Vacature Docent muziek, 2e graads - SGL in Lelystad

Onderwijs

Over Porteum

Naam school
Porteum
Contactpersoon
Mevr. Marion Bentlage
Plaats
Lelystad
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving


 


 

Vacature

Functietitel
Docent muziek, 2e graads - SGL 
Plaatsingsdatum
9-7-2019
Met ingang van
01-08-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,32 fte
Aantal uren
8
Omschrijving
Leren, leven, (samen) werken aan je eigen toekomst en die van de wereld om je heen.
Dát doe jij als docent muziek 2e graads bij Porteum voor 0,32 fte (8 lessen).

In het schooljaar van 2021/2022 gaat het gebeuren. Dan opent in Lelystad de gloednieuwe campus Porteum zijn deuren. 7 gebouwen op 1 locatie waar vooruitstrevend onderwijs gegeven wordt aan 3.800 vmbo-, havo- en vwo-scholieren. Jij staat als docent muziek aan het begin van deze grootse verandering. Dit is jouw kans mee te bouwen aan een nieuwe, vertrouwde onderwijsomgeving voor Lelystadse scholieren. Met het zwaartepunt op samenwerking en aandacht voor de individuele leerling.

Meer dan lesgeven
Luisteren, musiceren en componeren. Met die drie vaardigheden ga jij vol enthousiasme aan de slag. Je doelgroep is divers van kwaliteit. Sommige leerlingen hangen aan je lippen als je vertelt over Mozart en The Beatles, bij andere leerlingen moet je alles uit de kast halen om hun eigen belevingswereld te koppelen aan het onderwerp van jouw les. Zoveel mensen, zoveel wensen.Jij gelooft dat ieder kind een talent heeft en ook bij ieder kind iets van muzikaliteit aan te boren is. Het gaat jou dan ook niet (alleen) om het opleiden van een Beyoncé of Andrew Lloyd Webber in de dop. Het gaat om het proces en de groei van je leerlingen. Je laat ze muziek ontdekken, beleven, maken en creëren. Ieder op zijn eigen niveau.
Voordat je op Porteum start doceer jij lessen muziek  aan klassen vmbo BK en KT. Dat doe je wekelijks voor 8 lesuren van elk 50 minuten op een van onze locaties, namelijk Scholengemeenschap Lelystad. En met de overstap naar Porteum in het vooruitzicht wordt er nog meer van je verwacht. Het wordt namelijk zoveel meer dan lesgeven. Het wordt pionieren bij Porteum.
Met jouw directe collega’s bouw je mee aan vernieuwend onderwijs, want de overstap naar een hypermodern schoolgebouw vraagt om een vooruitstrevende manier van lesgeven. Daarvoor hebben we jouw enthousiasme, creativiteit en betrokkenheid hard nodig. Jij bent die ambitieuze pionier die niet bang is voor verandering. Je ontwikkelt samen met je collega’s vernieuwend lesmateriaal dat is toegespitst op de vmbo-leerling. Want jij kiest bewust voor deze uitdagende, pluriforme doelgroep. Door de verbinding met jouw leerlingen te leggen, weet jij hun wereld te vergroten. En zo bereid je ze voor op de toekomst.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Meer dan een docent muziek 2e graads
Al laat onze nieuwe campus nog even op zich wachten, de veranderingen die nodig zijn om de overstap naar Porteum te maken, zijn al in volle gang. Daarom zoeken we een pionier in hart en nieren. Jij staat aan het begin van een nieuw tijdperk waarop je graag invloed uitoefent. Je bent deel van een grootse verandering, al start je op een van onze oude locaties. Je snapt dat je pas vastigheid kunt opbouwen zodra je op Porteum lesgeeft. Maar dan kun je jezelf wel met trots een van onze pioniers noemen. Naast jouw pioniersgeest en maatschappelijke betrokkenheid ben je voor ons de geknipte docent als jij beschikt over:
 • een afgeronde lerarenopleiding voor 2e graads docent muziek.
 • de drive en de energie om samen met jouw collega’s ons onderwijs vorm te geven. Je weet van aanpakken, bent betrokken en ziet de huidige veranderingen als een uitdaging.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
conform cao vo
Arbeidsvoorwaarden
Je kan op ons rekenen
 • brutomaandsalaris tot € 4.186,00 (LB) plus eindejaarsuitkering.
 • pensioenregeling.
 • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof, een individueel keuzebudget aan verlofuren t.b.v. duurzame inzetbaarheid en zorgverlof.
 • Reiskostenvergoeding.
 • studieverlof en opleidingsbudget.
 • intensief begeleidingsprogramma voor onze nieuwe docenten.
 • ruime mogelijkheden als het gaat om nascholing en doorontwikkeling.
 • eigen laptop.
 • cafetaria-regeling met o.a. bedrijfsfitness en fietsplan.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Pionieren begint nú
Een pionier als jij wacht niet op de perfecte beginsituatie. Dus nu deze unieke kans voorbijkomt, deel je direct jouw cv en motivatie.Solliciteer sowieso vóór 1 september a.s. want dan sluiten we de vacature. Je krijgt hoe dan ook bericht van ons. Goed bericht is een uitnodiging voor een eerste gesprek, bij wederzijdse enthousiasme plannen we een tweede gesprek. Een proefles kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Vragen? Over onze toekomstvisie en/of deze vacature? Bel Caroline de Haas, afdelingsleider via 0320 221 254 of mail naar cdhaas@sgl.nl voor het antwoord.

Zomervakantie: In verband met de zomervakantie is de school gesloten tot en met 20 augustus 2019.
De behandeling van de vacature zal dus pas daarna plaatsvinden.

Wij wensen je een heerlijke zomer toe!

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.