Vacature Docent Nederlands 2e graads in Amsterdam

Onderwijs

Over Het Reinaert

Naam school
Het Reinaert
Contactpersoon
Mevr. B. Mol
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo
Beschrijving
Typering school 

Het Reinaert is een vmbo-gl/tl school (met LWOO). De school heeft een tweejarige brugperiode waarbij ook doorstroom naar de havo tot de mogelijkheden behoort. Bovendien heeft de school een kopklas in het gebouw.

Op school is veel aandacht voor informatietechnologie (o.a. projecten in leerjaar 3, in samenwerking met het mbo en met bedrijven), voor sport (in samenwerking met Topscore en sportclubs in de omgeving) en voor duurzaamheid (doorlopende leerlijn naar het Econasium van het Comenius Lyceum: havo/vwo).  

Het Reinaert biedt veiligheid aan iedere leerling die wij door jarenlange ervaring door-en-door kennen. we investeren in een goede relatie tussen docent/mentor en leerling en werken met kleine klassen. De keuzeuren in het leerlingenrooster maken het mogelijk om rekening te houden met verschillende wensen en behoeften van leerlingen (huiswerkbegeleiding, sportactiviteiten, culturele activiteiten, examentrainingen en training t.b.v. de persoonlijke ontwikkeling). 

Op het Reinaert zorgen we ervoor dat iedere leerling en medewerker mag zijn wie hij is en werken we samen in een veilige en prettige omgeving toe naar een passende vervolgopleiding voor de leerling in het mbo of op de havo. Uiteraard staat goed burgerschap bij ons hoog in het vaandel.
 
Uit de leerling- en oudertevredenheidsenquêtes van dit jaar blijkt dat sfeer en veiligheid zeer hoog gewaardeerd worden.
 
Voor meer informatie verwijzen we graag naar onze website www.hetreinaert.nl of www.facebook.com/hetreinaert.
 

 
Bijzonderheden
Het Reinaert maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graads 
Plaatsingsdatum
2-7-2019
Met ingang van
26 augustus 2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5
Aantal uren
8-12 lesuren
Omschrijving
Voor het Reinaert zoeken wij een enthousiaste docent Nederlands voor de onderbouw. Naast de reguliere lessen gaat het ook om extra maatwerkuren en steunlessen Nederlands. Onze lesuren duren 45 min. en voor het vak Nederlands is er altijd 1x per week een blokuur. Wij gaan komend jaar extra investeren in het taalbeleid en willen leerlingen daarmee meer kansen bieden. De taalcoordinator zal dit proces samen met het MT vorm gaan geven. Het gaat om een baan van 0,5 fte.

Omdat wij ook op zoek zijn naar een leerlingbegeleider / Begeleidings Expert, is er de mogelijkheid om er bij geschiktheid een fulltime baan van te maken (zie vacature Leerlingbegeleider)

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een bevlogen docent met een groot hart voor onze doelgroep. Naast vakkennis is het belangrijk dat de docent pedagogisch sterk is.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Bij vragen kunt u mailen naar b.mol@hetreinaert.nl of 06-25770319

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 12 en 15 juli.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.