Vacature Docent Nederlands (vmbo) in Ermelo

Onderwijs

Over Chr. College Groevenbeek

Naam school
Chr. College Groevenbeek
Contactpersoon
Mevr. Anta van den Noort
Plaats
Ermelo
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, havo, vwo
Beschrijving
Christelijk College Groevenbeek is een brede school met alle leerroutes: van vmbo basis met leerwegondersteuning tot en met tweetalig vwo. Groevenbeek heeft twee locaties, in Ermelo en Putten.
De locatie Ermelo bestaat uit twee gebouwen die aan elkaar vastzitten: een gebouw voor de leerlingen van tvwo/atheneum/havo (1450 leerlingen) en een gebouw voor de leerlingen van het vmbo (1050 leerlingen). In beide afdelingen werken ongeveer 130 medewerkers. De locatie Putten is een kleinschalige vmbo-school en telt 550 leerlingen en 55 medewerkers.
Mede door de rustige omgeving van de locaties en de verdeling in overzichtelijke afdelingen biedt de school een veilig en sfeervol leefklimaat.
Groevenbeek is een open christelijke school met de bijbel als inspiratiebron en richtingwijzer.
Ons doel is de vorming van evenwichtige mensen met durf en vertrouwen, die maatschappelijk betrokken zijn en zich gedragen als verantwoordelijke wereldburgers.
Onze kernwaarden zijn: veelzijdig – vriendelijk – vertrouwen.
  • Groevenbeek is veelzijdig: een breed onderwijsaanbod, veel keuzemogelijkheden, bruisend van activiteiten, oog voor de vele talenten van onze leerlingen, brede vorming.
  • Groevenbeek heeft een vriendelijke en tegelijk duidelijke pedagogische sfeer en staat voor persoonlijke aandacht en ondersteuning, goede samenwerking en een prettige werksfeer.
  • Groevenbeek staat voor vertrouwen in de mogelijkheden van onze leerlingen, de samenwerking met de ouders en de deskundigheid en betrokkenheid van onze medewerkers, met de bijbel als inspiratiebron en richtingwijzer.
Leren doen we samen:
De slogan van de school is: leren doen we samen. Dit betekent dat we het belangrijk vinden dat leerlingen en  docenten goed samenwerken. We bedoelen met de slogan ook dat we goede contacten en samenwerking tussen de school en de ouders heel belangrijk vinden.
Bijzonderheden

Wij verwachten van onze medewerkers dat zij meehelpen om de christelijke identiteit van de school gestalte te geven en dat zij zich gedragen overeenkomstig onze kernwaarden.
Wij zoeken medewerkers die bij voorkeur betrokken zijn bij een kerk of christelijke geloofsgemeenschap. Medewerkers dienen in elk geval een persoonlijke binding met het christelijk geloof te hebben. Voor nieuwe docenten is een voorwaarde, dat zij in oprechtheid en persoonlijke betrokkenheid een dagopening kunnen doen.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands (vmbo) 
Plaatsingsdatum
5-9-2019
Met ingang van
01-12-2019
Referentienummer
140-VE-Ne
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4 - 0,5
Aantal uren
12-16
Omschrijving
Het betreft een vacature in het vmbo, locatie Ermelo. De lessen worden gegeven in de onderbouw van de basis/kader beroepsgerichte leerweg. 
Het gaat om tijdelijke uren in verband met vervanging wegens zwangerschap. De vervangingsperiode is vanaf 1 december 2019 tot medio maart 2020.
Aansluitend komen er structurele uren vacant in dezelfde sector. 

Eisen

Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding of Pabo
Functie-eisen
Wij vragen een afgeronde 2e graads lesbevoegdheid voor het vak Nederlands. 
Studenten die in de laatste fase van de opleiding zitten en Pabo-gediplomeerden worden uitgenodigd ook te solliciteren. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
 
- De CAO-Voortgezet Onderwijs is van toepassing.
- Wij besteden veel aandacht aan het coachen van nieuwe docenten.
- Tijdelijke benoeming  van 1 december 2019 voor de duur van de vervanging met de mogelijkheid tot een verlengd dienstverband t/m 31 juli 2020. Aansluitend bestaat een verlengd tijdelijk of vast contract tot de mogelijkheden. 
Een 2e graads lesbevoegdheid voor het vak Nederlands is één van de voorwaarde om in aanmerking te komen voor een vaste benoeming. 
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Een commissie bestaande uit de afdelingsdirecteur, een teamleider en een docent uit de vakgroep maken de eerste selectie en voeren de sollicitatiegesprekken. 
We verwachten dat de selectieprocedure in de maand oktober wordt afgerond. 
Na de eerste gespreksronde volgt een proefles voor 1 of 2 kandidaten.
Zodra een kandidaat benoemd is krijgen alle overige kandidaten bericht, voor zover dat niet al eerder is gebeurd. 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.