Vacature Teamleider huisvesting, facilities & ICT in Groenlo

Onderwijs

Over Scholengemeenschap Marianum

Naam school
Scholengemeenschap Marianum
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Groenlo
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Meer informatie over Marianum vind je op: marianum.nl.

Marianum is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.

Vacature

Functietitel
Teamleider huisvesting, facilities & ICT 
Plaatsingsdatum
16-7-2019
Met ingang van
01-01-2020
Referentienummer
3530
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Omschrijving
Heb jij een duidelijke visie op bedrijfsvoering binnen het onderwijs en een continue drive om te verbeteren? Ben jij een verbindende leidinggevende en in staat de bedrijfsvoering binnen onze school efficiënt en effectief te organiseren? Zet je daarbij ook sterk in op de ontwikkeling van medewerkers? Maak dan werk van deze vacature!

Jouw verantwoordelijkheden
teamleider Huisvesting, Facilities & ICT ben je binnen Scholengemeenschap Marianum verantwoordelijk voor de coördinatie, organisatie en aansturing van de dagelijkse activiteiten rondom huisvesting, facilities en ICT. Je geeft leiding aan een team van 20 medewerkers die werkzaam zijn bij de front- en backoffice, ICT, (gebouwen)beheer, catering en schoonmaak. 
Met jouw team sta je garant voor gedegen ondersteuning van het onderwijs en je hebt hierbij continue aandacht voor efficiënt en effectief organiseren. Om die beweging mogelijk te maken, vervul je als leidinggevende een belangrijke verbindende rol. Je zorgt voor afstemming met interne belanghebbenden zoals de schoolleiding en collega's, maar ook met externe partijen zoals leveranciers en gemeente. Ook onderhoud je nauwe contacten met medewerkers van het bestuursbureau van Stichting Carmelcollege. Zo verbind je vakinhoudelijke expertise en de dagelijkse praktijk met elkaar en draag je bij aan de ontwikkeling van Marianum als geheel.

We zijn continu bezig het huisvestingsbeleid te professionaliseren, wat consequenties heeft voor het onderhoud en de inrichting van onze schoolgebouwen. In dit proces werk je nauw samen met medewerkers van het bestuursbureau in Hengelo. Zij organiseren de inrichting op strategisch en tactisch niveau, jij vertaalt dit op school van tactisch naar operationeel niveau. Wij hechten hierbij veel waarde aan jouw kennis van modern, professioneel, technisch gebouwbeheer, zodat je bijvoorbeeld feilloos kunt beoordelen of storingsanalyses kloppen, responstijden voldoen en of er volgens contracten is gehandeld. 

Maar deze functie biedt meer. De aandachtsgebieden 'huisvesting, techniek en onderhoud', 'Arbo en veiligheid' (inclusief de rollen van preventiemedewerker, hoofd bedrijfshulpverlener en Arbo-coördinator), en 'hospitality' vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Met jouw continue drive om te verbeteren, ontwikkel je plannen en beleid voor deze aandachtsgebieden, je initieert procesverbeteringen en je adviseert de schoolleiding ook pro-actief. Je geeft op zorgvuldige wijze invulling aan het financieel beheer op jouw vakgebied. En last but not least: dankzij jouw professionele aanpak zijn ook het beheer van én de regie op veiligheidsbeleid in de school in goede handen.

Wat vragen wij van jou?
  • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding HTS, facility management of een vergelijkbare opleiding en hebt enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt affiniteit met het onderwijs;
  • Vakinhoudelijk ben je sterk. Je hebt technische kennis, inzicht op het gebied van personele en organisatorische vraagstukken en bent ook goed op de hoogte van wet- en regelgeving in jouw vakgebied;
  • Actuele kennis van modern, professioneel, technisch gebouwbeheer is een vereiste. 
  • Je bent een leidinggevende die zichtbaar is voor het team. Je stuurt waar nodig, maar geeft medewerkers ook ruimte en verantwoordelijkheid;
  • In je werk ben je proces- en resultaatgericht en accuraat. Jouw flexibiliteit kenmerkt zich  doordat je snel kunt schakelen tussen situaties, maar - rekening houdend met de activiteiten in de school - ook door jouw flexibele inzetbaarheid;
  • Je hebt kennis/ervaring met een softwareprogramma voor huisvesting zoals bijvoorbeeld Planon;
  • Kennis van en ervaring met projectmatig werken en verbeteren is een pre.

Toekomstbestendige bedrijfsvoering
Scholengemeenschap Marianum wil het verschil maken in het onderwijs en heeft volop aandacht voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Dit vraagt om secundaire processen die optimaal en professioneel zijn ingericht. Een bedrijfsvoering waarin continu oog is voor kennisontwikkeling, focus op procesoptimalisatie met gebruik van de digitale mogelijkheden en uniforme schoolbrede processen/procedures. Daarbij hebben we primair oog voor de unieke karakters van leerlingen, sectoren en medewerkers, maar wordt wel actief gestuurd op effectief en efficiënt organiseren. Dit heeft als doel betrokkenheid bij het onderwijsproces te borgen, maar ook om de schoolbrede ontwikkel- en verbeterpunten te kunnen verzilveren. Bij dit laatste valt te denken aan het stroomlijnen van processen en het terugbrengen van bedrijfskosten.
Kun jij je helemaal vinden in onze visie op toekomstbestendige bedrijfsvoering en wil je hier als teamleider huisvesting, facilities en ICT aan bijdragen? Maak dan werk van deze vacature!

Scholengemeenschap Marianum    
Marianum is sinds 1949 een vast baken voor het voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo) aan vele generaties jongeren uit Groenlo, Lichtenvoorde en omgeving. Ongeveer 200 medewerkers verzorgen het onderwijs aan circa 1.700 leerlingen.
Marianum is een levendige school die gericht is op de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en medewerkers. We voelen ons nauw betrokken met onze regionale omgeving en de cultuur die daarbij past. We vinden het 'normaal' daar als school volop in te participeren. Dat past bij ons streven alle leerlingen in hun eigen talenten te waarderen.

Ons aanbod
Het betreft een functie van 0,8 fte per 1 januari 2020. Je begint met een tijdelijk dienstverband dat bij goed functioneren wordt omgezet in vast. 
De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Salarisindicatie: maximaal 4.878 euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 11).

Scholengemeenschap Marianum maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Een managementfunctie bij Carmel biedt toegang tot een groot onderwijsnetwerk, een solidair verbond van kennis en ervaring op het gebied van voortgezet onderwijs. Werken bij deze grote onderwijsorganisatie geeft bovendien toegang tot een aantrekkelijk en divers netwerk van leveranciers van goederen én diensten.

Nieuwsgierig naar meer?
Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Margreet Rave, directeur bedrijfsvoering, beantwoordt ze graag. Zij is te bereiken via ons algemene nummer: 0544 - 477 070. 
In verband met de zomerperiode is onze school vanaf 20 juli gesloten. Vanaf 28 augustus 2019 zijn wij weer telefonisch bereikbaar.  

Procedure en solliciteren 
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 13 september 2019. 
Ben je geknipt voor deze baan? Solliciteer dan snel via de sollicitatiebutton op de Carmelsite.
Wij ontvangen jouw reactie graad uiterlijk vrijdag 6 september 2019.


Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.  
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
OOP 11
Arbeidsvoorwaarden
Maximaal 4.878,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 11). Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, prima pensioenregeling, tegemoetkoming in de reiskosten, korting op premie ziektekostenverzekering, een ICT-device en diverse andere voordelen waaronder een zeer ruim aantal vakantiedagen.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.