Vacature Docent VSO MFC in Rotterdam

Onderwijs

Over DB MFC

Naam school
Contactpersoon
Mevr. Jovana van Houten
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Niveau
vmbo
Beschrijving
DB-MFC biedt onderwijs aan 40 leerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar op groepsniveau met als uitgangspunt de eindtermen van het praktijkonderwijs. Het algemene uitgangspunt van ons onderwijs is de toekomst van de leerling. In het onderwijsprogramma vormt het leren accepteren van eigen grenzen een groot onderdeel. De theoretische vakken zijn aangepast aan praktische leefomgeving.
Onze leerlingen ondervinden onderwijsbelemmeringen ten gevolge van een lichte verstandelijke beperking gecombineerd met (verschillende) psychiatrische stoornissen. Ze zijn in behandeling bij de dagbehandeling van de Pameijer Stichting. Bij de groepskeuze van de leerling houden we rekening met leeftijd, leervorderingen en sociaal-emotionele ontwikkeling en de aard van de stoornis. Hierdoor zijn de klassen anders samengesteld dan op de meeste andere scholen. Het onderwijs dat op locatie DB-MFC geboden wordt, vindt zijn uitgangspunten in de  Leerlijnen VSO arbeidsgericht. Het leerstofaanbod wordt, waar nodig, aangepast aan de individuele behoeften en mogelijkheden van het kind.
 
Veel van onze leerlingen hebben problemen met het herkennen en benoemen van hun gevoelens. Omdat wij het belangrijk vinden dat leerlingen op een goede manier met elkaar en met andere mensen omgaan, besteden we hier veel aandacht aan. Alle medewerkers helpen de leerlingen bij het herkennen en benoemen van gevoelens, het oplossen van problemen en het beheersen van impulsief gedrag.

Vacature

Functietitel
Docent VSO MFC 
Plaatsingsdatum
10-7-2019
Met ingang van
01-08-2019
FTE
1,0
Omschrijving
Waar kom je te werken?
Het MFC is een kleine VSO school op Rotterdam Zuid. Op deze school bieden wij onderwijs aan leerlingen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en (het vermoeden van) psychische problemen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. 
Het onderwijs met uitstroom perspectief arbeid bestaat uit drie fases in plaats van leerjaren en is ook op maat gemaakt. 
De school heeft een klein betrokken team professionals dat ernaar streeft voor elke leerling een welkome sfeer te creëren. Wij vinden het van groot belang dat alle leerlingen zich kunnen ontplooien en zich veilig voelen. Veel leerlingen van MFC hebben aanvullende zorg nodig, om thuis, op school of in hun vrije tijd goed te kunnen functioneren en zich te kunnen ontwikkelen.MFC heeft een integrale aanpak als mogelijkheid voor de leerlingen die dit nodig hebben. Veel leerlingen van deze school volgen een (dag)behandeling bij Pameijer. 

Eisen

Functie-eisen
Jouw verantwoordelijkheden 
  • Je geeft als docent/mentor onderwijs en begeleid de leerlingen;
  • Je werkt handelingsgericht (HGW) en stelt groepsplannen en individuele handelingsplannen op;
  • Je creëert een pedagogisch klimaat waarin alle leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen;
  • Je levert een bijdrage aan de voorbereiding en ontwikkeling van het onderwijs en je bent verantwoordelijk voor professionalisering;
  • Je neemt deel aan scholings- en ontwikkelingsactiviteiten en werkt nauw samen met de orthopedagoog en de intern begeleider;
  • Tevens onderhoud je veel contacten met de ouders/verzorgers en neem je actief deel aan teamvergaderingen.
Jouw profiel 
  • Je beschikt over een afgeronde PABO opleiding of Lerarenopleiding en je bent in het bezit van de Masteropleiding Special Educational Needs (SEN) of vergelijkbare opleiding of je bent bereid deze te volgen;
  • Je hebt inlevingsvermogen in de psychiatrische problematiek van de kinderen en jongeren;
  • Tot slot is affiniteit en/of ervaring met het werken binnen het (speciaal) onderwijs gewenst.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat krijg je als je bij ons komt werken? 
Salariëring en rechtspositie zijn conform de cao PO. Je standplaats is Rotterdam.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Meer informatie? 
Voor meer informatie over de functie of de locatie kun je contact opnemen met Marije Paas, schooldirecteur, via het telefoonnummer 06-24749643.

Solliciteren? 
Spreekt de functie je aan en voldoe je aan de gestelde criteria? Dan nodigen wij je van harte uit te reageren! Je kunt direct solliciteren via: https://www.werkenbijyulius.nl/vacaturebeschrijving/vacature-docent-mfc-rotterdam
We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.