Vacature Docent zorg & welzijn in Deventer

Onderwijs

Over Etty Hillesum Lyceum

Naam school
Etty Hillesum Lyceum
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Deventer
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Meer informatie over het Etty Hillesum Lyceum vind je op: ettyhillesumlyceum.nl.

Etty Hillesum Lyceum is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier

 

Vacature

Functietitel
Docent zorg & welzijn 
Plaatsingsdatum
27-6-2019
Met ingang van
01-08-2019
Referentienummer
3504
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,7 - 1,0
Omschrijving
Wil jij vmbo basis-kader leerlingen leren hoe ze de juiste zorg kunnen bieden? Heb je affiniteit met zorg en welzijn? Heb je ervaring in het onderwijs én (bij voorkeur) in de praktijk? Wil je een baan in Deventer en ken jij vmbo-leerlingen als de beste? Reageer dan direct!

Jouw verantwoordelijkheden 
Je geeft lessen zorg & welzijn aan onze 3e en 4e jaars vmbo-leerlingen. Jouw lessen laten leerlingen zien en ervaren welke rol zorg en welzijn in ons dagelijks leven spelen. Jij weet de link te leggen met Deventer, de stad waarin een groot deel van onze leerlingen zal blijven wonen en werken. Je maakt de lessen smeuïg en gebruikt praktijkvoorbeelden die leerlingen aanspreken. Je lessen zijn dus theoretisch én praktisch. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en verzorging van lessen en voorbereiding van deze leerlingen op hun eindexamen vmbo basis, kader of gemengd/theoretisch. 
 
Je past diverse pedagogische en didactische methoden toe om leerlingen zelfstandig te "leren leren". Je creëert daarbij een leerklimaat waarin zij zich veilig en gewaardeerd voelen én vertrouwen ontwikkelen in eigen kennen en kunnen. Jij ziet het goede in elke leerling en ontdekt wat hen beweegt. Jij laat de beroepswereld Z&W leven voor de leerlingen, zodat ze plezier ervaren in het vakgebied. Je helpt de leerlingen uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken voor een vervolgopleiding. 

Jouw profiel 
Je beschikt minimaal over een relevante tweedegraads onderwijsbevoegdheid en je hebt affiniteit met zorg en welzijn. Bij voorkeur heb je ervaring in het bedrijfsleven én met examenklassen. 
 
Als docent zie en neem je je verantwoordelijkheden. Je bent bewezen collegiaal, professioneel en je bouwt mee aan de school. Vanuit je vakgebied lever je een waardevolle bijdrage aan het ontwikkelen en begeleiden van projecten. Je speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling en vernieuwing van ons onderwijs. Je legt contacten met (leer)bedrijven in de branche en onderhoudt deze.   
Je deelt je inhoudelijke kennis met anderen en kunt goed samenwerken, onder andere met jouw collega's op het zorgplein van de vmbo beroepswereld ZW (examenprofiel Zorg en Welzijn). Je werkt graag in een professionele setting binnen het VMBO. Je bent bedreven in het gebruiken van ICT-toepassingen en weet deze in te zetten in de lespraktijk. 

Jouw werkplek 
Je geeft les op De Marke, een school voor vmbo en onderbouw havo/vwo. Op De Marke (circa 1300 leerlingen en 180 collega's) ontdekken de leerlingen wat hen beweegt. De collega's zijn gericht op het goede en het mooie en zijn blijvend op zoek naar wat werkt voor de leerling. 
 
Het onderwijs van De Marke bestaat uit de leerroutes basis/kader, mavo/havo en Het Corberic (een leerroute gebaseerd op de principes van vrijeschoolonderwijs). Als docent werk je in één van de zes onderwijsteams. Binnen deze onderwijsteams werken we op dit moment aan de thema's praktisch en actief leren, interdisciplinair werken, verbinding zoeken met Deventer en maatwerk in de klas. De leerroute basis/kader vindt plaats op 2 locaties, die tegenover elkaar gevestigd zijn.  

Als docent in de leerroute gemengd/theoretisch werk je in een team onderbouw of bovenbouw. Binnen deze onderwijsteams werken we op dit moment aan een nieuw profiel, waarbij de beroepsgerichte vaardigheden en persoonsvorming centraal staan. Leerlingen leren keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen en worden gestimuleerd om samen en zelfstandig te werken. Als team zoeken we de verbinding met het bedrijfsleven en het MBO in de regio Deventer. 
 
De Marke is één van de 5 scholen van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer. Het Etty Hillesum Lyceum in Deventer is een Algemeen Bijzondere onderwijsinstelling met de kenmerken van het openbaar onderwijs. Het Etty Hillesum Lyceum telt ruim 5.200 leerlingen en ruim 550 medewerkers. De organisatie bestaat uit vijf relatief autonome scholen die samen het onderwijsaanbod voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs in en rond de gemeente Deventer aanbieden. 

Ons aanbod 
Het betreft een functie van 0,7 - 1,0 fte, deels wegens ziektevervanging en deels regulier met uitzicht op vast. De verdeling is nog niet bekend. Dit wordt tijdens de sollicitatiegesprekken besproken.
De Marke vindt het belangrijk dat je als nieuwe collega goed en warm wordt ontvangen. Je kunt rekenen op goede begeleiding door een docentcoach en vaksectie. 
 
De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal 4.186 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LB). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, is er een uitstekende pensioenregeling, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, korting op de premie ziektekostenverzekering en een laptop voor gebruik op school en thuis. 

Meer weten? 
Meer informatie over de school vind je op www.ettyhillesumlyceum.nl/de-marke

Voor meer informatie over de vacature kun je contact leggen met de heer M.A. Kuijper, bereikbaar via 0570 - 504 730.
 
Tijdens de zomervakantie (van 19 juli tot en met 19 augustus 2019) is de school gesloten en is bovengenoemd telefoonnummer niet bereikbaar. Vanaf 20 augustus 2019 zijn wij weer telefonisch bereikbaar voor nadere informatie.

Solliciteren? 
Past deze baan perfect bij jou? Solliciteer dan direct! Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk. Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren. 
 
 
Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LB, maximaal 4.186,- euro bruto per maand bij een volledige baan.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.