij elke ondersteuningsvraag

Belangstelling?
Zie jij de uitdaging wel zitten? Wil jij hieraan bijdragen en deel uitmaken van ons team? Solliciteer dan op deze vacature.

Je motivatie, met curriculum vitae kun je tot en met vrijdag 20 september t.a.v. Jaap Folkersma, locatiedirecteur Stevensbeek versturen, dit kan uitsluitend via het uploaden van uw gegevens op de website van www.omo.nl.

Meer informatie over deze functie?
Neem contact op met Tim Engel, zorgcoördinator Stevensbeek. Via t.engel@metameer.nl of 0485-381600.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.