Vacature Docent ICT/Mediawijsheid - 0,4 FTE in Den Haag

Onderwijs

Over Pleysier College Zefier

Naam school
Pleysier College Zefier
Contactpersoon
Mevr. Pravda
Plaats
Den Haag
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Beschrijving
Welkom bij Pleysier College Zefier
Het Pleysier College Zefier biedt onderwijs aan leerlingen van 12 t/m 18 jaar. Het leerniveau varieert van VMBO basis tot en met VWO. De meeste leerlingen zijn in behandeling of komen daarvoor in aanmerking bij De Jutters, een instelling voor geestelijke jeugdgezondheidszorg in Den Haag en omstreken. Jongeren die deelnemen aan het zogenaamde schoolfobieprogramma volgen eveneens onderwijs op Pleysier College Zefier. Incidenteel kunnen ook cluster-4 geïndiceerde leerlingen met specifieke behoeften worden geplaatst die niet in behandeling zijn.
Uitgangspunt is dat in het onderwijsprogramma rekening gehouden wordt met het volgen van een behandelprogramma en/of het hebben van een geïndiceerde zorgvraag. We streven naar een geïntegreerd aanbod van behandeling en school vanuit de visie één kind, één plan met als doel het realiseren van een onderwijs-zorgaanbod dat gericht is op de mogelijkheden van de leerling en dat is afgestemd op het uitstroomprofiel van de leerling.
 
Het onderwijsprogramma richt zich op het aanleren van vaardigheden die nodig zijn om zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de maatschappij en het ontdekken van sterke/minder sterke kanten in relatie tot het functioneren en leren in een schoolse setting. Er is aandacht voor het verminderen en/of wegwerken van hiaten in kennis en vaardigheden, die door een stagnerende schoolloopbaan zijn ontstaan.

Vacature

Functietitel
Docent ICT/Mediawijsheid - 0,4 FTE 
Plaatsingsdatum
18-6-2019
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4
Omschrijving
Het Pleysier College is een school voor Voortgezet Onderwijs aan Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen (VSO-ZMOK). De school heeft verschillende locaties in de regio Haaglanden: Den Haag, Zoetermeer en Delft.
 
Pleysier College Zefier biedt onderwijs aan leerlingen die in behandeling zijn bij Youz, Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie  voor Den Haag en omstreken.
 
In een veilig pedagogisch klimaat krijgen de leerlingen de mogelijkheid om zich via hun eigen programma  te ontwikkelen. De school biedt onderwijs en begeleiding aan leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 20 jaar.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Pabo
Functie-eisen
Je profiel
Je hebt hart voor leerlingen die een speciale aanpak nodig hebben en je maakt een bewuste keuze om met deze leerlingen te werken. Uiteraard is het een pré als je ervaring hebt met onze specifieke doelgroep.
 
Je hebt een afgeronde passende opleiding of bent bezig je bevoegdheid te behalen. Naast een heldere motivatie voor de vacature en het werken met deze doelgroep beschik je over doorzettingsvermogen, kun je tegen een stootje en ben je in staat  een professionele relatie aan te gaan met de leerlingen.
 
Je bent enthousiast en betrokken en je kunt prima zelfstandig en in teamverband werken. Je weet wat er in een resultaatverantwoordelijke setting van je verwacht wordt.
 
Aard van het dienstverband
Voor de functie van docent is er sprake van een reguliere eerstejaars aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
 
Inwerken en begeleiden
Wij vinden het belangrijk te investeren in de begeleiding van nieuwe medewerkers. Na je start bij ons op school wordt een inwerkprogramma opgesteld zodat je snel vertrouwd raakt met je collega’s, onze leerlingen, het pedagogisch handelen, de zorgstructuur en de dagelijkse routines.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Schaal L11 (CAO-PO)

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Informatie
Voor meer informatie over de functie kunt je contact opnemen met mevrouw N. Pravda, directeur  -telefoon 070-3129050 of per mail n.pravda@pleysier.nl  
 
Sollicitaties graag per mail richten aan:
Pleysier College Zefier, mevrouw N. Pravda,  n.pravda@pleysier.nl
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.