Vacature Sectordirecteur mavo, havo en vwo in Capelle aan den IJssel

Onderwijs

Over IJsselcollege

Naam school
IJsselcollege
Contactpersoon
Mevr. Elenoor Meijer
Plaats
Capelle aan den IJssel
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Het Nieuwe IJsselcollege, met uitdagend, boeiend en hedendaags onderwijs in een nieuw gebouw .

Het Nieuwe IJsselcollege werkt vanuit de kernwaarden Dichtbij, Verbinden, Kwaliteit en Bevlogen.
Dichtbij - de leerlingen, bij de maatschappij en in de school bij elkaar;
Verbinden -de school is een afspiegeling van de maatschappij en maakt onderlinge verbanden, verbindt verschillende niveaus;
Kwaliteit - hoog niveau van onderwijs, zodat leerlingen op ieder niveau hun talenten kunnen ontplooien;
Bevlogen - in de school is iedereen, zowel leerling als medewerker, geïnspireerd. Er waait een positieve, frisse wind.
 
Het IJsselcollege is een openbare scholengemeenschap voor Praktijkonderwijs, VMBO, mavo, havo en VWO. Ons praktijkonderwijs is gehuisvest aan de Wiekslag. Aan de Pelikaanweg is een prachtig nieuw pand gebouwd voor de overige leerlingen.
Vanuit het nieuwe gebouw geeft het Nieuwe IJsselcollege innovatief onderwijs:  onderwijs in klassenverband – maar ook onderwijs in verbinding met alle andere verbanden die er op school zijn, tussen de verschillende niveaus. Deze verbinding bereiken we door tijdens niveau-overstijgende projecten verschillende leerlingen met en van elkaar te laten leren. Onderwijs op maat dus, waarbij de leerling aan het roer staat, maar niet losgelaten wordt. In zijn/haar keuzeproces is de begeleiding van de mentor hierin cruciaal. Onderwijs ook, dat in nauw contact staat met het basisonderwijs, met vervolgopleidingen, met maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De blik naar buiten, de ramen open en de verbinding zoeken om de kwaliteit van alles wat in de school gebeurt te bewaken en te bevorderen. Dit alles in een sfeer die veilig is en die bevlogenheid uitstraalt.
 
Het IJsselcollege is onderdeel van de stichting BLICK op onderwijs. Samen met de scholen voor het primair onderwijs biedt het IJsselcollege een doorlopende leerlijn voor leerlingen van 4 tot 18 jaar.
 

Vacature

Functietitel
Sectordirecteur mavo, havo en vwo 
Plaatsingsdatum
14-8-2019
Met ingang van
1-11-2019
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1
Omschrijving
Over BLICK op onderwijs

Stichting BLICK op onderwijs (Boeiend Leren in Capelle en Krimpen) staat voor het aanbieden van uitdagend onderwijs aan 4 tot 18 jarigen van alle niveaus. BLICK richt zich op eigentijds en kwalitatief hoogstaand onderwijs. Onze missie is “Een gelukkig kind op een fantastische school”. 

We zijn er trots op dagelijks ruim 3500 kinderen te mogen begeleiden naar een toekomst.
BLICK is een ambitieuze groep van totaal 10 scholen voor primair en voortgezet onderwijs, met ondersteuning van een stafbureau. Door de samenwerking wordt het mogelijk dat onze leerlingen binnen dezelfde stichting hun onderwijsloopbaan starten in groep 1 en afronden in de laatste klas van het voortgezet onderwijs. Meer info op www.blickoponderwijs.nl
 

Wat ga je doen

Dag in dag uit koersen we op prachtige schoolresultaten met een hoge tevredenheid van onze leerlingen. Maar dat vinden we niet genoeg.. Na een turbulente tijd zijn we toe aan verandering, welke al is ingezet in een prachtig en nieuw gebouw. Een positieve, vernieuwende omgeving waar ook innovatief en onderwijskundig leiderschap bij hoort.
Ben jij die persoon die niet terugdeinst voor een uitdaging en staat te popelen om vernieuwing van onderwijs te implementeren binnen onze school? En ben jij daarnaast diegene die visie koppelt aan daadkracht, morele moed toont, verandering inzet, doorvraagt, natuurlijk gezag heeft en medewerkers en leerlingen weet te binden en te boeien? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren!
 
De sectordirecteur is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de eigen sector. Binnen jouw afdeling vertaal je de centrale beleidsplanning naar een meerjarig onderwijsprogrammering voor de sector. Je bent vooral een onderwijskundig leider die samen met zijn- of haar team op een bevlogen manier een nieuw onderwijsconcept kan implementeren. Je geeft verder invulling aan de beleidsvrije ruimte binnen de door de (Centrale) Directie jaarlijks vastgestelde sectorbegroting. Hierbij geef je leiding aan de medewerkers werkzaam in jouw team en ben je het aanspreekpunt binnen de sector voor leerlingen en ouders. Verder bewaak- en bevorder je de cultuur en identiteit van de sector. Je behartigt de belangen en vertegenwoordigt de sector binnen de onderwijsstichting. Je vormt met collega- sectordirecteuren en de directeur het managementteam van het IJsselcollege.

Wie ben jij
 
  • je bent onafhankelijk oordelend, sterk analytisch, rolvast, authentiek;
  • jouw onderwijskundig leiderschap is sterk ontwikkeld;
  • kennis van- en ervaring met gepersonaliseerd onderwijs is een belangrijke pré;
  • je bent sterk reflecterend, zelfkritisch op jezelf als persoon en als directielid;
  • je bent in staat onze leerlingen de structuur en aandacht te bieden die zij nodig hebben;
  • je denkt oplossingsgericht en kunt goed samenwerken;
  • je bent een echt “onderwijsdier”: Je hebt visie op onderwijs, kennis van passend onderwijs en kunt een grote bijdrage leveren aan de verwezenlijking van een opbouwend pedagogisch klimaat in de school;
  • je bent communicatief, gericht op verbinden zowel binnen-  als buiten de organisatie;
  • je bent kundig op de terreinen financiën en bedrijfsvoering en daagt mensen uit om van elkaar te leren;
  • je hebt al ruime ervaring in leiding geven aan teamprofessionals.

Dit bieden wij

Wij bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De functie wordt gehonoreerd op basis van ervaring in de cao-vo. Daarnaast hanteren we ook vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. We hebben een reiskostenvergoeding, pensioenregeling en een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering en je kunt gebruik maken van een collectiviteitskorting op een zorgverzekering.
Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Ook daarin willen we initiatieven graag honoreren.

Meer informatie en sollicitatie

Is bovenstaand profiel herkenbaar voor jou? Motiveer dan jouw ambities en reageer voor 3 september 2019 en reageer via Meesterbaan. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Henk Beesems, directeur a.i.  IJsselcollege, e-mailadres h.beesems@blickoponderwijs.nl. Voor meer informatie over de sollicitatie procedure kun je contact opnemen met Elenoor Meijer, Recruiter via e-mail e.meijer@blickoponderwijs.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Eisen

Opleiding
Overige
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.