Vacature HR Assistent in Rotterdam

Onderwijs

Over CVO Rotterdam

Naam school
CVO Rotterdam
Contactpersoon
Mevr. Lisette Kalis
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving

Vacature

Functietitel
HR Assistent 
Plaatsingsdatum
11-9-2019
Met ingang van
in overleg
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.6- 0.8 fte
Aantal uren
n.v.t.
Omschrijving
Wie zijn wij?
De Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omstreken (CVO) verzorgt voortgezet onderwijs in de Rotterdamse Regio. Er werken in totaal ongeveer 2400 medewerkers voor 40 scholen met in totaal ongeveer 21.000 leerlingen.
 
Op het Henegouwerplein in Rotterdam is de centrale organisatie van CVO gevestigd.  Deze bestaat uit een tweehoofdige Raad van Bestuur en een kleine Concernstaf. Ook de recent gevormde Shared Service Organisatie (HR, ICT, Financiën, Huisvesting en Facilitair, Juridische Zaken en Inkoop) huist op het Henegouwerplein.
 
De Shared Service Organisatie (SSO) is een no-nonsense organisatie met een informele en professionele cultuur, die het woord ‘dienstverlening’ heel letterlijk neemt en altijd zoekt naar de beste oplossing. De SSO is in opbouw en draagt zorg voor de continuïteit en efficiëntie van de dienstverlening, is met kennis en kunde altijd actueel en ontzorgt de scholen. We werken samen, zijn aanspreekbaar op ons handelen, delen kennis en leren van elkaar en zijn transparant en integer. De mens staat bij de SSO centraal, dat geldt zowel voor haar klanten als voor haar medewerkers. 
 
Wat is jouw plek?
Je maakt als HR -assistent onderdeel uit van het HR-team, dat wordt aangestuurd door de Manager HR. Het team  bestaat uit 22 personen waaronder HR adviseurs, HR assistenten en PSA medewerkers. Er wordt intensief gebouwd aan de verdere professionalisering, ontwikkeling en optimalisering van zowel medewerkers, organisatie en processen.
 
Als HR Assistent verricht je HR werkzaamheden voor één of meerdere scholen, danwel voor een van de onderdelen van de centrale CVO organisatie. Kennis delen, samenwerken en dat steeds meer vanuit een planmatige en gestructureerde aanpak, daar staat het HR team voor. Behalve dat je affiniteit hebt met het type organisatie en haar maatschappelijke karakter, ben je voor het team een fijne collega die mee kan denken met de dagelijkse uitdagingen.
 
Wie ben jij?
 • Je bent iemand die daadkrachtig en zelfstandig werkt maar van nature de samenwerking zoekt;
 • Je werkt planmatig, gestructureerd, maar bent ook in staat om flexibel te zijn;
 • Je bent administratief goed onderlegd, hebt affiniteit met automatiseren van HR processen en weet overzicht te houden over de verschillende processen.
 • Je denkt graag mee in verbetermogelijkheden; 
 • Je hebt passie voor het onderwijs en draagt graag vanuit jouw HR-expertise een steentje bij aan “het opleiden van jonge mensen voor de toekomst”;
 
Wat ga je doen?
Als HR Assistent houd jij je bezig met de operationele kant van HR in de breedste zin van het woord. De belangrijkste taken:
 • Je geeft uitleg aan leidinggevenden en medewerkers over HR-regelingen, -beleid en de wetgeving;
 • Je speelt een belangrijke rol in het indiensttredingsproces van nieuwe medewerkers; zo verzorg je (in overleg met de vestigingsdirecteuren) de plaatsing van vacatures, ben je actief betrokken bij de ‘nieuwe medewerkersbijeenkomst’ en verzorg je uiteraard alle administratieve handelingen die bij een indiensttreding horen; 
 • Je levert een bijdrage aan het voorbereiden, ontwikkelen en uitvoeren van het HR-beleid voor de hele organisatie;
 • Je signaleert van alles en deelt dit met betrokken collega’s. Denk hierbij aan zaken uit de personeelsadministratie, maar ook knel- en ontwikkelpunten en behoeften op HR gebied.
 
 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Wat vragen wij?
 • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur op het gebied van HRM/Personeel & Arbeid
 • Je bent toe aan een eerste of tweede stap in je carrière;
 • Affiniteit met automatisering van processen en degelijke MS Office vaardigheden;\
 • Een beschikbaarheid van 4 dagen per week (ca. 0,6 – 0,8 fte)
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Conform CAO-VO, schaal 8
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
Een nieuwe werkplek waarin veel moet worden opgezet en gepionierd mag worden. Veel ruimte voor eigen initiatief en de mogelijkheid mee te bouwen aan een nieuw organisatieonderdeel. Een plek waar je veel ervaring en kennis over je vak en het onderwijs kunt opdoen en verbreden. Je komt te werken in een pittige, maar collegiaal respectvolle omgeving die zich kenmerkt door een informele en prettig gedreven werksfeer waar je nieuwe ideeën kunt inbrengen.
 
Deze functie wordt beloond volgens schaal 8 (afhankelijk van kennis en ervaring € 2.233 –
€ 3.374,- bruto per maand) van de cao VO. De cao VO kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een eindejaarsuitkering van 7,4%, een opleidingsbudget en een budget voor levensfasebewust personeelsbeleid. Je werkt 1.659 uren per jaar bij een fulltime dienstverband. De aanstelling is voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
 

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Matchen we?
Ben jij de nieuwe HR Assistent bij de SSO van CVO? Je kunt solliciteren door je CV met een korte motivatie zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 22 september 2019 te sturen aan sollicitatie@cvo.nl onder vermelding van vacature SSO HR 8-ASS-002
 
Hoe gaat het verder?
In september zullen gesprekken met kandidaten worden gevoerd. 
 • Dinsdag 24 september in de middag is de 1e gespreksronde
 • Donderdag  26 september in de ochtend de 2e gespreksronde
 • Arbeidsvoorwaardengesprek maandag 30 september
 
Meer weten?
Neem dan contact op met Tom Scholten, HR adviseur, 06-14895722. Op deze vacature kan zowel door interne als externe kandidaten worden gesolliciteerd.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.