Vacature een eerstegraads docent Nederlands in Schoonhoven

Onderwijs

Over Willem de Zwijger

Naam school
Willem de Zwijger
Contactpersoon
Dhr. W.J. Krajenbrink
Plaats
Schoonhoven
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving
CSG Willem de Zwijger is een streekschool voor vmbo-t, havo en vwo met 950 leerlingen. De school is gelegen in Schoonhoven, in het groene hart van Zuid-Holland. Het is onze missie dat wij leerlingen, vanuit een christelijke identiteit, actief betrokken leren zijn bij hun eigen ontwikkeling, die van anderen en de omgeving. Een WZ-leerling leert op zichzelf te reflecteren en wordt goed voorbereid op het diploma, het vervolgonderwijs en een plek in de samenleving. Dit bereiken we in een veilige en uitdagende schoolomgeving.
 
Kenmerkend voor onze school zijn de sfeer en het onderlinge vertrouwen tussen leerlingen en docenten. Typerend zijn ook de tweejarige brugperiode en het keuzeaanbod voor de leerlingen. In de afdelingen is er aanbod met extra vakken zoals LO2, BSM, Cambridge Engels en de Business School. Elk jaar nemen leerlingen deel aan internationale uitwisselingen, excursies en maatschappelijke stages. Maatschappelijke betrokkenheid van leerlingen wordt ook bevorderd door deelname aan Eco-schools en andere projecten.
 
In aansluiting op onze missie en visie ontwikkelen we het onderwijs verder, zodat leerlingen meer op individuele basis flexibel en maatwerkgericht kunnen leren. Een aantal docenten fungeert hierbij als ontwikkelgroep en kwartiermakers.
Naast het onderwijs geven we leerlingen de mogelijkheid hun eigen talenten te ontwikkelen. Een school is namelijk meer dan alleen een plek om te leren. Leerlingen kunnen buiten de les om meedoen in de schoolband of de dansgroep. Ook wordt begeleiding gegeven door training in sociale vaardigheden of het overwinnen van faalangst.
 
Van onze medewerkers verwachten we een professionele houding en een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van onze organisatie. Zij maken het verschil voor onze leerlingen.

Vacature

Functietitel
een eerstegraads docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
5-7-2019
Met ingang van
1-8-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5555 – 0,8519
Aantal uren
15 - 23
Omschrijving
De WZ zoekt voor het komend schooljaar een eerstegraads docent Nederlands voor 15 tot 23 lessen (0,5555 – 0,8519 fte). Voor een gedeelte deze vacature (0,5185 fte) bestaat uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het is ook mogelijk om als LIO-er te reageren.
 
U werkt binnen een enthousiaste en goed georganiseerde vaksectie die allerlei initiatieven neemt om leerlingen taalvaardig te maken.
 

Eisen

Opleiding
1e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
De WZ zoekt een collega die:
  • de christelijke identiteit van de school onderschrijft en in staat is dit in woord en daad uit te dragen;
  • in het bezit is van een tweedegraads bevoegdheid, hiervoor studerend is of dit d.m.v. een zij-instroomtraject wil behalen;
  • in staat is een positieve werksfeer in een klas te realiseren waardoor leerlingen zin hebben om te leren en samen te werken;
  • sterk is in klassenmanagement en activerende didactische werkvormen inzet;
  • in staat is om op het eigen handelen te reflecteren en dit ook bij leerlingen bewerkstelligt;
  • geïnteresseerd is in modern onderwijs en dit durft uit te proberen;
  • zich verantwoordelijk voelt voor en aanspreekbaar is op de behaalde onderwijsresultaten;
  • samen wil werken met de collega’s binnen de sectie en binnen het team.
 
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de sectordirecteur havo/vwo, de heer J.N. de Jong via telefoonnummer 0182-390539.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Uw sollicitatie voorzien van een curriculum vitae kunt u tot uiterlijk 19 juli a.s. sturen naar:
CSG Willem de Zwijger, t.a.v. de heer A.T. Seton,
Postbus 119, 2870 AC Schoonhoven.
Mailen kan ook: secretariaat@csgwillemdezwijger.nl
 
De school is aangesloten bij Stichting Perspectief, een samenwerkingsverband van 7 protestants-christelijke scholen in de regio Zuid-Holland.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.