Vacature pedagogisch toezichthouder OLC Zwij192005 in Veghel

Onderwijs

Over Zwijsen College Veghel

Naam school
Zwijsen College Veghel
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Veghel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
havo, vwo
Beschrijving
Het Zwijsen College is een scholengemeenschap voor HAVO en VWO gevestigd in Veghel. Vanuit een modern gebouw bieden we eigentijds onderwijs aan ca. 1600 leerlingen. Leerlingen en leraren ervaren onze school als een veilige gemeenschap waar het vanzelfsprekend is dat je er voor elkaar bent.
 
Onze visie op voortgezet onderwijs gaat uit van de individuele behoefte van de leerling. We bieden leerlingen die daartoe gedreven zijn de ruimte om mee te denken over hun eigen leerroute. We passen het onderwijs aan de leerlingen aan door te kijken waar zij kunnen versnellen, verbreden of verdiepen. Zo bieden wij bijvoorbeeld VWO-leerlingen, die willen en kunnen versnellen de mogelijkheid om (delen van) hun diploma reeds in 5 jaar te behalen (FastLane VWO) en/of een extra vak zoals bijvoorbeeld chinees of natuurwetenschappen te volgen (FastLane VWO+). Aan leerlingen van de HAVO bieden wij de mogelijkheid om enkele vakken op VWO-niveau te doen. Steeds meer maken wij gebruik van digitaal leermateriaal.
 
Als academische opleidingsschool bieden wij een driejarig begeleidingstraject voor startende leraren en stimuleren ervaren leraren onderzoek te doen binnen de school. Naast het reguliere onderwijs is er op het Zwijsen College extra aandacht voor de bètavakken.
Bijzonderheden
Het Zwijsen College maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vacature

Functietitel
pedagogisch toezichthouder OLC Zwij192005 
Plaatsingsdatum
10-7-2019
Met ingang van
10-07-2019
FTE
0,8
Omschrijving
Zwijsen College Veghel

Het Zwijsen College is een scholengemeenschap voor HAVO en VWO gevestigd in Veghel. Vanuit een modern gebouw bieden we eigentijds onderwijs aan ca. 1400 leerlingen. Leerlingen en leraren ervaren onze school als een veilige gemeenschap waar het vanzelfsprekend is dat je er voor elkaar bent.

Onze visie op voortgezet onderwijs gaat uit van de individuele behoefte van de leerling. We bieden leerlingen die daartoe gedreven zijn de ruimte om mee te denken over hun eigen leerroute. We passen het onderwijs aan de leerlingen aan door te kijken waar zij kunnen versnellen, verbreden of verdiepen. Zo bieden wij bijvoorbeeld VWO-leerlingen, die willen en kunnen versnellen de mogelijkheid om (delen van) hun diploma reeds in 5 jaar te behalen (FastLane VWO) en/of een extra vak zoals bijvoorbeeld Chinees of natuurwetenschappen te volgen (FastLane VWO+). Leerlingen komen met een Chromebook naar school en werken in de elektronische leeromgeving (elo) van Google Classroom aan hun vakken in hun eigen tempo. Steeds meer maken wij gebruik van digitaal leermateriaal.

Als academische opleidingsschool bieden wij een driejarig begeleidingstraject voor startende leraren en stimuleren ervaren leraren onderzoek te doen binnen de school. Er is op het Zwijsen College extra aandacht voor de bètavakken.


Het Zwijsen College is op zoek naar een:


(Pedagogisch) Toezichthouder Open Leer Centrum

Wij zijn voor komend schooljaar (2019-2020) op zoek naar een toezichthouder Open Leer Centrum (OLC). De omvang is 0,8 fte.

Het OLC is de ruimte, waarin leerlingen aan de hand van diverse leeractiviteiten op een andere wijze leren dan in een theorielokaal. Er zijn computerwerkplekken, individuele werkplekken en groepswerkplekken. Verder zijn er voorzieningen (zoals printers en koptelefoons), waarvan leerlingen gebruik kunnen maken. De leerlingen werken in belangrijke mate zelfstandig, individueel of in groepjes, aan de hand van opdrachten die door de leraar verstrekt en toegelicht zijn.

De toezichthouder OLC verricht toezichthoudende werkzaamheden ten behoeve van de leerlingen, af en toe in de klas, maar vooral in de OLC-ruimten. Hij/zij draagt zorg voor een ordelijke gang van zaken binnen deze OLC’s en assisteert indien mogelijk de leraren vanuit de OLC’s.

Werkzaamheden
1. Houdt toezicht op de gang van zaken op de OLC’s door:
- toe te zien op de orde en netheid in de OLC’s en zorg te dragen voor een daarbij behorende stimulerende werksfeer;
- buiten de lessen om op het OLC werkende leerlingen op te vangen en eventueel door te verwijzen;
- Maatregelen te nemen indien leerlingen en/of medewerkers zich niet houden aan de procedures en regels binnen de OLC’s;
- Een correcte studiehouding in de OLC’s te bewaken en zo nodig corrigerend op te treden.

2. Assisteert leraren door:
- toezicht te houden op leerlingen die door een leraar met een gerichte opdracht naar het OLC zijn gestuurd en hen te begeleiden indien mogelijk;
- toezicht te houden op leerlingen die door en teamleider met een gerichte opdracht en/of straf naar het OLC zijn gestuurd;
- surveilleren bij toetsen.

3. Verricht diverse administratieve en ondersteunende werkzaamheden:
- door beantwoorden van diverse vragen van leerlingen;
- door opwaarderen van printtegoeden van leerlingen;
- door het helpen van leerlingen en leraren met problemen met de printer;
- door resetten van password inloggegevens leerlingen;
- uitlenen van diverse zaken, zoals rekenmachines;
- verrichten van diverse licht administratieve handelingen, zoals verwerken van absenties;
- verrichten van ondersteunende werkzaamheden elders in de school indien nodig.

Wij zijn bezig met onderwijsinnovaties waarin de toezichthouder in de toekomst (vanaf schooljaar 2020-2021) een grotere verantwoordelijkheid zal krijgen.

Kennis en vaardigheden
- Minimaal opleiding MBO 3 of gelijkwaardig werk- en denkniveau;
- Pedagogisch sterk met een open en toegankelijke houding;
- Kennis van de werking van de aanwezige apparatuur en programmatuur en ICT;
- Inzicht in de organisatie van een onderwijsinstelling;
- Kennis van de leefwereld van de doelgroep;
- Vaardig in het omgaan met verschillende mensen met verschillende karakters;
- Vaardig in het durven aanspreken van leerlingen en collega’s met behoud van de relatie;
- Vaardig in het optreden bij verstoringen en signaleren van opvallend gedrag en hier adequaat naar kunnen handelen;
- Flexibel inzetbaar.

Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsovereenkomst zal zijn met Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs en de CAO VO (deel 1) en de CAO OMO zal van toepassing zijn.
De inschaling is in schaal 4 in CAO VO (€ 1777 - € 2464) afhankelijk van kennis en ervaring. Met in de toekomst doorgroeimogelijkheden naar schaal 6.
Werkdagen en werktijden worden in overleg bepaald.

Informatie
Voor meer informatie over deze vacature of het Zwijsen College kunt u contact opnemen met Elles Fouchier-Klerkx, P&O adviseur, tel nr. 0413-366941. Of via de website www.zwijsencollege.nl.

Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden na de zomervakantie (tweede helft augustus).

Wij vergoeden geen reiskosten voor sollicitatiegesprekken.

Solliciteren
Uitsluitend via www.omo.nl.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.