Vacature Groepsleerkracht in Barendrecht

Onderwijs

Over De Wilgen

Naam school
Contactpersoon
Mevr. Jovana van Houten
Plaats
Barendrecht
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
De Wilgen biedt onderwijs aan ongeveer 200 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar. Onze leerlingen hebben door (het vermoeden van) een psychische stoornis behoefte aan extra ondersteuning bij het leren.
Een klein deel van de leerlingen is opgenomen bij één van de behandelafdelingen van Yulius Zorg. Alle andere leerlingen komen uit de regio.

 

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht 
Plaatsingsdatum
30-8-2019
Met ingang van
Per direct
FTE
1,0
Omschrijving
Wij zijn op zoek naar een gedreven Groepsleerkrachten met passie voor het vak! Wil jij echt het verschil maken als leerkracht en ben je juist op zoek naar een uitdagende job? Dan bieden wij je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen in het Speciaal Onderwijs.
 
Als Groepsleerkracht geef je onderwijs aan en begeleid je leerlingen die vanwege psychiatrische problemen tijdelijk of structureel moeite hebben om regulier basisonderwijs te volgen. Alle medewerkers van locatie “De Wilgen” zetten hun specifieke kennis en expertise dusdanig in dat onze leerlingen (weer) tot leren kunnen komen. De Wilgen biedt basisonderwijs aan gemiddeld 140 leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.
 
Standplaats is Barendrecht en het betreft een functie voor 40 uur per week.  Salariëring en rechtspositie zijn conform de cao-PO. 
 
Jouw verantwoordelijkheden
  • Als Groepsleerkracht geef je onderwijs aan leerlingen en je begeleidt ze;
  • Je stelt ontwikkelingsperspectieven op en creëert een pedagogisch klimaat waarin alle leerlingenzich veilig en gewaardeerd voelen.
  • Je levert een bijdrage aan de voorbereiding en ontwikkeling van het onderwijs en je bent verantwoordelijk voor professionalisering.
  • Je neemt deel aan scholings- en ontwikkelingsactiviteiten en werk je nauw samen met de CvB;.
  • Je onderhoudt veel contacten met de ouders/verzorgers en neem je actief deel aan teamvergaderingen.
 
Meer over jou
  • Je beschikt over een afgeronde PABO opleiding en je bent in het bezit van de HBO-Masteropleiding Special Educational Needs (SEN) of vergelijkbare opleiding of je bent bereid deze te volgen.
  • Je hebt inlevingsvermogen in de psychiatrische problematiek van de kinderen en jongeren.
  • Affiniteit en/of ervaring met het werken binnen het (speciaal) onderwijs is gewenst. 

Meer over De Wilgen
De Wilgen biedt onderwijs aan ruim 140 leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar, die door psychische problemen extra ondersteuning nodig hebben bij het leren. Aan ons de taak om te zorgen dat zij met plezier naar school gaan en zich vertrouwd genoeg voelen om tot ontwikkeling te kunnen komen.
Op de Wilgen is onderwijs voortdurend in ontwikkeling. Wij vragen ons zelf constant af of we nog het goede doen. Wij houden onze blik op de toekomst gericht en zoeken voor onze leerlingen steeds de aansluiting met de complexe en dynamische verwachtingen van de 21e eeuw. Zo bieden wij betekenisvol onderwijs dat aansluit bij de behoeften en mogelijkheden van onze leerlingen. 

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen trots zijn op zichzelf en met plezier naar school gaan. Successen worden gevierd. Door ons vertrouwen in de leerlingen voorop te stellen, ondersteunen wij hen bij het ontdekken van hun kwaliteiten. Door kennis en vaardigheden aan te leren die hierbij aansluiten, leren wij de leerlingen gebruik te maken van hun competenties en ze vervolgens te vergroten. Dit vormt de basis om uiteindelijk een duurzame plek in de samenleving te vervullen.

Meer informatie is te vinden in onze schoolgids op onze website: https://dewilgen.yulius.nl/
 

Eisen

Opleiding
Pabo
Functie-eisen
Interesse?
Wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met Natasja van Vlerken, schooldirecteur De Wilgen, via het telefoonnummer 06 – 43 36 36 88.
 
Solliciteren
Spreekt de functie je aan en voldoe je aan de gestelde criteria? Dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren! We zien jouw reactie graag tegemoet!
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Standplaats is Barendrecht en het betreft een functie voor 40 uur per week. Salariëring en rechtspositie zijn conform de cao-PO. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.