Vacature Docent Groen / Dienstverlening & Producten in Bleiswijk

Onderwijs

Over Melanchthon Business School

Naam school
Melanchthon Business School
Contactpersoon
Mevr. Grüteke
Plaats
Bleiswijk
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo
Beschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Vacature

Functietitel
Docent Groen / Dienstverlening & Producten 
Plaatsingsdatum
24-6-2019
Met ingang van
01-09-2019
Referentienummer
MBS43
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8 - 1
Omschrijving
Melanchthon Business School is voor het nieuwe schooljaar op zoek naar een geschikte bevoegde docent Groen ter vervanging van een langdurig zieke collega. Wij zoeken iemand die bekend is met het "groene" examenprogramma. 

Onze ideale kandidaat:
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en is resultaatgericht;
 • Kan coachend (bege)leiding geven aan groepen leerlingen;
 • Is pedagogisch, vakinhoudelijk en didactisch competent;
 • Werkt samen met collega’s in een resultaatverantwoordelijk team;
 • Heeft enkele jaren relevante ervaring (vmbo-alle leerwegen);
 • Beschikt over organisatorische vaardigheden;
 • Kan externe netwerken opbouwen en onderhouden;
 • Is ontwikkelingsgericht en bezit reflecterend vermogen.
 • Heeft ervaring met 'ICT'en met het werken met een device;
 • Is continue op zoek om het onderwijs te verbeteren en om de verbinding te zoeken met andere vakken en/of bedrijven/instellingen 

De werkzaamheden zijn onder meer:
 • Het creëren van een uitdagende leeromgeving;
 • Het hanteren van een activerende didactiek;
 • Persoonlijke aandacht geven aan leerlingen;
 • Leerlingen stimuleren tot gewenst gedrag;
 • Bijdragen aan schoolevenementen en andere activiteiten;.

Bij Melanchthon gaat onderwijs over meer dan cijfers en prestaties, het gaat ook over vaardigheden en vertrouwen in jezelf. Bij Melanchthon Business School (MBS) leer je voor het leven. MBS biedt onderwijs in de opleidingen vmbo basisberoepsgerichte (BL), kaderberoepsgerichte (KL) en gemengde leerweg (GL). MBS biedt binnen BL ook leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) aan en leerwerktrajecten (lwt). Uniek is het aanbod van Het Groene Lyceum (HGL) voor leerlingen met een gl-tl/havo-advies. Deze opleiding is een praktische opleiding die bestaat uit een versnelde vmbo-GL en mbo-niveau 4 opleiding van maximaal 6 jaar. Het Groene Lyceum biedt direct toegang tot vrijwel alle hbo opleidingen.
 
Melanchthon Business School is gevestigd in een nieuw modern schoolgebouw met alle moderne en digitale faciliteiten voor eigentijds beroepsonderwijs. Zoals de naam al aangeeft is MBS sterk verbonden met de business (bedrijven, instellingen) in regio Oostland. Het vmbo in de twee beroepsgerichte profielen (Dienstverlening & Producten én Groen) dekt alle regionale bedrijvigheid af. Leerlingen stromen door naar vervolgopleidingen in het mbo in alle sectoren (economie, techniek, zorg & welzijn en groen). Een deel van beroepsgerichte lessen vindt plaats in (partner)bedrijven (hybride leren). In het gebouw is sinds 1 augustus 2018 Lentiz mbo Oostland gevestigd, dat op termijn uitgroeit naar een regionaal opleidingscentrum met ca. 350 studenten in een nieuw gebouw in Bleiswijk. Het team van de school bestaat uit ruim 60  medewerkers die het onderwijs verzorgen dan wel ondersteunen voor ca. 500 vmbo-leerlingen en (op dit moment) ca. 65 mbo-studenten.
 

 

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
 • VO bevoegdheid (2e graads)
 • Beschikbaar per 01-092019
 • 0,8 - 1 fte
 • Ziektevervanging        

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
conform CAO VO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.