Vacature Docent praktijkonderwijs in Hoofddorp

Onderwijs

Over Praktijkschool de Linie

Naam school
Praktijkschool de Linie
Contactpersoon
Dhr. Van de Reep
Plaats
Hoofddorp
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
pro
Beschrijving
Praktijkschool De Linie in Hoofddorp verzorgt praktijkonderwijs. Het is een veilige school met een prettige sfeer waar leerlingen zich thuis voelen. Hier ontwikkelen ze zich, op weg naar zelfstandigheid op het gebied van werken, wonen, zinvolle vrijetijdsbesteding en burgerschap. Leren door doen staat centraal. Het doel is de leerling zodanig te onderwijzen en te begeleiden, dat hij/zij een geschikte functie in de maatschappij kan gaan vervullen. De leerlingen vragen begeleiding op maat en er wordt gewerkt met een Individueel Ontwikkelingsplan (IOP) voor alle leerlingen. Dit stimuleert de leerling om zelf actief bij het leren betrokken te blijven. Naast het IOP werkt elke leerling aan de opbouw van een portfolio waarin de leerontwikkeling zichtbaar wordt.

De Linie is een school die streeft naar rust, overzichtelijkheid en een geordende omgeving. Het bieden van structuur en overzicht zorgt ervoor dat de leerlingen zich veilig en geaccepteerd voelen en weten wat er van ze wordt verwacht.

Vacature

Functietitel
Docent praktijkonderwijs 
Plaatsingsdatum
16-7-2019
Met ingang van
In overleg
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6
Omschrijving
Praktijkschool De Linie in Hoofddorp is op zoek naar een kandidaat voor de functie van:
 
Docent praktijkonderwijs (0,6 FTE)

Wij geven onze leerlingen een zeer breed aanbod op maat. Daarmee vinden onze leerlingen een passende plek op de arbeidsmarkt. Ons onderwijs is constant in ontwikkeling. Wij zoeken een docent die, samen met de collega's, het onderwijs vorm geeft. 

Wij zijn op zoek naar een enhousiaste docent. Voor het komend schooljaar ligt de focus op de lessen algemene techniek en groen techniek. Laat je daar niet door afschrikken. Wij zoeken vooral een goede docent met sterke pedagogische en didactische vaardigheden. Ons team is een mix van vakdocenten en docenten met een achtergrond in het basisonderwijs. 

We werken in kleine groepen van maximaal 8 leerlingen tijdens de praktijklessen. Ervaring met technieklessen is natuurlijk mooi meegenomen maar wij spreken ook graag enthousiaste docenten die een nieuwe uitdaging zoeken.

Je werkt samen met een techniekdocent en er is veel ruimte voor overleg. Mocht je bijvoorbeeld uit het basisonderwijs komen en een overstap willen maken dan is dat goed mogelijk. De begeleiding van docenten is zeer goed geregeld.
Docenten krijgen een inwerkprogramma en een persoonlijke coach.
 
Functie-taken:
  • het geven van lessen techniek in de onderbouw.
  • het  verzorgen van het onderwijsleerproces;
  • het leveren van bijdragen aan de ontwikkeling van leermiddelen, lesmateriaal, modulen, examen en andere delen van het curriculum;
  • het begeleiden van individuele en groepen leerlingen, waaronder eventueel een mentoraat;
  • het begeleiden van leerlingen bij projecten, werkstukken e.d.;
  • het beoordelen van werkstukken en studieresultaten, het samenstellen, afnemen en beoordelen van toetsen en het zorgdragen voor de invulling van het leerlingvolgsysteem;
  • het voeren van gesprekken met ouders van leerlingen om ontwikkeling, resultaten en/of problemen te bespreken.
  • een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en vernieuwing van het praktijkonderwijs.

 

 

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads of Leraar in opleiding of Pabo
Functie-eisen

Functie-eisen:
  • In bezit van lesbevoegdheid.


 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden


Arbeidsvoorwaarden:
Salaris is conform de functiewaardering binnen de CAO-VO.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Inlichtingen en sollicitatie:
U kunt uitsluitend via de site Meesterbaan.nl solliciteren. Sollicitaties via post en mail worden niet in behandeling genomen. Voor vragen over de functie kunt u contact opnemen met Eric van de Reep, via telefoonnummer 023-5612136. Bereikbaar vanaf donderdag 22 augustus.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.