Vacature Docent Nederlands in Vlaardingen

Onderwijs

Over Het Lyceum Vos

Naam school
Het Lyceum Vos
Contactpersoon
Mevr. Mayelle Bouman
Plaats
Vlaardingen
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
De missie van OSVS
Met een onderwijsaanbod in de volle breedte van praktijkschool tot en met gymnasium, hebben onze scholen voor alle leerlingen die voortgezet onderwijs volgen, een geschikte opleiding. Als openbare stichting willen wij een respectvolle cultuur waarborgen, waarin leerlingen, ouders en medewerkers zich verbonden en betrokken voelen en verantwoordelijkheid nemen voor elkaars succes en welbevinden. Dit willen we doen vanuit een balans tussen een gezond zelfbewustzijn met respect voor de eigen waarden en een positieve grondhouding ten opzichte van onze multiculturele samenleving. Wij willen op onze scholen een veilige en inspirerende leeromgeving bieden, waar leerlingen met al hun talenten centraal staan.

Binnen de kleinschalige opzet van onze scholen kunnen we iedere leerling dié aandacht geven waar hij/zij recht op heeft. We onderkennen daarbij de diversiteit van talenten en houden rekening met de verschillen in aanleg tussen leerlingen. De leeromgeving is gericht op ontwikkeling, voor zowel de leerlingen als voor onze medewerkers.

We gaan er van uit dat iedere leerling ontwikkelingswensen en ontwikkelingsmogelijkheden heeft. Hierop willen we aansluiten en de verdere ontwikkeling van leerlingen stimuleren en ondersteunen. Dat doen we in een leeromgeving die uitdagend is, waarbij we oog hebben voor de veranderende wereld waarin wij leven. Moderne digitale hulpmiddelen en de daarbij behorende manier van communiceren, vormen een wezenlijk onderdeel van de wereld van onze leerlingen.

Wij zien het verzorgen van goed onderwijs als een contract tussen school, leerlingen en ouders. Daarbij onderkennen wij wederzijdse rechten en plichten van deze partijen aan elkaar. Ten aanzien van ons aandeel in deze rechten en plichten willen wij ons als school op een open manier verantwoorden aan de andere partijen.

Invulling van de missie per school
OSVS prijst zich gelukkig met een zeer uitgebreid scholenaanbod. Omdat iedere school zijn eigen specifieke doelgroep heeft, is er sprake van vier verschillende scholen die werken vanuit hun eigen invulling van de bovenstaande missie. Daarmee wordt aan leerlingen en hun ouders de veiligheid en herkenbaarheid gekozen van kleinschaligheid waarin iedere leerling zich gekend en herkend weet.

Het Lyceum Vos:
Wie zijn wij? Het Lyceum Vos is onderdeel van De Vlaardingse Openbare Scholengroep (De Vos). Dit is een school voor Voortgezet Onderwijs. Wij vormen samen met de openbare VO-scholen uit Schiedam de Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam (OSVS).

Welke typen onderwijs geven wij?
Het onderwijs wordt aangeboden vanaf het niveau TL|havo tot en met gymnasium, inclusief TweeTalig Onderwijs (TTO).

Wat is ons doel?
Wij bereiden leerlingen voor op een vervolgstudie binnen het hbo of wo door het geven van algemeen toegankelijk onderwijs met interculturele en internationale elementen. Wij ontplooien de individuele kwaliteiten en dagen onze leerlingen uit die verder te ontwikkelen.

Onze merkbelofte
Wij bieden leerlingen en medewerkers ruimte voor eigen talent, creativiteit en initiatief. Binnen een veilige omgeving kunnen leerlingen, op hun eigen tempo en op hun eigen manier, toewerken naar een diploma. Vanzelfsprekend is ICT hierbij een belangrijk middel. Wij maken het leerproces uitdagend door leerinhouden te verbinden aan echte vraagstukken zodat leren niet alleen binnen de school(tijd) plaatsvindt, maar ook erbuiten. We leren van en met elkaar: leerlingen onderling, leerlingen van docenten, maar ook docenten van leerlingen.

Op Het Lyceum Vos wordt gymnasium, vwo en havo aangeboden. Binnen deze verschillende niveaus kan er ook gekozen worden voor TTO en/of de kunstklas en sportklas. Ons onderwijs staat in het ader van doelgericht leren waarbij elke leerling zelf aan zet is.

Dit betekent dat leerlingen:
• een eigen leerroute hebben;
• zij met hun coach leerdoelen bepalen;
• zij zelf leeractiviteiten kiezen;
• een vaste dagindeling hebben.

Gepersonaliseerd leren is onderwijs waarbij leerlingen, begeleid door hun coach, actief bezig zijn met de voorbereiding op hun toekomst. Het Lyceum Vos biedt iedere leerling een persoonlijke leerroute.
We dagen leerlingen uit door per vak te kiezen voor het niveau dat bij hun past, zo krijgen zij inzicht in het eigen leren.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
11-7-2019
Met ingang van
1 november 2019 (of eerder)
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4800 fte
Aantal uren
12 lesuren
Omschrijving
Voor het nieuwe schooljaar zijn wij per 1 november 2019 (eerder mag ook) op zoek naar en enthousiaste docent Nederlands voor 12 lesuren per week.

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
Ervaring met gepersonaliseerd leren en affiniteit met de doelgroep onderbouw (leerjaar 1 t/m 3).

Gepersonaliseerd leren is onderwijs waarbij leerlingen, begeleid door hun coach, actief bezig zijn met de voorbereiding op hun toekomst. Het Lyceum Vos biedt iedere leerling een persoonlijke leerroute. We dagen leerlingen uit door per vak te kiezen voor het niveau dat bij hun past, zo krijgen zij inzicht in het eigen leren.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO VO.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Graag ontvangen wij uw sollicitatie met motivatie en CV uiterlijk 30 augustus 2019 ter attentie van Lodi van der Weerden, locatiedirecteur. In verband met de zomersluiting zal er in de eerste week van september een selectie worden gemaakt aan de hand van de binnengekomen reacties.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lodi van der Weerden, locatiedirecteur via VanderWeerden@hetlyceumvos.nl .
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.